• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    FERRYH: Četl jsi špatně. Amazon koupil firmu MobiPocket a má DRM vlastní.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    sveho casu jsem nekde cetl, ze Amazon dava nakladateli vetsi procenta z prodaneho pokud NEMA kniha DRM ... z pohledu Amazonu je to logicke (pokud tomu tak je...), za Adobe DRM se plati licencni poplatek z kazde e-knihy pokud vim... nevim co ma za DRM Amazon, ale pravdepodobne to take bude neco s licenci od nekoho druheho...
    DSMID
    DSMID --- ---
    SILENT: Amazonu je jedno, jestli jsou knihy s DRM nebo bez, nechává to na nakladatelích.
    Procento prodávaných knih bez DRM je kupodivu docela vysoké:
    Diminishing DRM use in the Kindle store? | I Love My Kindle
    http://ilmk.wordpress.com/2013/08/13/diminishing-drm-use-in-the-kindle-store/
    DSMID
    DSMID --- ---
    SILENT: Odhaduji, že průnik množiny všech babiček se čtečkami a množiny čtenářů nakupujících anglické knihy na Amazonu nebude mít moc prvků.
    Stejná situace může (mnohem pravděpodobněji) nastat i z druhé strany. Máte zakoupené (české!) knihy s Adobe DRM a zatoužíte po Kindlu (či obecně po čtečce bez podpory tohohle moru) - jste v pasti.

DRM je prostě zlo, lhostejno z jaké dílny.
    SILENT
    SILENT --- ---
    XAJA: to nic nemeni na opravnenosti toho puvodniho tvrzeni. proste to (mira zalezi na uzivateli, porovnavame s ostatnimi cteckami), znesnadni prechod na jinou ctecku, mas-li nakoupeny knihy z Amazonu.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    WABICEK: Diky moc. A natoc to, to taky moc radi zverejnime!
    WABICEK
    WABICEK --- ---
    JYRKA: funguje, jinak bych to nepsal, klidne predvedu nebo natocim a hodim na youtube.
    a ze je to zrovna na fb strance palmknih me tesi - patrim taky mezi spokojene zakazniky :)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    WABICEK: Ne, líbí se mi to. A fakt to funguje? :-)
    WABICEK
    WABICEK --- ---
    JYRKA: to jsem zas neco placnul :)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    WABICEK: tohle jsem nevydržel a dal to na Facebook Palmknih. Máš tam úspěch. Díky!
    XAJA
    XAJA --- ---
    SILENT: ja ti neviem - bežný užívateľ typu babička sa k čítačke dostal pravdepodobne cez vnuka, nie? a ten určite bude vedieť drm odstrániť:)
    SILENT
    SILENT --- ---
    ERGOSUM & FERRYH: na Amazonu jsou snad vsechny knihy s DRM, ne? A pro bezneho uzivatele typu babicka, znamena DRM proste svazani se cteckou.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    WABICEK: tak tohle je ta nejvíc hipster věc co jsem kdy zaznamenal!:)
    WABICEK
    WABICEK --- ---
    no mam kindle touch a v rukavicich se mi stranky otaci docela v pohode :) kazdopadne nejzabavnejsi je otacet stranky vyfouknutim koure z elektronicke cigarety :D
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    FERRYH: Pak je na místě je ignorovat, ať jsou odkudkoliv. :-)
    Nicméně problém to není. Návodů spoustu.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ERGOSUM: napada me snad jedine ze nejake z amazonu muzou mit DRM, pak to opravdu nejprve budes miste cracknout, nez to prectes jinde ... coz ale nepredpokladam ze je nejakej velkej problem.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    87HIGHFLYER: Tuhle větu jaksi nechápu.
    " Jestliže jste se jednou přidali mezi miliony uživatelů čtečky Amazon Kindle, jen těžko budete značku měnit. Už třeba jen kvůli těm knihám, které máte nakoupeny u Amazonu a které byste si na jiných čtečkách nepřečetli."
    Dosud jsem měl zato, že všechno můžu stáhnout domů. To jsou nějaké vyjímky?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Nový Kindle Paperwhite je lepší a zářivější. Zrychlení však nepocítíte - iDNES.cz
    http://technet.idnes.cz/kindle-paperwhite-03d-/tec_technika.aspx?c=A131127_135108_tec_technika_pka
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    jo jo, dotykovej displej...na klasickym kindlu otočí člověk stránku i v palčákách;)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    jazykem to nejde? :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam