• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    SILENT: dik, jestli se nejak prokousu k tomu, jak se to vlastne dela, tak to asi zkusim, ale zda se mi to nejaky slozity :-( vrcholem moji prace s Kindlem bylo zatim nahrani anglicko-ceskyho slovniku.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    Existuje zpusob, jak Kindle Touch primet cist DOC soubory?
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    funguje vám ještě ten volnej internet na kindle keyboard 3G? mi to teď začalo psát skoro na všech stránkách: "There was an error encountered when processing your request."
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    AMANITKA: S MOBI asi takhle: Zobrazí se dobře, ale neumí toho tolik co AZW3. Převodem MOBI na AZW3 tedy knížka lepší "nebude", Převodem AZW3, nebo EPUB na MOBI knížku ochudíš.
    ARIAEL: Vidíš. Na to jsem nevzpomněl. Calibre vytváří a přenáší i indexy.
    AMANITKA
    AMANITKA --- ---

ARIAEL: ok zkusim taky, díky
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    AMANITKA: obvykle je nejlepsi napad delat POUZE v Calibre pres "ulozit do zarizeni"... Davat to tam na primo jako na obycejnou flash vede jen k problemum
    AMANITKA
    AMANITKA --- ---
    hurá!!!

ERGOSUM: přesně tak.

už jsem začínala zuřit, tak jsem vše vymazala, vypojila, vypnula a udělala vše znova. Buď jsem někde udělala předtím chybu (což ale moc nevím kde) nebo se leknul že poletí oknem (což by vážně asi letěl.) ) nebo nevím, ale podařilo se, mám knihy ve čtečce.

formáty:
    AZW3 a PRC - ok
    PDF - malé, musí se scrollovat
    EPUB a PDB to nevidí (ale už řešit nebudu, převedu to na ty, které to vidí)
    ještě zítra zkusim MOBI a dám zprávu

Děkuju vám moc
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    AMANITKA: Takže situace:
    Knížky v AZW3 jsou ve čtečce v adresáři s názvem Documents. , prohlížeč v PC je přečte, čtečka ve nenajde.
    Neznám Kindl ale zkusil bych
    1) nehledat pod knížky, ale jako soubory
    2) vypnout a znovu zapnout čtečku, jestli je pak nenajde.
    AMANITKA
    AMANITKA --- ---
    BLAMI: ano :/
    BLAMI
    BLAMI --- ---
    AMANITKA: odpojilas kindle pres "odebrat zarizeni"? Hodnekrat se mi s 5kou stalo ze kdyz to tam bylo nakopirovany a ja ho jen tak vyskubl, tak soubory na "flashce" sice byly ale kindle si je nezaindexoval.
    AMANITKA
    AMANITKA --- ---
    ERGOSUM: převedeno, připojeno přes kabel, vloženo, .. a taky nic.
    prostě v kindlu vůbec neni videět, že bych tam něco vložila. přitok když se podívám ve složce na PC, tak to tam normálně je
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    AMANITKA: Převeď v Calibre všechno do AZW3 a je po problému. MOBI také žere, PDF je na dlouhé povídání.
    AMANITKA
    AMANITKA --- ---
    PDB, PDF, EPUB, CALIBRE
    KURE
    KURE --- ---
    format knih?
    AMANITKA
    AMANITKA --- ---
    ahoj, můžu prosím dotaz?
    Kindle 5. Nový, zaregistrováno, připojeno kabelem na PC vidim ve složce Kindle normálně všechny knihy, které jsem tam natahala. Odojím od PC a chci se podívat ve čtečce, ale tam nic? achived items (5) a jsou to slovníky.
    Co může být špatně??
    díky
    SEAN
    SEAN --- ---
    DSMID: Věřím tomu, že to nebude o moc horší.
    DSMID
    DSMID --- ---
    SEAN: Ono to je jak kdy. V září jsem si objednával a trvalo to celkem osm dní.
    Teď jsem zase objednal ve středu večer a už dnes to bylo předáno České poště, takže v pondělí bude Kindle u mě.
    Trochu bych se bál předvánočního návalu, aby to Amazon a Mailboxde stíhali.
    SILENT
    SILENT --- ---
    SEAN
    SEAN --- ---
    DSMID: Amazon je velice rychlej, jeden den jsem objednal, večer to poslali a druhý den to bylo v mé schránce u německého přepravce(mailboxde.cz), ten to obratem poslal k nám a ppl mi ho doručila čtvrtý den od objednání.
    Cena 49 e + 120 Kč poštovné
    DSMID
    DSMID --- ---
    VLASTIS: Jo, rozumí. Jen se člověk musí dobrat ke skutečnýmu URI streamu (třeba pomocí VLC).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam