• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    SRNECEK: pokud to chces poslat do CR tak to objednej na amazon.de :)
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    SILENT: Aha. Děkuji. Já se mohu dočíst pouze o ceně shippingu, ale o žádných jiných poplatcích, pokud vím, tak bývají ještě další...
    SILENT
    SILENT --- ---
    SRNECEK: free shipping je v pripade amazon.com zpravidla jen po US
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, přímo to sem neptaří, ale doufám, že mi někdo poradí. Co se týče objednávky z Amazon.com, když je uvedeno Free Shipping, platí se posléze další poplatky, za balík nebo handling? Děkuji. Nemám zatím účet a nemohu se to tam dočíst.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    DSMID: uzasny, moc dekuju, uz i amazon zareagoval a vymazal to a ja mam konecne poradek v knizce :) celych 300 souboru vymazano, a ted hura je zas zaplnit :D
    DSMID
    DSMID --- ---
    SUCUBIS: To je na mazání dokumentů v cloudu.
    Ve čtečce si to smažeš pomocí PC.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    DSMID: na tom druhem odkazu nebyly videt vsechny knihy co tam mam + ve ctecce se nic nesmazalo kdyz jsem dala synchronizaci, tak nevim
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    DSMID: super diky :) ted jeste jak to funguje, jestli se me to pri pripojeni wifi smazne ze ctecky samo nebo jak (anglictina me minula)
    WABICEK
    WABICEK --- ---
    DSMID: veru sikovne, diky
    DSMID
    DSMID --- ---
    SUCUBIS: Existuje na to šikovný bookmarklet:
    http://massdestroykindleitems.com/
    Nově (od včerejška) je možné přistupovat do cloudu i přes Cloud Drive a odtamtud bude mazání mnohem pohodlnější:
    https://www.amazon.com/clouddrive
    DSMID
    DSMID --- ---
    JYRKA: Podsvícení je výborná věc, ale někomu může být líto penízek, které je za to nutné vyklopit. Každopádně stojí za úvahu.
    PDF na Kindlu PW řeší KOReader. Instalace není nic složitého.
    S tím zasíláním souhlasím, velmi návykové, zvlášť ve spojení s cloudem. Naše rodina jede přes jeden účet, co si pošlu já, si můžou otevřít z cloudu i ostatní a naopak.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    zdravim - da se nekdo na amazonu hromadne vymazat obsah Kindle, nebo musim jak *** mazat pekne po jednom ?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Čtečku bez podsvícení bych nekupoval. To je pro mě asi nejdůležitější parametr. Myslím tím kvalitní, rovnoměrné podsvícení, ne baterku do očí :-)
    No a pokud hrozí nutnost čtení PDF, tak Kindle není nejlepší varianta - tam bez konverze jde číst omezeně. Na druhou stranu Bookeen a PocketBook podporu PDF mají vyřešené skvěle.
    Druhým, pro mě zásadním parametrem je možnost zasílání knih mailem přímo do čtečky - je to ohromně pohodlné. To podporuje Kindle a nově PocketBook.
    ADITU
    ADITU --- ---
    DSMID: přesně kvůli podobné zkušenosti to sem píšu - "Ta knížka je rozbitá, nefunguje to. V průzkumníkovi ji vidim, ale v tý čtečce prostě neni" :)
    DSMID
    DSMID --- ---
    ADITU: Tak to každopádně.
    Už jsem byl svědkem toho, jak se jedna paní rozčilovala, že na Kindlu nevidí nahraný XLS soubor a v PDF nejdou zvětšit písmenka...
    Nicméně riziko nutnosti konverze se dá eliminovat třeba stahováním z Xtrance a používáním SendToKindle.
    Je tam jen velice málo knih, kde je k dispozici ePub, ale nikoli už výchozí DOC(X).
    ADITU
    ADITU --- ---
    Nejsme ve při. Jen mám za to, že by bylo dobré, aby si kupující uvědomil, že ebook není v jednom formátu, zjistil si, jaké formáty jím vybraná čtečka podporuje, a připravil se na možnost, že (pokud knihy nebude kupovat) bude konvertovat.
    DSMID
    DSMID --- ---
    ADITU: Na druhou stranu, najít a stáhnout knihu z pololegálních zdrojů je obvykle mnohem složitější, než takhle jednoduchá konverze:
    Convert text and ebooks to the MOBI format
    http://ebook.online-convert.com/convert-to-mobi
    DSMID
    DSMID --- ---
    ADITU: Ano, pokud bude kniha na uloz.to pouze v ePub nebo v PDB, pak má líný člověk s Kindlem problém. Dodatečný převod se mu může jevit jako opruz.
    Pak má už jen dvě řešení: nainstalovat Librerator/KOReader nebo nekupovat Kindle.
    ADITU
    ADITU --- ---
    DSMID: dobře, tak jinak a na plnou hubu: člověk kupující čtečku by si měl i rozmyslet, odkud bude získávat knihy. Obchody obvykle vedou jak epub, tak mobi (nebo amazoní azw), z morálně lehce pochybných zdrojů to bývá všelijaké a občas je třeba konvertovat. Bude se tomu chtít DISTINGO nebo jeho přítelkyně věnovat?
    DSMID
    DSMID --- ---
    ADITU: Formáty knih se IMHO přeceňují.
    PDF je všude +/- stejná mizérie, MOBI a TXT zvládne (téměř) jakákoli čtečka, DOC(X) to buď umí, může umět s trochou snahy nebo je převod skoro bez práce (SendToKindle).
    Na ePub a PDB je tu přinejhorším Calibre, ale co je k dispozici v ePub je obvykle k mání i jako MOBI, PDB pomalu odchází na smetiště dějin.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam