• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    E2E4: no, ten původní kindle keyboard 3G má internet zadara, ty nový už maj přístup jenom na amazon a wiki myslim
    E2E4
    E2E4 --- ---
    OODOOW: jak bez internetu?!
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    E2E4: jo, ta oprava není těžká, lepší spravit starej, než mít novej bez internetu
    JUDE
    JUDE --- ---
    E2E4: hele stal jsem před podobnym rozhodnutím taky jsem chtěl hw tlačítka - a nakonec jsem zkončil u pw2 /4GB - tlačítka mi nechybějí a na voyage jsou pěkně debilní - jsou senzorové a blbě umístěné takže stejně voyage ovladaš dotykem ...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    tak mi praskl displej u věrného Kindle 3 ..

jaký jsou teď modely a kde je kupujete? chtěl bych ten s podsvětlením a hw tlačítky, dotykový displej už má dneska všechno, co?
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    MTHU: Drsný by to teda bylo, ale nevím jak by to tam vlastně měli, protože teď tam na Cloudu máš jak knížky z Amazonu tak ty nahrané a netuším jestli mají nějaký tool jak to rozlišit nebo jestli to pak projedou vlastní databází nákupů aby to verifikovali a dali té položce výjimku. Momentálně to funguje to tak že to prostě pošleš na jedno z těch zařízení a pak to vlastně díky tomu Cloudu je k dispozici na všech ostatních, takže když si to pošlu na adresu co mám pro Kindle 3 (a jedinou si ji pamatuju) tak to pak mám i ke stažení na Voyage a mám to i v té jejich aplikaci na mobilu a tabletu. Takže potom by to po zrušení bezplatného Cloudu asi opravdu fungovalo jako dřív že holt každé zařízení má nějakou vlastní adresu @kindle.com a muselo by se to na každé poslat zvlášť...a nebo přehrát přes kabel. Trochu vopruz, ale nepřipadá mi že by mi ten jejich Cloud jako služba stál za 12, natož pak za 60 dolarů ročně...
    MTHU
    MTHU --- ---
    NEVILL: Podle mě to o deaktivaci uploadů na cloud se týká všeho ostatního (nemají na to nějakého klienta, možná na těch jejich tabletech?
    Nearchivovat koupený knížky (nebo jinak neumožnit jejich opětovné stažení) by bylo dost drsný i na Amazon. A Send-To-Kindle bych si dokázal představit, že okleští na samotné odesílání bez archivace.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    MTHU: Uvidíme co to teda skutečně bude dělat za ty tři měsíce. Mi připadá divný aby se do toho neuložily ani knížky který si člověk koupí přímo od nich, nebo jestli ty budou mít nějakou výjimku...?
    MTHU
    MTHU --- ---
    Někdo na Redditu citoval info z podpory, že to byl nějaký bug. Dneska mi send-to-Kindle funguje včetně archivace na webu Amazonu. Trial na cloud jsem neaktivoval.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    DSMID: Jsem si včera zkusmo poslal jednu knížku z Alzy a šlo to. Na Amazonu jsem si žádnou volbu ohledně cloudu zatím neodklikával. Uvidíme co to udělá za tři měsíce.
    DSMID
    DSMID --- ---
    JYRKA: Zdá se, že po vypnutí a opětovném zapnutí této volby zase vše funguje jak má !
    Knihy chodí na Kindle a zároveň zůstávají v cloudu.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    No jo, koukám že mi před dvěma dny přišel mail že mi jako začínají tři měsíce free trial na ten jejich cloud. Jsem tomu nevěnoval pozornost, z Amazonu mi obvykle chodí jen reklamy...
    XAJA
    XAJA --- ---
    a teda ak niekto prehliadol ten mail od amazonu, tak clovek ma tri mesiace na to, aby si to vycistil alebo si vybral platenu verziu.
    XAJA
    XAJA --- ---
    JIRKA207: no, amazon prave spoplatnil cloud, takze je to kvoli tomu. zaslat si mozes, ulozit za 12 alebo 60 usd rocne.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    JIRKA207: Nepletes. Ale kniha se aspon zasle
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    JYRKA: pokud to spravne chapu, tak tohle neni reseni.
    Tahle funkce preci resi to, ze zaslanim send-to-kindle se kniha posle na ctecku + prida se do cloudu.
    Tj. muze si ji uzivatel i pozdeji z cloudu znovu stahnout.

A vypnutim teto volby dojde pouze k zaslani na ctecku bez ulozeni do cloudu.
    Nebo se pletu?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    DSMID: Čtenáři objevili, jak na to...

WUXIA
    WUXIA --- ---
    Aha, takže to je nějaká divnoakce od Amazonu. Hmmm, už jsem se lekl, že mám něco se čtečkou.
    ADITU
    ADITU --- ---
    JYRKA: tak jenom sorry za nadbytenej mail :)
    zajimavy je, ze vcera to jeste slo a najednou ani tuk. bych cekala, ze si to amazon necha na prvniho dubna...
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    ADITU: Palmknihy teď zrovna připravují mail všem zákazníkům...
    Protože se to definitivně dozvěděly tady :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam