• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    MJAK1329: On Libre Office doc i docx umí. Dokonce má i dávkový převod. Calibre umí i doc, ale čím dřív se binárního slizu zbavíš tím líp.
    Je tedy pravda, že Word umí(nejspíš schválně) odt hůř než Libre Office doc/docx. Docx jsem vzal zatím na milost a dávám ho do Calibre přímo. Když ale něco upravuji, uložím do odt.
    MJAK1329
    MJAK1329 --- ---
    ERGOSUM: Záleží, v čem je zdroj. Vycházím z předpokladu, že bude spíše v doc, než odt. Pak mi přijde logičtější a spolehlivější konverze doc->docx ve Wordu.
    Ale pokud je zdrojem odt, tak máš samozřejmě pravdu. Totéž pokud není k dispozici Word.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    MJAK1329: Obecně doporučuji dokument v Libre Office uložit jako odt a použít nativní konverzi v Calibre. Už jen proto, že jde o příbuzné dobře zdokumentované formáty.
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    LEFTY: Nee ale kdysi jak uz jsem psal jsem cetl cosi o nějakém amazon cloudu kde kdyz se da ePub tak by ho to melo prekonvertovat ale uz sem to pak nenašel
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    KAZATELL: ...alre epub to nepřekonvertuje, co?
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    LEFTY: Jde
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    jde do kindlu poslat přes mail @kindle.com přímo .mobi soubor? Nebo ten se musí pořád nahrávat přes USB?
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    MJAK1329: Jj hledám neco kde neni potreba pocitac ale staci tablet a podobne a chci to vlastne jen kvuli jedne knize zatim...
    MJAK1329
    MJAK1329 --- ---
    KAZATELL: A co použít kindlegen? Je to Amazoní konverzní tool, výstupem je mobi. Ale odhaduji, že spíše hledáš něco na způsob SendToKindle s tím, že dodáš epub a ten se doručí do Kindle. Takovou službu bohužel neznám.
    MJAK1329
    MJAK1329 --- ---
    MAR_TINA: Posílání na Amazon již funguje. Prý to byl bug. Nebo se Amazon zalekl reací uživatelů.

Jakým způsobem jsi prováděla v Calibre konverzi? Podle symptomů bych odhadoval doc(x) -> html, html->mobi. V takovém případě ověř zapnuté dělení slov ve Wordu. Na mém Wordu 2007 je to v Rozložení stránky -> Dělení slov. Je to vlastnost/chyba ve Wordu, že při exportu do html, vloží i dělení.

Obecně doporučuji dokument ve Wordu uložit jako docx a použít v Calibre nativní konvezri docx->epub/mobi. V takovém případě se dělení nevloží. Odhaduji, že podobnou techniku požívá i Amazon.
    LOOKASH
    LOOKASH --- ---
    ERGOSUM: Ale no prosím, proč ne, ozvalo se ze sluchátka....
    Online AZW ebook converter
    http://ebook.online-convert.com/convert-to-azw3

ale porad je to nouzovka
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    LOOKASH: Stejně bych dal přednost AZW3.
    LOOKASH
    LOOKASH --- ---
    KAZATELL: spoustu veci sem konvertoval http://ebook.online-convert.com/convert-to-mobi
    (Vysledek je obcas trosku rozsypanej.... Ale jako nouzovka OK)
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    Dostanu nějak do Kindle formát ePub bez použití kalibre? Tak jako třeba docx tím že to pošlu přes mail? Někde jsem četl že to má jít přes nějaké cloudové úložiště ale už sem to nedokázal najít co to bylo a jak to mělo fungovat
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Jinak, je to popsáno tady
    Převod e-knihy — Uživatelská příručka Calibre
    http://manual.calibre-ebook.com/cs/conversion.html#heuristic-processing
    Já tedy dělám úpravy už ve zdroji.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    MAR_TINA: já si zrovna včera posílal přes email pár knížek a prošlo to, trial jsem si tam nedával... ale uvidíme jak to půjde dál...
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    MAR_TINA: Tos je měla už ve zdroji. Povolit huristické zpracování a tam jsou i spojovníky. Ve výchozím stavu je to vypnuto. Takže Calibre za to nemůže, ale umí to napravit.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    to nevím. V kopírovaném PC - Kindle je dost slov ve for-tátu s děli-cí čárkou někdo uprostřed řádku, cca 1-2 na stránku. V textu PC - Amazon - Kindle jich bylo mnohem méně. A posílala jsem si tím mailem mobi.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    MAR_TINA: To jako že u Amazonu přidávají volitelné dělení? To ten text musí být výrazně větší.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Tak jsme po pár měsících šla nakrmit Kindle a zjistila tu věc s Amazon Cloudem. Tím, že jsem odmítla přijmout i ten trial (byť na pár měsíců zadarmo, ale už to chtělo vyplnit platebí informace), mi přes email žádná kniha nedošla.
    Připojila jsme to k počítači a zkopírovala ji tam. Ke správě a konverzi používám Calibre. A teď otázka : dá se tak existovat napořád, nebo je tam nějaký háček?

A teda kniha převedená v Calibre a přetažená do Kindlu má víc typografických chyb (dělení slov hlavně) než poslaná přes Amozon.
    TETHALKA
    TETHALKA --- ---
    GIX:
    Mně se to děje taky (mám dnes už nedostupný KindleTouch), nejvíc mě dožere, když místo otočení stránky změním velikost písma.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam