• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    RUM: lepsi moznosti nastaveni, lepsi display, je mensi, jistota funkcnosti na linuxu (nevim jak s kindlem) a umi primo Pocket
    RUM
    RUM --- ---
    MARASAN: spíš jen ze zajímavosti: proč si nevzal levnější paperwhite 3?:-)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Mam doma Kobo Glo HD, predtim sem mel v ruce jen prvni Kindle s klavesnici, takze sem prijemne prekvapenej, ze je o dost mensi, ale je tlustsi. Podsviceni se vypnout da, takze to je parada. Kdybyste potrebovali nejakou odpoved, ptejte se.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    RUM: tusim, ze tam budou tituly s proslymi pravy. Nektery klasiky ovsem stoji za precteni.
    RUM
    RUM --- ---
    MARASAN: najdeš tam robinsona crusoa a podobné :-)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Ok, objednal sem Kobo Glo HD, uvidime. Davaji k tomu DVD se 7500 knihama, to sem zvedav, co tam najdu :)
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    MARASAN: Comfort light má možnost regulace z nuly na max.
    http://download.kobobooks.com/ereader/guide/alyssum/userguide_en_US.pdf - strana 10

Na Paperwhite 2 s podsvícením běžně čtu (světlo nastaveno na 11), desítky knížek před spaním :-)
    RUM
    RUM --- ---
    Mě se to bílý podsvícení taky nelíbí, protože to vypadá divně a stejně si radši zapnu lampičku
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Ze bych mel problem usnout pri cteni teda nemam i pri podsviceni. Spis mam problem - neusinat :)
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    MARASAN: Taky jsem se bál, ale v úplné tmě osvícení na minimum nestačí na osvětlení stránky... Takže to vážně nesvítí moc. Já se nemůžu podívat na mobil v noci, ale s Kindlem můžu být po tmě a spím v pohodě. Mimo to podle mě Glo HD vypnout světlo nemůže. V návodu jsem nic nenašel a oproti původnímu Glo mu chybí extra tlačítko na světlo...
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    resite i jiny ctecky nez kindle?
    Chci si koupit nejspis Kobo Glo HD, ktery je podsviceny. Ja bych rad nekdy podsviceni vypnul - jednak kvuli vydrzi a druhak, abych mohl cist pred spanim bez moc bilyho svetla (modra slozka probouzi). Nejak nemuzu nikde najit, jestli se podsviceni da uplne vypnout?
    RUM
    RUM --- ---
    FARFELOO:
    E2E4:
    wau to je paráda, o té fičuře Word Wise jsem vůbec nevěděl. Koupil jsem si hned http://www.amazon.com/gp/product/B00C6EXNRA?psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_d_detailpage_o00_ za dolar :-)

díky moc
    E2E4
    E2E4 --- ---
    RUM: Cokoliv od Phillipa K Dicka.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    RUM: Jestli se chceš učit anglicky, tak doporučuju investovat do knih z Amazonu, protože word wise je to nejlepší na učení, co bych si mohl přát (kdybych neuměl). Definice jsou přímo nad těma slovama, takže se člověk nezdržuje rozklikáváním definic a překladů... Lze si nastavit kolik slov na stránce je takto vysvětlených podle pokročilosti...
    RUM
    RUM --- ---
    ANDREJKA: fakt? ještě než jsem objevil svět čteček, tak jsem si koupil farmu zvířat v bilinqvinním vydání :-) mám to teprve rozečtený, tak v tom případě nemusím nic hledat. díky :-)
    RUM
    RUM --- ---
    ANDREJKA: fakt? ještě než jsem objevil svět čteček, tak jsem si koupil farmu zvířat v bilinqvinním vydání :-) mám to teprve rozečtený, tak v tom případě nemusím nic hledat. díky :-)
    RUM
    RUM --- ---
    ahoj znáte nějakou vhodnout knihu vhodnout pro rozšiřování, ale hlavně utužování běžné slovní zásoby v angličtině a dostupnou ve formátu mobi? Začal jsem číst pána prstenů a je to asi moc velká porce hned na začátek... protože průměrně si musím přeložit na straně tak 5-10 slovíček, což je díky zabudovanému slovníku docela v pohodě, ale úplně se ztrácím v těch dlouhých větách. Štve mě, jak v angličtině málo používají čárky.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    ALEXIS: Porvu se s tím doma, dík. Snad to ten nebohej notebook přežije, páč mám sklony tyhlety podobný otravný softvéry nesnášet :)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    MADCAT: ak mas nainstalovanu tu aplikaciu z druheho odkazu na stranke http://www.audible.com/sh, tak je to ono, obsahuje to i prehravac, staci v tom otvorit ten .aa subor a hraje to (a zaroven je to download manager a stahujes cez to)
    ak mas tu prvu, tak ta je primarne urcena na prepojenie s iTunes, takze neobsahuje prehravac, len downloader a imho je zbytocna ked nemas iTunes
    Audible manager aplikacia ta najprv odnaviguje do browseru na stranky audible kvoli prihlasovacim udajom (dokonca mam dojem, ze to staci zadat raz), ale inak to pusta offline zo stiahnuteho suboru... jo a ma tendenciu chciet update a menit nastavenia v Chrome, to su zbytocnosti, na oboje staci odkliknut No (ano, je to pitoma proprietarna aplikacia)
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    ALEXIS: Vlastně ani nevím, jestli mám nainstalovanej audible manager. Jenom vím, že určitě jsem instaloval nějakej audible download manager, na stahování audible knížek z těch stránek kde jsem je koupil. Musím se mrknout doma... (teď su v práci).
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    MADCAT: a preco to vlastne neskusis pustit v tom audible manageri, ked ho mas nainstalovany? to ti normalne pusti ten .aa subor ako prehravac... ale na podporu napis, ze ti to neberie credentials, to by mohli vyriesit...

dnes je holt doba standalone aplikacii a mobilov, desktop s univerzalnymi aplikaciami uz nie je moderny... ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam