• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    KUBLAJ: Fungujou treba i na Palmknihach, jen musis vyplnit spravne maily.
    Jak to jde u ostatnich prodejcu nevim.
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Prosim jak je to se synchronizaci stavu cteni (kam jsem az docel danou knihu), mezi jednotlivymi zarizenimi? Z mych pozorovani mi prijde, ze to funguje pouze u knih koupenych na Amazonu.
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    XAJA: vsechno dobre dopadlo. dekuju!
    XAJA
    XAJA --- ---
    MOMENT: tak nejaku ich citaciu aplikaciu tam zaregistrovanu mat musis. ale je jedno, co to je, ci priamo kindle, alebo nejaka kindle citacka pre android ci kindle pre pc.
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    XAJA: Tyjo, amazon poskytuje opravdu hodně možností. Díky! Nicméně je mezi mnou a downloadem další překážka:

bez kindlu to nestahnu?
    RUM
    RUM --- ---
    Ale nevím jestli se zařízení spomaluje i bez zvýrazňovani textu... Spíš je to na dedukce, že je to tím... Ve čtečce mám jen asi 30 knih
    RUM
    RUM --- ---
    Je tu ještě někdo komu se spomaluje paperwhite 3 a posledním fw když hodně zvýrazňuje text? Vždycky tak 3 dny to šlape téměř bleskurychle a pak se prodleva začne plíživě zhoršovat a teprve reset zařízení to uvede do původního stavu...
    XAJA
    XAJA --- ---
    MOMENT: your acount - manage your content and devices - your content - actions (rozklikni tie tri bodky v druhom stlpci)

MOMENT
    MOMENT --- ---
    jinak bych se tady neptal
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    ani v emailu mi nic takoveho nikdo nenabizi.
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    ERGOSUM: jak si knihu stahnu? sorry za uplne debilni dotaz, ale v rozhrani te jejich knihovny nevidim moznost download.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    MOMENT: Tak jako první věc, si knihu stáhni. zda to uděláš do kindlu a z něj do počítače nebo rovnou do PC je jedno. V PC si knížku otevři v prohlížeči e-booků a přímo z něj vytiskni.
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    Zdravím ve spolek.

Dnes jsem si poprvé koupil na amazonu ebook. Mám doma Kindle 3 keyboard wifi, který jsem použil jen jednou kdysi dávno. Po nákupu jsem zjistil, že to jediné, co se stalo, je přístup k "mé" knize pouze v kindle library. Měl jsem představu, že si koupim link na download nějakého formátu eknihy.

V rozladěné náladě jsem v průběhu dalších 30min zjistil, nebo lépe řečeno nezjistil, jak zpárovat mojí čtečku s "amazon account".

Obávám se, že jsem si za 12$ koupil jenom přístup do cloudu.

Má někdo z vás doporučení, co dělat v mé situaci?

Mým primárním cílem bylo si eknihu přeformátovat do pdf a vytisknout, protože si budu potřebovat dělat hodně poznámek a překládat.

Děkuji za případné odpovědi.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    RUM: Osvědčil se mi Asimov.
    MTHU
    MTHU --- ---
    BIONAUTES: Musíš zkonvertovat do MOBI, to Kindle otevře.
    BIONAUTES
    BIONAUTES --- ---
    Prosím vás co to znamená „nepodporuje otevřená formát ePub?“ Znamená to že pdf které si předělám (ručně) a uložím to do epub, tak to neotevřu v kindle PW3?
    RUM
    RUM --- ---
    ok tak kindle jsem maličko přechválil, po tom, co jsem nahrál pár knih, asi 6 naráz, tak systém začal mít delší reakční dobu... po resetu už v pohodě... no možná bude lepší po nahrání pár knížek a počkání si na indexaci celé zařízení resetovat jen tak pro "sichr"
    BIONAUTES
    BIONAUTES --- ---
    Nedávno jsem tady psal. Řešl jsem jak překonvertovat pdf do epub pro PW3 (který si chci koupit), a zjistil jsem že to jde v pohodě, jen to chce ccs 30 minut práce. Normálně překopíruji text z pdf do pages (word na macu), poupravím a přizpůsobím (smažu obrázky a něotřebné věci) a uložím to jako epub, a výsledek je krásně čtivý.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    RUM: calibre funguje v pohode i s kobo, kobo ale staci mass-storage
    RUM
    RUM --- ---
    MARASAN: ok no mě se zdají naprosto porovnatelné, proto se ptám. bral jsem paperwhite, protože je to už několikátá generace té čtečky, tak jsem usoudil, že má Amazon už dost zkušeností. Viděl jsem porovnávací recenzi obou zařízení, lepší možnosti nastavení mi přišlo, že tkví jen ve větší komplikovanosti typu, že kindle má např 10 fontů a kobo jich má 100 apod. Stěžovali si, že Kobo čas od času nezaznamená příkaz nebo se spomalí (změna fontu). Nevím, v jakém smyslu má Kobo lepší displej - v ostrosti určitě ne. Má prý jinou technologii pro záznam dotyku a proto je Paperwhite trochu tmavší, ale zase má přirozenější bílý tón. Menší skutečně o maličko je (v rámečeku). Já na kindle používám Calibre a posílám si přes něj knihy na čtečku přes internet bez problémů.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam