• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    FIN
    FIN --- ---
    ERGOSUM: "s wifinou je tam neco zasadniho?" Nic co nejde zařídit jinak. tak třeba se bez ní nepřipojíš k internetu :-)
    FIN
    FIN --- ---
    ERGOSUM: epub - konvertory a konverze v calibre
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    STEVIE: " idealne do zadni kapsy u kalhot?" Blbé místo. Ideální na zlomení displeje.
    Dnes je téměř vše v jednom ze tří formátů
    PDF (většinou na A4)- čte se blbě i na 6" na šířku, natož na 5"
    epub (nejrozšířenější, nejvíc nástrojů)- na něj můžeš s kindlem zapomenout
    mobi - je dost omezený a něco v něm udělat prostě nejde.
    Knihy v epub, mobi a AZW jsou připravovány s ohledem na 6" čtečky.
    "s wifinou je tam neco zasadniho?" Nic co nejde zařídit jinak. Ale stejně většina čteček(dnes téměř všechny) wifi má. Jen je Kindle bez Amazonu něco jako bageta bez náplně. Máš spoustu jiného pečiva s oblohou i bez oblohy. Jen pak není důvod kupovat bagetu. Prostě nabízí spíš míň než víc.
    Ostatně. Nechci Amazon. Chci epub a kartu. Mám PocketBook.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    STEVIE: Ked nemas potrebu byt naviazany na Amazon a posielat si do Kindlu knihy, tak nevidim dovod, preco mat nutne Kindle. Pocket book je kvalitativne rovnako dobra ctecka a niektorym ludom je prijemnejsia na zaobchadzanie.
    A co sa tyka velkosti, uhlopriecku 6" maju dnes uz i mnohe telefony, to je fakt minimum, na com sa pohodlne cita, Kindle mam preto, ze chcem nejaku rozumnu velkost strany, keby mi stacila uhlopriecka 5" tak mi staci telefon s Androidom a rezim ctecky, ktory je setrny na oci a nesvieti tolko.
    STEVIE
    STEVIE --- ---
    ERGOSUM:
    díky za odpovedi... No chtel bych, aby se mi to veslo idealne do zadni kapsy u kalhot? Myslis, ze na cteni moc maly?
    Asi jsem zapomnel rict, ze chci nejspis jen Kindle, jiny znacky se mi moc nelibi...
    Co se tyce vyhod s wifinou je tam neco zasadniho? Chci si fakt spis jednorazove (dejme tomu jednou za tri mesice) tam nahazet knizky a pak jen cist...
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    STEVIE: "Chci neco dobře čitelné na slunci" Jakákoliv čtečka s e-inkem
    " podsvícením ideálně" i tam je celkem výběr. Kvalita nasvícení se různí.
    "co se vejde do kapsy a nezruinuje mě to" Chce to větší kapsy, ale 6" je optimálních. Na menších se už o dost hůř čte.
    "WiFi nepotřebují, reklamy nechci." Většina výhod kindlu (služby, převody) je vázaná na wifi a registraci u Amazonu.
    STEVIE
    STEVIE --- ---
    Vysvětlí mi někdo rozdíl mezi "obyčejnym" kindlem a paperwhitem pls? Je to tak zásadní?

Jinak co byste mi doporučili?
    Chci neco dobře čitelné na slunci, ale i s lehkým podsvícením ideálně, co se vejde do kapsy a nezruinuje mě to? WiFi nepotřebují, reklamy nechci.
    KERB
    KERB --- ---
    Umí paperwhite 3 dělit slova? V češtině?
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    GALE: Dělám to stejně, mám svůj Kindle a pak jsem postupně koupil vlastní Kindle oběma rodičům a některé z knížek co si kupuju pošlu na všechny tři čtečky. Vycházím z toho že si knihy které jsem si koupil nahrávám na čtečky které jsem také koupil, tak snad to žádné velké porušování autorských práv není...
    GALE
    GALE --- ---
    KUBLAJ: Fungujeme tak, že každý máme svůj účet na knihupeckych serverech. Pokud si chci přečíst knihu, co koupil manžel, stáhne mi soubor a já ho do kindlu nahraju ručně. Neberu to jako porušení práv (i když nejspíš je), protože knihy v papíru si také čteme navzájem. Eknihy ale nikdy nikomu jinému nedávám (a papírové knihy nepujcuji).
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    KUBLAJ: Na amazonu to jde, pokud povolis sdileni platebni karty (tim si pojistuji, ze to nebudes sdilet jen tak s nekym) s tim, ze nekolik = 2.
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Doted jsem to nemusel resit, ale poridil jsem zene kindla, takze budou v domacnosti dva. Jak to nejlepe vyresit s drm v knihach a jak moc se tim vlastne musim zabyvat? Mam par knih z amazonu, ale zena anglicky cist nebude. Potom kupuji hlavne na palmknihach a kosmasu. Palmknihy by snad meli byt bez drm.
    Nejjednodussi mi prijde sdilet se zenou ucet v knihkupectvich a kupovat to na jeden, kindle registrovat na muj amazon ucet. Pokud bych to vsak chtel mit oddelene, tudiz zena svuj kindle mail a svoje ucty v knihkupectvich., muzu ocekavat nejake trable, pokud bych si chtel precist knihu, co si poridila zena a naopak? U amazonu tusim, ze slo nastavit nekolik zarizeni do jedne "rodiny" kdy bylo mozne mit takto spolecnou knihovnu.
    pisu z mobilu, tak se omlouvam za chybejici hacky a carky. :)
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    SAMOUT: ale lze, jen si prepni na verzi bez reklam, uz pochopte, ze je sponzorovana z rekalm, ktere nejsou cilene na CR. A hlavne to plati na cely amazon ne?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    OXYMORON: Ale tak jasně, ale v tu chvíli je mi free shipping na dvě věci, že jo :-). Já teda mám https://www.mailboxde.com/
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    SAMOUT: Přímo ne - to je fakt
    Virtuální adresa v Německu a České republice | tiptrans
    https://www.tiptrans.com/cs/adresa-v-evrope?gclid=CLG6_a2i09ACFRVmGwodBd0G0g
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    JIRKA207: Netají, poslat Kindle z Německa / UK stále nelze.

JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    Ledy taji!

Amazon customers across Europe can now receive FREE Delivery

Amazon customers from the newly-added countries - the Czech Republic, Denmark, Sweden, Finland, Hungary, and Slovakia - can now enjoy Free Standard Delivery on tens of millions of items on qualifying orders over 39 EUR when shopping on www.amazon.de. Customers with eligible orders over 39 EUR are automatically offered Free Standard Delivery at the checkout stage.

Suchergebnis auf Amazon.de für: : FREE Delivery across Europe
    https://www.amazon.de/...1&pf_rd_r=9NSGYP4RC2Y5QW43PTSN&pf_rd_p=1cb4bb88-069c-4363-a22c-47ecd2e2d7b5
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    OXYMORON: mohl..Protože jediné info co o něm mám je, že fungoval na nabíječce, což je stejné jak se chová teď. Přisuzoval jsem to ale vadné baterii.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    REDSNAKE: Píšeš, že nevíš, jak se Kindle choval předtím - znamená to, že mohl zamrzat i před výměnou ?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    OXYMORON: on se po chvíli sám restartuje.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    REDSNAKE: A jak ji z toho zamrznutí probereš ? Tlačítkem, nebo ji musíš připojit k nabíječce ?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    REDSNAKE:Řekl bych nehledat studeňák, ale někoho s horkovzdušnou páječkou, kdo to přežehlí celé.
    Radioworld OK2FJ
    http://www.radio-foto.eu/radio/reflow.php
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam