• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    SCHWEPZ: PDF na Kindlu ? Tak to přeju pevný nervy a dobrý oči :-)
    ADITU
    ADITU --- ---
    SCHWEPZ: bez ladu a skladu se knihy kopírují do složky Documents. Kindle neumí pracovat se složkami.
    Registrace netřeba, leda bys chtěl organizovat knihy do něčeho jako složky (Collections tomu říkají).
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    SCHWEPZ: Dej to do documents
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    ADITU: vytvořil jsem si novou...možná to bude ta potíž?...
    ale hlavně na tom displey nevidím nikde "složky" "otevřít" atp.
    Už to registruju, no :( Nové čet u Amazon atp.
    Ale v principu - mám svýho čtení dost, nechci žádný cloudy, nebo nakupovat u Amazonu ...
    ADITU
    ADITU --- ---
    SCHWEPZ: kam (do které složky) jsi ta PDF nahrál?
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    zdravím - omlouvám se za trochu triviální až nablblý dotaz:

mám pár dní "Amazon New Kindle (8) černý - s reklamou" teď jsem to rozbalil. Nahrál jsem tam kabelem 3giga svých pdf knih

Někde na netu jsem četl, že abych tam neměl ty reklamy, že se nemám registrovat - a já skutečně nechci na Amazonu nakupovat jejich knihy, mám dost svých pdf, několik giga.

Ale bez té registrace se k těm svým knihám (pdf) zdá se ,,,nedostanu, je to tak? Nikde nemůžu najít ikonku "složky" abych se proklikal k seznamu nahraných pdf souborů a nějaké zkusil otevřít...

Registrace je tedy nutnost?
    ...díky.
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    KRISHNA: Já zatím jedu sice na 4, ale měl jsem v ruce jak PW3, tak Voyage a ten mi přišel nejlepší je to z každého něco. Oasis bude asi taky zajímavý, ale ten jsem na živo ještě neviděl
    LUCKERCZ
    LUCKERCZ --- ---
    KRISHNA: Ahoj, mam minulou generaci a prechazel jsem z kindlu 4. Na to dotykove ovladani si chvili budes zvykat, ale ted uz mi to neprijde spatne ovladani. Ikdyz tlacitka by byli o trochu lepsi ;)
    Jeslti nevyuzijes zadne vyhody nove verze tak pokud je tam podstatny cenovy rozdil tak minula generace je stale vynikajici zarizeni. Ja bych ale bral nove... delsi podpora aktualizacemi, vodeodolnost(taky si myslim ze nepotrebuju... nez si drknu do piti na stole a poleju ho ;) Reklam se zbavis jednim mailem na support, uz jsem tu psal "navod"
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    KRISHNA: To by ti asi mohl stačit Kindle Paperwhite, má podsvícení, 3G a reklamy podle verze co koupíš. Ovládání je teda jen dotykové, ale i s tím se dá docela dobře fungovat, pro stránkování se nemusí dělat swipe, stačí ťuknout na levý nebo pravý okraj displeje. Nebo si můžeš koupit Kindle Oasis, ten má větší displej (tuším že i lepší rozlišení), je vodotěsný, má tlačítka...a taky je dvakrát tak drahý...
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    ola, dáte mi prosím radu? Chtěl bych si koupit Kindle. Několik let jsem měl verzi 3 s klávesnicí a byl jsem s ní naprosto spokojenej, akorát jsem asi 3x zlomil display, kterej jsem si vždycky vyměnil .)
    Teď jsem v americe a koukám, že teď vychází nová verze? Tak nevim, jestli mám jít do ní, nebo mi stačí ta starší verze. Moje priority:

těch 300dpi by se mi líbilo
    3G nepotřebuju
    podsvícení ano
    reklamy ne (nebo se dají nějak vypnout? SW circuit bending celkem dávám)
    nepotřebuju, aby to bylo vodotěsný
    líbilo by se mi, kdyby to mělo hw tlačítka na přepínání stránek, nebo už je to jenom dotykově? Jak se s tim pracuje?
    8GB paměti taky fakt nevyužiju

Určitě bych se k tomu všemu časem progůglil, ale věřim, že tu bude někdo, kdo mě nasměruje, děkuji moc předem
    JAKUBATORUS
    JAKUBATORUS --- ---
    Jaké máte zkušenosti s Jailbreak? Jsem teď vyhrabal Kindla 6 touch, co dřív nešel hacknout kvůli firmware, ale předpokládám, že se už věci hnuli... Kdyby mě někdo odkázal na příp. forum, nejsem sto vygůůglit nic srozumitelného :-s DÍK, a pokud jsem off topic, tak se omlouvám...
    TAP
    TAP --- ---
    je někde v dostání free český výkladový slovník pro Kindle?
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    NEVILL: super, díky moc. Večer to doma zkusim.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    JUNGLER: jo, u mě to vypadá normálně, asi je to nějak zkonvertovaný aby to šlo na Kindle
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    NEVILL: takže tam mám zkusit narvat kabelem to pdfko a bude stejně dobře čitelný jako normální mobi? Nebo budu muset místo změny velikosti písma neohrabaně zoomovat?
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    JUNGLER: No jo, mobi formát jsem teď zkoušel přes kabel nejde, Kindle hlásí že to nemůže otevřít...ale Kindle formatted PDF funguje a vypadá to normálně...
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    JUNGLER: divný...Amazon občas třeba měl problém s tím když byl ebook moc velký (vlastně to dělalo problém jen u Sirotčince slečny Peregrinové, kde to prostě obsahovalo hodně fotografií)...a co kdybys to prostě nahrál přes kabel? Nebo to taky nejde?
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    JUNGLER: odhaduji, ze problem bude bud ve velikosti / poctu stranek - docx ma pres 3tisice str. ... konverze pres amazon to asi nezvladne. Nebo pak: Word hlasi ze tam jsou pouzite licencovane pisma a pokud chces upravovat .docx tak prej jedine, ze je Word odstrani... to take muze bejt problem ...
    Kazdopadne, proc to neposles primo pres USB kablik z PC do kindla? Ten .mobi by mel kindle zvladnout primo...
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    Ahoj, mám trochu problém s jedním emookem. Standardně do kindelu cpu knihy tak, že jenom pošlu soubor bez přílohy na mojí kindlovou adresu a funguje to krásně. U této knihy mi to ale stále píše, že s tim má Amazon problémy.
    Zkoušel jsem do kindelu poslat všechny kromě pdf a docx a u všech mi to hodilo chybu.
    Napadá někoho jak to do čtečky dostat abych tam nemusel cpát pdfko?

Planescape: Torment - The New Novelization
    http://discogenie.dyndns.org/planescape/
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    OTVIRAK: a navic bateriim vadi stav kdy jsou dlouhodobe vybite a jejich vlastnost je ze se samovolne pomalicku vybijeji..
    FIELDMAN
    FIELDMAN --- ---
    NEVILL: Takhle funguje elektronika mě... Držím si skóre, kolikrát jakejkoliv technik prohlásil: "Tak tohle jsem ještě neviděl..." Zatím 32 výskytů za posledních 6 let a 28 různejch zařízení :D
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Což mi připomíná situaci kdy jsem tátovi dal svůj starý tablet. Všechno jsem mu ukázal, nastavil, on to vezme do ruky, dvakrát sáhne na displej a ono to vytuhne a zhasne. Tak dobrý, restartuju to, ještě tam něco pročistím, jdu k němu, zkouším všechno možné, vše funguje, dám mu to do ruky, během minuty to zase vytuhne. Potřetí, opět to samé, to už táta pomalu pění že to mu snad dělám schválně, že to je jak ta scéna v Saturninovi jak tam Miloušovi stále padá to lehátko. Nevím, ten tablet ho asi nějak neměl rád nebo co, mně fakt fungoval... :-)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    MYJKA: no to je jasný, ke tchýni nechtěl... :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam