• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    CHARLEZ
    CHARLEZ --- ---
    Amazon dává možnost slevy 25% nebo kolik, pro koupi nového Paperwhite, pokud jim pošlete svůj starý zpět, může být i rozbitý
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    Používáte někdo aplikaci kindle v MacBooku? Nedokážu najít jak zobrazit dokumenty a všechny knihy co v kindlu mám jsou právě ve složce dokumentů
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    OXYMORON: perfektní!!! Měl jsme se blbec zeptat hned a ušetřil bych těch 12 doláčů :D tehle slovník je mnohem lepší. Škoda, že ho neměl na Amazon obchodě.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    JUNGLER: Alternativním slovníkem je např. Tomogo verze 2 a 3. Jak nakládá s nepravidelnými slovesy ale netuším (protože ho nepoužívám), kdyžtak dej vědět :-)

Tomogo WEB - Anglicko český slovník pro Kindle od Amazonu
    https://www.tomogo.cz/...enu-vyvoj/menu-vyvoj-kindle/11-anglicko-cesky-slovnik-pro-kindle-od-amazonu
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    koupil jsem si do Kindlu tehle slovník
    https://www.amazon.com/...%C3%BD-slovn%C3%ADk-integrovateln%C3%BD-defaultn%C3%AD-ebook/dp/B00KKXUDJU

existuje nějaká alternativa? Třeba s větším množstvím hesel nebo taková, která když chci přeložit nepravidelný sloveso, tak mi jenom nehodí infinitiv bez překladu? :D
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    Ještě k těm slovníkům - před chvílí jsem si ověřil, že pokud slovníky byly smazány, stačí restart z menu (ne podržením tlačítka) a potom se vstoupí do settings/Language & Dictionaries/dictionaries, tak se slovníky stáhnou samy. Pokud se Kindle nastaví na němčinu, stáhnou se ty anglicko-německý (Duden a Oxford English-German).
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    ANDREJKA: Ty slovníky tam pravděpodobně byly už jako default z výroby (taky si nevzpomínám že bych to tam kdy nahrával, prostě to tam bylo). Dají se znovu stáhnout z Amazonu, ale budeš se zřejmě muset registrovat:

Kindle Dictionary Guide: How to Add, Change, and Create Custom Kindle Dictionaries | The eBook Reader Blog
    https://blog.the-ebook-reader.com/...-guide-how-to-add-change-and-create-custom-kindle-dictionaries/

OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    ANDREJKA: zkoušela jsi "Restart" v Settings Menu ?
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    ANDREJKA: Které slovníky ?
    SPM
    SPM --- ---
    OXYMORON: jo, to je přesně ono
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    SPM: Briss
    SPM
    SPM --- ---
    Pokud vadí jenom okraje, tak jsem na to kdysi měl nějaký opensourcový soft. Za boha si teda nepamatuju, jak se to jmenovalo, ale prokreslilo to náhled všech stránek dohromady, pak se tam načmáral čtverec jak to kropnout a ono to z toho ty okraje řízlo. I na starý 3ce se pak s touhle úpravou dala hromada PDF jakž takž číst.
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    Mně třeba při čtení textu dost nevyhovuje podsvícení, proto tyhle koniny jako cestování po stránce a čtení na ležato skousnu. Jinak by byl tablet jasná volba
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    SCHWEPZ: Až si ty PDFka nahraješ do adresáře Documents, zkus a uvidíš. Pokud ti to bude vyhovovat, pak jsi v poho a nic nemusíš řešit. Ale nejspíš budou vadit široký okraje, malý písmenka a budeš muset začít dělat kompromisy např. cestovat stránkou po displeji nebo číst naležato, jak uvedl můj předřečník :-)

Ale můžeš využít whispersync a poslat si PDF na čtečku mailem s magickým slůvkem "convert" v subjektu - Amazon ji přeformátuje do AZW3 (poměrně slušně) a dopraví ti ji na čtečku. To ale vyžaduje registraci a Kindlí email.

Některý čtečky umí PDF reflow. Třeba PB. Ta nejlevnější (PB basic 3 asi 614) do dvou litrů určitě bude.

Stejně ale některý PDF čtu na tabletu, ale poohlížím se po desetipalcový čtečce. Protože v příliš mnoha případech je to PDF třeba číst tak, jak bylo původně naformátováno.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    SCHWEPZ: Tablet, samozřejmě. iPad je na tohle právě prima.
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    SCHWEPZ: Osmička na to není špatná, ale samozřejmě že pokud to neni pdf stavěný na 150-200% zoom, musíš dělat kompromisy v podobě displeje na ležato
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    ok, co byste doporučili na čtení různých pdf, kterých mám mrtě na disku, jedu na půl roku z ČR...
    v cenové relaci jak ten Kindle 8, tj. ty dva tisíce a ne moc více...
    Asi to můžu ještě vrátit ...
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    Na osmičce se to už dá vydržet. Na pětce bylo ještě naprosto nesnesitelný málostupňový zoomování a to že ta věc v různým přiblížení na různejch stránkách různě chápala rozměry stránky.
    Samozřejmě to pdf musí nějak vhodně vypadat, např mít dva sloupce nebo tak :)
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    SCHWEPZ: PDF na Kindlu ? Tak to přeju pevný nervy a dobrý oči :-)
    ADITU
    ADITU --- ---
    SCHWEPZ: bez ladu a skladu se knihy kopírují do složky Documents. Kindle neumí pracovat se složkami.
    Registrace netřeba, leda bys chtěl organizovat knihy do něčeho jako složky (Collections tomu říkají).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam