• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    PANDA_JE_MRTVA: ne, je vodeodolny presne rok
    PANDA_JE_MRTVA
    PANDA_JE_MRTVA --- ---
    JYRKA: Kindle PW 1-4
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    PANDA_JE_MRTVA: nejsou. Vsechny nove modely jenom
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    PANDA_JE_MRTVA: wow...tak tenhle detail mi úplně unikl...
    PANDA_JE_MRTVA
    PANDA_JE_MRTVA --- ---
    NEVILL: vsechny PW jsou vodotesny.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    KURE: Aha, jasně, díky! No, to už je ovšem slušné vylepšení, jinak je snad vodotěsný akorát Oasis...
    KURE
    KURE --- ---
    NEVILL: PW4 je vodotesnej. Normalni kindle neni.
    srovnaní na spodku stranky:
    https://www.amazon.com/...41S7Y8/ref=sr_1_5?keywords=kindle&qid=1571651375&smid=ATVPDKIKX0DER&sr=8-5
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    KURE: PW4 nebo ten New Kindle?
    KURE
    KURE --- ---
    NEVILL: taky je vodotěsnej.
    MTHU
    MTHU --- ---
    ROMI: Na Amazon.de je PW4 teď za 110 EUR.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    ROMI: Tak PW3 a PW4 jsem koukal že stojí skoro stejně, tam bych bral spíš čtyřku. Co jsem koukal tak je to za něco lehce přes 3K, jinak ten úplně základní "Amazon New Kindle 2019" teď stojí asi 2,5K. Proti tomu základnímu má PW4 lepší rozlišení a dvojnásobnou paměť, hádám že to by za těch pár stovek navíc asi stálo...
    ROMI
    ROMI --- ---
    jaka ctecka je ted nejlepsi pomer cena vykon? Kindle Paperwhite 3? koukam, ze uz je i 4. Shanim neco pro brachovu buchtu
    E2E4
    E2E4 --- ---
    I pravne můžou.. cokoli. platí co si daní do podmínek od chvíle kdy si to tam dají. s okamžitým účinkem

We may change, suspend, or discontinue the Services, or any part of them, at any time without notice. We may amend any of this Agreement's terms at our sole discretion by posting the revised terms on the Amazon.com website. Your continued use of the Amazon Device after the effective date of the revised Agreement constitutes your acceptance of the terms.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    pokud jsem si všiml, na všech Kindle jsou nevypnutelne automatické updaty.

na Kindle 3 mi to kdysi novej firmware zpomalil čtečku natolik, že jsem musel pracně downgradovat a použít hacku aby se to znovu neupdatovalo.

takže Amazon může cokoliv, když to má připojení k síti. možná mazání umí i stávající firmwary.

spíš je otazka, zda by to Amazon udělal. v případě Adobe to jsou omezení poskytování _služeb_ osobám / státům / občanům na sakcnim seznamu, ale mazání knih je přeci jen dál než odepření služeb..
    ADITU
    ADITU --- ---
    EXCITE: teoreticky. prakticky když má ale Amazon přístup do zařízení, proč by se měl omezovat jen na své produkty? proskenovat soubory v jedné složce na klíčové slovo/slova/věty a podle výsledku pak provést nějakou akci nebude až tak náročné a složité. jediné, kde si dovedu představit nějakou náročnější část, tak jsou pdf ve formě naskenovaných stránek (ne textové). tam by to museli prohnat OCR a pak teprve zkusit poznat klíčové části, což by mohla být kvůli chybovosti OCR jediná náročná část celého procesu.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    ADITU: Uf, uf. Kouknu co mám zaplé na svém stařečkovi.Každopádně se mi zdá,že se jedná pouze o obsah pořízený na Amazonu.
    ADITU
    ADITU --- ---
    EXCITE: ano, pokud máš zaplý whispersync. viz 10 let staré události:

https://slate.com/...of-e-books-from-the-kindle-paves-the-way-for-book-banning-s-digital-future.html

(smazat, nebo zupdatovat v tomhle případě prašť jako uhoď)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    V debatě pod článkem https://www.idnes.cz/technet/internet/venezuela-adobe-sankce.A191008_111833_sw_internet_pka?
    jsem našel zajímavej komentář. Myslíte,že je možné, že v Kindlu může Amazon změnit obsah?

Ondřej Šindler 27865

Přesně vidět proč je cloud a software jako služba dlouhodobě nebezpečný.

Nikdy nevíte, kdy nějaký vrtoch vydavatele službu bez náhrady přeruší.

To samé co se týče cenzury obsahu. Taky se může stát, že když se banda amerických levicových extrémistů dnes rozhodne, že nějaká kniha z 19tého století má nevhodný jazyk, tak za týden ve vašem kindle bude zcenzurovaná verze a vy o tom ani nebudete vědět....
    GIX
    GIX --- ---
    JIRKA207: vypnout touch screen! dik za info. tohle se blbe googluje.
    nenavidim ty novy dotykovy kindly. furt se jen otacej o nahodnej pocet stranek a pri kazdym prestupu mhd je kvuli tomu musim vypinat.
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    ROMI: tak Oasis 2 je vodotesny, ma zas o fous lepsi podsviceni i displej a hlavne ma tlacitka na strankovani, a da se vypnout v knizce touchscreen...pro me super funkce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam