• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    Máte někdo zkušenost s tím, že Calibre při konverzi html (nebo rtf, odt - zkoušela jsem to vše) vytváří chapter break nejen před nadpisem (styl heading 1, 2), ale i po něm? Ve výsledku to pak dělá -chapter break- *Název kapitoly* -chapter break- *autor*. Nemůžu nikde dohledat, co s tím.

(A před jednotlivými kapitolami ještě přidává 1., 2., apod. Ve zdroji to není.)
    JAKUBATORUS
    JAKUBATORUS --- ---
    No, našel jsem nějakej italskej convertor online, a ten to měl za chvilku převedený z pdf do mobi. A funguje to se všim všudy.
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    MTHU:
    pouzil jsem to v dobe, kdy se automaticky ukladaly vsechny preposilane dokumenty, je fakt, ze od doby kdy jsem toto vypnul jsem tam nebyl..
    MTHU
    MTHU --- ---
    VLASTIS: Ten už je outdated, ne? Ten byl potřeba když bylo to rozhraní Amazonu naprosto spartánský a muselo se mazat po jednom. Teď už na webu mají i tlačítko Select All ....
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    WITTGENSTEIN: ahoj, omouvam se za neodpoved
    Zkousel jsem to googlit , ale uz jsem to nedohledal.

Ale co si pamatuji:
    šlo o script do rozšíření grease monkey, který umožnil pro smazani vybrat všechny položky
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    WITTGENSTEIN: to Ti povim presne: v Kindle je najdes
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    WITTGENSTEIN: Nezbývá než vyzkoušet.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    OXYMORON: Otázka je, jak to bude s těmi entery na konci řádků.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    JAKUBATORUS: Když si PDF pošleš do Kindlu emailem s 'convert' v předmětu mailu, Jef Bezos ti to zkonvertuje. Pokud to není obrázkovej (skenovanej) PDF.
    MTHU
    MTHU --- ---
    U Calibre se musí explicitně zapnout při konverzi z PDF heuristika na od-zalamování řádků. Plus se hodí ovládat regulární výrazy a pomocí search&replace vyhodit např. opakující se zápatí s číslem stránky. Ale jak bylo řečeno, spíš to nechceš dělat. Rozhodně to za tebe žádný soft neudělá perfektně na první dobrou.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    JAKUBATORUS: ...asi takhle: delat cokoliv (konverze do cehokoliv) ze zdrojem jenz je PDF je totalni zhuverilost... a ver ze to nejsou plane reci - s konverzi PDF mam hodne letite zkusenosti (tam kde to kdysi proste jinat neslo - puvodni nakladatelske tiskove predlohy/sazby atd...) PDF je FAKT silenej format na ebooky! brrrr... :O))

prevadej z neceho jineho nez z PDF! vzdyt prakticky veskere ebooky se delaji originalne u ebookaru jako doc(x) nebo odt ... a prodavane ebooky jsou z 99% vzdy mobi a epub, jen ve velike mensine jsou pdf...
    tak v cem je problem?

pokud FAKT nesezenes ebooky jinak nez PDF (bacha musej bejt textove a ne skeny/obrazky tzv skenbooky!) zkus jako konverzni tools pouzite nejprve Word verze 2013 a novejsi... ty uz umeji otevirat PDF a prekovertovat do docx a to uz pak snadno v calibre prevedes do mobi...
    ... nic jednodussiho urcite nenajdes... (pokud chces alespon slusnou ne-li vybornou kvalitu - super kvalitu ale ani u toho Worda necekej... hlavne u PDF s nejaou divnou znakovou sadou a pismem co neni unicode...)
    JAKUBATORUS
    JAKUBATORUS --- ---
    Může mi někdo prozradit, proč mi calibre vždycky zbastlí mobi formát (z pdfka) zakončením řádků? Konvertoval jsem online a bez problémů... K čemu ten program primárně slouží, když tohle offline nedává...? Zkoušel jsem různá nastavení a nic...
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    JYRKA: mel si tam urcite nejake piratske veci a Amazon Velky Bratr ti to zablokoval! Pirate jeden!

dobre ti tak! :)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Kdyby vám vytuhnul Kindle a zůstal viset na startovací obrazovce, tak jsem našel zajímavý nápad, jak ho dostat do továrního nastavení.
    This worked for me:
    Assuming that you have a PC.
    1) Create a blank file in Notepad titled DO_FACTORY_RESTORE
    Remove the .txt extension from the file you created in File Explorer
    2) Connect the Kindle to your computer using a USB cable.
    3) Copy the file you created into the root directory (don't put into any folder) of your Kindle.
    Do a reset of the Kindle by holding down on the power button (20 secs, not the short restart) till the Kindle restarts. It should (fingers crossed) perform a factory reset.
    Mně to nezabralo, nepovedlo se připojit Kindle jako disk, takže to bude jiná závada. Ale třeba někomu to pomůže.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    VLASTIS: Kde se dá takový script sehnat?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Tak po čustce je do čtěčky vráceno 42 knih k "okamžitému" přečtení.
    Tak to jí nezrychlím. Ale po přečtení budu mazat, pořádek a systém už mám.
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    E2E4: je na to script, který umožňuje hromadné mazání dokumentů.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    E2E4: díky za radu, šlo to smáznout na amazon účtu, už je čistý jak lilium :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MAR_TINA: Ono ty knihy které sis tam poslala mailem (personal documents) se ti znovu sesyncaji z tvého Amazon účtu, a to i na další kindly které na tom účtu máš.. dá se to smazat z personál.documents na Amazonu, ale.jen po jednom .. vyřešil jsem to novym Amazon účtem.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARIAEL: já calibre mám a používám. Ale třeba na cestách dojde čtení, nebo na mě přijde potřeba dalšího dílu X ... ano, jsem oběť :D
    Krom toho mi přišlo, že poslední knihy koupené na Amazonu nešly stáhnu nikam na disk, než poslat na kindl a z něj na disk...

Teď jsem právě udělala obří třídění, vše nasypala na disk PC a očekávala, že Kindl bude čistý.

Když ho připojím, vypadá čistě, když otevřu, je zasypaný v podstatě jen ikonkama knih, které tam už nejsou, ale mám je na amazoním účtu koupené. Asi aby šly stáhnout kdykoli znova.

Zkusila jsem jednu totálně odstranit z amazon účtu a zmizela.

Teď už mě štve jenom těch 18 verzí user's guidu. Asi je ručně označím jako přečtené a použiju techniku
    NEVILL:
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam