• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    DSMID
    DSMID --- ---
    FERRYH: Naposled jsem dělal češtinu pro Kindle já, to bylo v roce 2015, pak jsem se na to z různých důvodu vykašlal.
    Nevím o tom, že by v tom někdo pokračoval.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ptam se za jineho - jednoho uzivatele ne ebookforu:

Jak doinstalovat češtinu do Kindle 2020 ?

jde to vubec? ma nekdo nejajej smer kam se ubirat a kde hledat?
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    LBW: Amazon mě včera těžký problémy, začako to někdy odpoledne. Dnes ráno - jak se zdá - už je to spravený. Tam masivní a dlouho trvající výpadek Amazonu jsem nezažil
    KURE
    KURE --- ---
    LBW: DPH & stuff.
    LBW
    LBW --- ---
    Vlevo jsem prihlasen do Amazonu, vpravo ne. Co mi unika?

OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    ALEXIS: Pokud to PDF obsahuje text a nikoliv neskenovaný stránky, tak jak pro DOCX i PDF skevěle funguje whispersync - tedy odeslání na kindlí mail jak uvádíš. PDF to překonvertuje jen tehdy, pokud do subjectu mailu uvedeš magické slovíčko "convert", jinak ho doručí beze změny.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    na konverze PDF do neceho slusneho co pak jde cist na cteckach neexistuje nic 100% ... prave proto je ten PDF jako format na ebooky tak neprijemnej a proto se mu je treba vyhybat jak to jen jde... :O)) ale o tom uz jsme psal... nebudu psat znova... ;O)

Na ty konverze .docx do .mobi a .azw3 -- a stovku dalsich formatu se standardne a nejcasteji pouziva nastroj zvany Calibre:
    calibre - Download calibre
    https://calibre-ebook.com/download
    na PDF je ale i on blbej...
    ale system ktery naznacil JYRKA - pdf nacist v Word 2013+ a pak docx konvertovat v Calibre, je docela pouzitelnej system, avsak na obrazkove a take slozite formatovane pdf samozrejme nepomuze... tam se to musi po konverze do textu pracne cele znova formatovat a tentokrat s prihlednuti kde se to bude cist (ctecce)...
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    MOTYLEK: z PDF nevím, ale z docx (pokud to není složitý text) docela slušně konvertuje přímo amazoní converter (poslání na kindle mail). Stane se mi, že tak jeden z 20 docx musím upravit a poslat znovu, ale povídky a lineární texty prochází v pohodě. Jak jsou tam nějaké obtékání obrázků nebo jiné složitosti, tak to hapruje.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    HANELA: Neni.
    A jinak slusne funguje word, ten koncerzi z pdf zvlada v novejsich verzich
    HANELA
    HANELA --- ---
    MOTYLEK: ale někdy se stane, že to není tak úplně ideální, nevím, jestli existuje converter, který je 100%?
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    HANELA: Díky.
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    Ahojte, můžete mi doporučit nějaký converter z pdf a docx na mobi nebo jiný formát pro Kindle? Google mi nějaké "vyplivl", ale mě by zajímalo, jestli máte nějaký oblíbený.
    KURE
    KURE --- ---
    SRNECEK: já jsem na tablet přešel i s beletrií. Prostě mám jednu věc na čtení všeho, idnes počínaje, kindle apkou konče, a můžu s tim na nyx. (a omalovanky pro obzvláště brain-dead chvilky)

A aby můj post byl aspoň k něčemu dobrej, tohle je tablet kterej jsem měl jako obrazovku na dron, ale dal jsem ho mami, a ta na nem sjíždí youtube a knížky. cena 4k, 3G ram, fulhd display, 300g vaha. Neni to žádný dělo, ale za ty prachy...
    Lenovo TAB M8 FHD, 3GB/32GB, Platinum Grey | CZC.cz
    https://www.czc.cz/lenovo-tab-m8-fhd-3gb-32gb-platinum-grey/279347/produkt?gclid=CjwKCAjwiY6MBhBqEiwARFSCPgT33BY1d0Xwu5gqAEMUc81fpea4k97MwpT2YKrvkPfRr9TiIRhKahoCK98QAvD_BwE
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Hm, bohuzel to tak vypada, akorat ja mam fakt omezeny rozpocet, mela to byt spise takova radost.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    A to nepocitam vyhody tabletu jako kopirovani textu, komfortni poznamky…
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    JYRKA:
    ano s timhle musim souhlasit...
    SRNECEK:
    pokud to teda potrebujes primarne na neco jineho nez je beletrie a spis teda na odbornou a vedeckou literaturu, tak pak bezna ctecka nepripada do uvahy...
    teda alespon ne ty levnejsi a stredne drahe... jedine pak ty dost drahe s velkym displayem -- ovsem neni pak praktictejsi ten tablet? ja bych rekl, ze ano! Leda ze je nekdo pri penezich a ma nekolik ruznych zarizeni a na kazdem pouziva neco jineho... (a je taky sberatel tech zarizeni...:O)) :O)
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    SRNECEK: Já na PDF používám tohle. I když tablet je určitě super, e-ink bude vždycky na čtení lepší. Deset palců je na PDF ideální.
    Onyx Boox Note Air

SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    FERRYH: Vedecke clanky se publikuji v .pdf.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    FERRYH: Tak PDF je velmi častý u odborných textů, tam ho chápu. A o důvod víc pro ně používat něco jako tablet
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    SRNECEK: pak to nekdo musel UMYSLNE prevadet do pdf! standardem v beletrii je epub a mobi... kdyz se dela ebook z papirove knihy (OCR text z naskenovanych obrazku) pak je standardem doc-docx kvuli tomu aby se to pak dalo bez problemu stale dokola opravovat podle originalu a byl dobrej prevodni format do mobi+epub...
    PDF se v tohle retezci nikdy nevyskytuje a je snad jen pro lidi co chteji cist ebooky na obrazovce PC a velke obrazovce a mit to 1:1 jako sazba papirove knihy...

rozepisuji se o tom proto ze ti tim chci naznacit, ze je prevelice snadne sehnat NEpdf - teda epub+mobi pripadne snadno calibrem proveditelny docx (opet do epub a mobi)
    kazdej zdejsi ebookar te navede treba na xTrance nebo jine ebook archivy a pokud mas zahranicni veci tak pak existuji zas podobne vyhledavace a uloziste s ebookama a nemusis bejt vazanej na ten pdf... ten PDF proste vznikl jen jako vedlejsi produkt z tech mobi-epub a docx e-knih... neni to nic primarniho...
    existuje par vyjimek ale jsou vzacne... a beletrie mezi ne nepatri.. spis popularne naucne knizky s kvantem obrazku a obtekanym textem atd... tam ten pdf ma smysl ale to se pak proste neda cist na bezne ctecce...

pokud uvedes neco presnejsiho abych si udelal predstavu, co jako mas JEN v pdf tak ti vic poradime...

je to dlouhe ale tohle se tezko pise na kratko... sorry za chyby v dlouhem textu ...sem linej po sobe cist :O))) ale snad ti to pomuze a rozlustis to...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam