• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    tak uz to prislo offiko cestou

Thank you for using the Send to Kindle service to send personal documents to your Kindle library. We wanted to let you know that starting August 2022, you'll no longer be able to send MOBI (.mobi, .azw) files to your library. Any MOBI files already in your Kindle library will not be affected by this change.

MOBI is an older file format and won't support the newest Kindle features for documents. Any existing MOBI files you want to read with our most up-to-date features for documents will need to be re-sent in a compatible file format.

Also, compatible formats now include EPUB (.epub), which you can send to your library using your Send to Kindle email address. We'll also be adding EPUB support to the free Kindle app for iOS and Android devices and the Send to Kindle desktop app for PC and Mac.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    JYRKA: Díky, zkusím to. Ptal jsem se, protože na mobi a AZW (do kterých to whispersync konvertoval) nebylo možný použít uživatelský fonty. Takže spousta lidí to radši zkonvertovala někde bokem a nahrála kabelem.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    OXYMORON: "Amazon is going to allow you to send ePub files to your Kindle via the Send to Kindle function, and it should then convert the ePub into a KF8 file."
    Nemám čas to vyzkoušet, take cituju https://www.theverge.com/2022/5/2/23053408/amazon-epub-kindle-ereader-file-format-kf8
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    JYRKA: Do jakýho formátu to konvertuje ? Mobi, AZW nebo AZW3 ?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    NEVILL: Ten titulek je zkreslujici, clanek zmateny.
    Podstata je, ze si muzes poslat mailem do Kindle ePub. Funguje to, zkousel jsem to.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Čtečky Kindle budou podporovat formát ePUB a zahodí MOBI. Ale jsou v tom otazníky – Živě.cz
    https://m.zive.cz/clanky/ctecky-kindle-budou-podporovat-format-epub-ale-zahodi-mobi-ale-jsou-v-tom-otazniky/sc-3-a-216260/
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    ROMI: Neni studeny, jestli mi jako rozumis
    ROMI
    ROMI --- ---
    JYRKA: jak teply svetlo? :) jdu googlit :D
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    TEEPEK: Teply svetlo vseobecne je super fajn na cteni vecer... Nejlepe s detektorem okolniho svetla atd, at si muze jas a teplotu svetla nastavit sam...
    FIELDMAN
    FIELDMAN --- ---
    TEEPEK: Nestojí. Partnerka ho má a vydrží ani ne polovinu času nabitý než můj předposlední PW.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    TEEPEK: Stoji, zena to dostala od Jeziska a ja ji ho zavidim
    TEEPEK
    TEEPEK --- ---
    Ahoj, má někdo ten nový Paperwhite? Myslím, verzi 2021... Stojí za to to teplé světlo?
    JUDE
    JUDE --- ---
    Moji matce je 76 anglicky neumi ani kvaknout a kindla zvlada knihy ji tam posila segra mailem pripadne je cas od casu nahrajem via USB ale co se tyce ovladani tak lupa a domecek ji asi staci .-)
    FIN
    FIN --- ---
    OXYMORON:
    NEVILL: kromě toho nám, co to anglicky dáme, nic nebrání v tom napsat starším dámám jednoduchý návod na pár operací na papír a k tomu pár základních slovíček. v mé rodině to v pohodě zvládly starší dámy, které rovněž v životě neuměly anglicky :-)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    OXYMORON: Asi tak, mojí mamince je lehce přes sedmdesát, většinu toho co uměla anglicky zapomněla, ale ovládání Kindlu zvládá v pohodě. Do nějakých nastavení stejně neleze, prostě si pamatuje že na seznam knih ťukne nahoru a pak na domeček a tam si vybere. A jinak potřebuje vědět jak si obracet stránky, jak si gestem zvětšit nebo zmenšit font když si to omylem změní a to je asi tak všechno.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    HANELA: A já myslel že čtečky jsou především o textech těch knih a 99.999% času na nich trávíme čtením. Předpokládám, že babí si na Amazonu anglický knihy kupovat nebude, pokud si čtečku pustí otevře se jí na aktuální stránce rozečtené knihy. Pokud použije univerzální back, bude na seznamu knih. Ty knihy jí tam někdo nahraje, nebo si je tam může nechat poslat z obchodu, podporuje to každej. Nebo si je tam ona sama, nebo kdokoliv jiný pošle whispersyncem. Co se týče nastavení okrajů, velikosti fontů či řádkování - to jsem si nastavil a mnoho desítek přečtených knih neměnil.
    Každej má ale právo vidět překážku kde se mu uráčí, to nikomu upírat nechci a nebudu. Sám jsem kindlista a znám mnoho lidí nepolíbených cizím jazykem, kteří kindla běžně používají.
    HANELA
    HANELA --- ---
    OXYMORON: tam samozřejmě nejde o texty knih, ale o menu.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    FERRYH: Naučí-li se prstem ťuknout na titulní stránku knihy v seznamu, s českým názvem knihy, potom bude číst v češtině, angličtiny fakt není třeba. Většina nastavení je o ikonách, nikoliv textu.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    DSMID: aha .. sdelim mu to... jeho babca asi rada nebude... koupil ji xnidlika a neuvedomil si ze to nema cestinu a ze to babca asi neskousne... :O((
    DSMID
    DSMID --- ---
    FERRYH: Naposled jsem dělal češtinu pro Kindle já, to bylo v roce 2015, pak jsem se na to z různých důvodu vykašlal.
    Nevím o tom, že by v tom někdo pokračoval.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam