• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    Kindle Paperwhite 5 zlevnil. Parádní čtečku e-knih teď koupíte jen za 2900 Kč – Živě.cz
    https://www.zive.cz/clanky/nejlevnejsi-amazon-kindle-paperwhite-5/sc-3-a-218218/default.aspx
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    Zajímavý je, že i když už mi prošlo rukama asi 14 eInk čteček různejch značek a typů a 8 jich stále mám :-) Kindle je pořád můj favorit, Oasis je nej. Boox má Android, neskutečný možnosti konfigurace, velmi dobrý zpracování a je rychlej, Kobo Libra a Sage je taky super, Sony PRS byla úžasná - ale je to passé, Nook je taky docela OK, i ten C-tech Lexis II ( což je vlastně starej rebrandovanej Onyx Boox Darwin) je dobrá čtečka, v Evropě neznámý čínský značky jako Hanvon, Supernote, iFlytek, Xiaomi, Boyue a pod. se hodně snaží - Kindle je pro mne pořád srdcovka. Jednoduchost, rychlost, spolehlivost. Žádný zbytečný kurdrlinky.
    Pocketbook jsem schválně neuvedl - koupil jsem si tu novou Eru, první dojem, vzhled a konstrukce hodně dobrý, po přečtení 5-ti knížek hodně smíšený pocity.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    FERRYH: Je to přesně jak uvádíš. Rozšířil se jen počet formátů, který je možný konvertovat whispersuncem (posláním mailem). Doručuje se AZW3, což je super. Mobi Kindle pochopitelně umí dál, ale epub se číst nenaučil, nebylo by jednoduchy do do firmware doimplementovat. Asi. Mobi si můžeš posílat mailem pochopitelně dál ale nevím, jestli se konverze provede implicitně, nebo jestli bude třeba do subjectu mailu napsat magický slovíčko convert. Vyzkouším a dám vědět.

Ale trvalo to.
    ADM
    ADM --- ---
    OXYMORON: a co to tedy dorucuje po konverzi, kdyz ne .mobi? epub nakopirovany pres kabel neprecte, takze by me zajimalo do ceho to konvertuji
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    OXYMORON: rozumim tomu spravne - ze mobi cte stale stejne (a azw3 z co to jeste umi ty kindle?) ale pres send na kindle (majlem pres amazon) to ted uz mobi nebere ale bere zato epub?
    ale epub samotnej ctecka nezere, co? jake vlastne po dojiti toho souboru z amazonu do kindla je ten vnitrni format ctecce? .Kfx?
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    No - tak jsem si ověřil, že whispersync konečně konvertuje epub. Vím, že to anoncovali už dříve, několikrát jsem to zkoušel a nešlo to. Teď to funguje. navíc to už nedoručuje MOBI, což je taky super, v tom formátu kindle ani neumožňoval používat uživatelský fonty. Sice taková maličkost, ale člověka to potěší :-D
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    JYRKA: z jeho "tak to vrátím do alzy" jsem pochopila, že to do alzy vrátit jde.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    MEANKITTY11: Hlavne Alza neni ofiko distributor Kindlu. Takze je Amazonu docela ukradena.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    E2E4: to spíš vydírej alzu, že ti to neřekli. model bez reklam je prostě o něco dražší.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    E2E4: Mně to teda vypli dvakrát, ale pravda, je to už pár let.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    E2E4: aha, ale za $20. ehm. Ani vydirani ze to teda vratim do alzy nepomohlo.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    FARFELOO: napsal jsem, rekli ze to nejde.. Kdyby se to nekomu hodilo: napsal jsem ze to byvalo mozne, oni ze aha, vlastne na to mas narok. :)
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    E2E4: Lze napsat na support chat a vypnou to.
    MTHU
    MTHU --- ---
    E2E4: V library jde jednoduše vyfiltrovat jen stažené.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    E2E4: asi jsem koupil jiného Kindla. Vyměnil jsem starého, kterého jsem používal 6 let a žádné problémy jsem nepozoroval. Nemluvě o tom, že na začátku si můžeš nastavit profil jako nový, bez vazby na předchozí čtečku.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    E2E4: Nemusíš platit nic - zavolej jim a řekni, že ve tvé oblasti ty nabídky nejsou relevantní. Zruší to. No question asked. Alespoň u mne to tak bylo.

Aniž bych chtěl Amazon obhajovat - to ostatní co uvádíš má svůj smysl. A má to vždycky nějaké dobré řešení. Ono i na Androidu - pokud se příhlásíš na google účet z novýho zařízení tak ti přijde notifikace na všechny zařízení, kde jsi s tím účtem přihlášenej. V mým případě třeba i na telku :-)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    Jo a nedetekuje mi Kindle calibre, musim rucne kopirovat do pripojeneho kindle adresare.. ble.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    Plus registracni proces noveho Kindle, kdy to musim potvrdit snad na vsech elektronickych zarizenich co doma mam.. ble..
    E2E4
    E2E4 --- ---
    Jo a daji se nejak vypnout reklamy "special offers", kdyz nemam platebni metodu? Musim za to zaplatit, ze? Tusite kolik?

(V Alze zapomneli zminit, ze je to ta vec s reklamama.)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    Tak jsme si za ztraceny a rozbity kindle koupili novy, 10. generace..

Ale teda je to hruza. Musel jsem rucne promazat asi 3500 veci, ktere jsem si od doby co pouzivam Kindle poslal mailem. Po 25. Jinak se mi vsechny objevi v Kindle, jako ze tam jsou ale nestazene.

S oficialne koupenymi knihami totez.

Priste uz fakt prejdu na jinou platformu. Vite o necem na co se daji posilat knihy mailem + prenaset pres USB a co ma humannejsi UX nez Kindle ?

(hlavne mi vadi mala pismenka, ktera bez brejli neprectu v menu a seznamu knih, nastaveni jasu aniz by se mi pres cely displej udelala srafovana plocha takze nevidim jak to bude vypadat kdyz jas zmenim a tahle srafovana plocha zmizi)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam