• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    ANDREJKA: A máš to připojené k internetu? Teda nevím jestli to musí být vyloženě připojené, ale třeba v režimu letadlo se na počítači Kindle prostě neukáže.
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    NEVILL: Jasne, už asi 10x, nic to nedělá. ani restart počítače, calibre... :(
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    ANDREJKA: Co restartovat Kindle?
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    ANDREJKA: vyzkoušeny další kabely, stejný výsledek
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    Včera jsem si do Kindlu kabelem natáhla knížky přes Calibre, dneska jsem chtěla poslat jednu další, stejný kabel, stejný notebook, ale Kindle se jen nabíjí, Calibre (ani počítač) ho nevidí. Co s tím, víte někdo? Díky.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    UNTOY: mno to tě asi bude zajímat, že "Amazon has made a change to their service so the books published since Jan 3 2023 can no longer be downloaded using Kindle for PC versions prior to 1.39" a všechny nejspíše budou mít kfx DRM ochranu.
    UNTOY
    UNTOY --- ---
    DELVIT: jakoze reseni pro Android taky existujou (napr. https://www.wikihow.com/Get-Calibre-for-Android ) ale nechtelo se mi to ani zkouset kdyz si knizky posilam/kupuju na Amazonu.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    UNTOY: díky za tip a přehled kladů a záporů. Vypadá to zajímavě, jenom to Calibre mě tedy mrzí.
    UNTOY
    UNTOY --- ---
    DELVIT: koupil jsem si Hisense Hi Reader ( https://goodereader.com/blog/reviews/hisense-hi-reader-hands-on-review )
    Pros:
    - je to Android, takze si muzu instalovat cokoliv potrebuju.
    - velikost skvele padne do ruky
    - ma fyzicky tlacitka v miste kde mam pri drzeni prsty, takze otaceni stranek je velice pohodlny
    Cons:
    - je to cinsky produkt, takze vse je v cistine - launcher, app store, book store... ale protoze je to Android, tak to lze maximalne customizovat a nainstaloval jsem si vlastni launcher, neoficialni app store, Kindle appku...
    - vydrz baterky neni takova jako treba u Kindle
    - nefunguje to s Calibre (nebo jsem zatim neprisel na to jak), knizky si stejne posilam pres Amazon/Kindle

    navzdory cons jsem spokojeny, koupil bych si to znovu
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    DELVIT: Nova Air 2 je taky super. Neruší na ní ten rastr barevný vrstvy jako na sestře Color/Air. Podklad je světlejší a písmo kontrastnější. Ale je to už macek, myslel jsem, že ji budu nosit do práce kvůli poznámkám, ale nevejde se mi do brašničky :-)
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    FERRYH: cena je nepříjemná, ale když je to nákup na delší dobu a jednorázový, tak to jde. Spíše si vybrat to nejlepčí v daný okamžik. Mě zaujal Nova Air 2.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    FERRYH: Na korektury a anotace používám Note Air. Nic lepšího jsem nenašel, zkoušel jsem mnoho včetně Supernote, reMarkable ... buď tablet s dobrým displejem a dotykovou vrstvou pro pero (Samsung nebo Ipad), nebo Boox. Umí to hafo věcí včetně poznámek side by side k dokumentu, linků mezi dokumenty, mám to rád, je to fajn :-)
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    FERRYH: Jo, boox je OK. Ale ten problém s fontem s Androidem nijak nesouvisí - podělali font Roboto, kterej čtečka využívá jako systémovej. Na čtení knížek to nemá vliv, tam lze nastavit cokoliv. Posralo to jen browsery a i v nabídkách jsou některý písmena ustřelený.

    Poke 3 mi přijde OK, přečetl jsem na něm podle statistiky 34 knížek, vesměs beletrii, takže nějakou zkušenost mám.Čtu jen v NeoReaderu, tam je to rychlý jako blesk. Problémy na které jsem narazil byly vesměs způsobeny tím, že Android tak nějak předpokládá, že běží na barevným displeji, což na šestnácti odstínech šedi vždy neklapne - ale vše jde řešit, nastavení eInku lze mít pro každou apku zvlášť (zvýraznění černý, bělení podkladu), vždycky to šlo vyřešit. Není to pro mne ale srdcovka jako třeba Kindle Oasis, konfigurace a nastavení není tak jednoduché - ale o to to umí víc. Za mne bomba za ty prachy. I když bych spíš koukal po Leaf, na sedmipalci se líp čte, pokud čtečku člověk nepotřebuje nosit v kapse nebo malý kabelce.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    DELVIT: ...no prave! ale ja mam jeste par mesicu cas, nez me asi pak odejde do vecnych lovist muj PocketBook, tak sleduju co se sustne a koukam jestli neleze cena dolu... ja bych chtel nejakej s moznosti slusne psat poznamky, pocketbooky to maji primitivni, ale alespon funkcni - na rozdil od jinejch znacek, ale chtel bych neco lepsiho na ctene korektury ebooku po OCR - nektere ty ONYX vypadaj na tohle pekne vybavene - jen ale pak jsou drahe jak sv*ňa! ;O)) ;O(
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    Lze u Kindle nějak downgradovat firmware? Mám u toho známého Kindle s 5.12.2.2 a rád bych ho sundal na 5.12.1.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    FERRYH: Po těch pošilhávám také, jebom nevím jak dobré jsou.
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    tahle diskuze jede soubezne s jinou vedle v klubu... problem je v tom, ze kdo si jednou na Kindle zvykne, tak uz tezko meni - at uz se jedna o pomalost PocketBooku nebo nedodelky/bugy u Android based ctecek a priznavam, ze se to toci o tom jak kdo ctecku vyuziva proto nelze pouzit i naprosto jasnej nazor jako cernou nebo bilou

    za mne jednoduse Kindle protoze - - knihovnu mam na disku v uni formatech, v kindlu udrzuju do 100 ebooku a seznam readme/reading/incomplete/done/delete a temp mam vedle v excelu (uz i s poznamkama co stalo za co atd.), calibre pouzivam ciste na prevod a jinak ho nepouzivam... no a pak mi proste Kindle naprosto vyhovuje (jsem hobby ctenar) :]
    PULKA
    PULKA --- ---
    FERRYH: Mám od prosince Poke 3 a zatím jsem se nerozhodla (poslední aktualizaci jsem neudělala) a přijde mi, že to má všechny vady Androidu, kvůli kterým jsem si pořídila iPhone. Mám na tom appku od Bookportu (kvůli ní jsem to pořizovala), funguje, ale ovládání se kreje s tím od Androidu a nevím jak to vyřešit (top banner přikryje top banner z Bookportu), je to relativně pomalé oproti Kindlu Paperwhite 3, který mám z roku 2016. Mám ho teď na dovolené a možná se ho budu v únoru zbavovat. Kdybych nechtěla zkoušet to předplatný, tak mi to smysl nedává.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    DELVIT: ja se stale vic a vic otacim po https://onyxboox.com/
    ...drazsi, ale nektere kousky jsou teda hodne pekne vypeceny! ;O)
    jen posledni dobou me trosku vystrasil problem se systemovejma fontama: [OXYMORON @ Elektronické knihy [eKnihy] - nadešel jejich čas? už jste nějakou četli? něco tu snad pro Vás máme...;-)]
    a hlavne ta reakce firmy: Ok, opravime (mozna) v pristi aktualizaci (nespecifikovano jak dlouho to bude trvat...) ;O((
    ale nakonec se skoro ukazuje ze problem bude mozna na starne samotneho OS Android: [OXYMORON @ Elektronické knihy [eKnihy] - nadešel jejich čas? už jste nějakou četli? něco tu snad pro Vás máme...;-)]
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    Když už jsme u toho co je dnes za "nejlepší" (pro každého to může být něco jiného) čtečku? Líbí se mě třeba Kobo Elipsa, ale dost mě odrazuje nedopečený firmware a další nedodělky. Co byste kromě Kindlu doporučili?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam