• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CNVMódní ilustrace - fashion illustration - návrháři, profíci, amatéři
    VERCHA
    VERCHA --- ---
    AURORE DE LA MORINERIE

    aurore de la morinerie - drawings
    http://www.auroredelamorinerie.com/fashion-1.html
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    edith head (8 cen akademie za kostymy)





    SADAKO
    SADAKO --- ---
    EL_CUBO
    EL_CUBO --- ---
    ahoj spam, ilustratorska liga Secret Wars zacina tuhle sobotu ve 2. patre. bojuje Emil Norm vs Vladimír Strejček a jako special guest prijedou americke oldskool hip hop trio Vertual Vertigo.
    [ SECRET WARS - 1.kolo Live Art Battle / ostatniother / 11.6.2011 / CR - Praha - 2. Patro, Dlouhá 37, Praha 1 ]
    LE_JOUEUR
    LE_JOUEUR --- ---
    ANICCKAA
    ANICCKAA --- ---
    LE_JOUEUR: skvele, uplne mi to navodilo letni atmosku...
    LE_JOUEUR
    LE_JOUEUR --- ---
    stále Abi Goy


    LE_JOUEUR
    LE_JOUEUR --- ---


    We Are Not Aimless, 2011
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAR_TINA: což je přesně to, co jsem měla na mysli - rady, jak oblíct tlustou prdelatou demonstrované na normální modelce.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    IGNIS_FATUUS: no, praxe je taková, že na modelce se zadkem 36 max 38 nafotí osmery džíny různého střihu a kapes a pomocí popisků vás přesvědčí, že jednou jsou džíny na hrušce a druhé na jablku. samozřejmě tam jsou jen fotky zadku bez obličeje.
    IGNIS_FATUUS
    IGNIS_FATUUS --- ---
    GENTIANA: přečti si to ještě jednou - píšu že "módní časopisy jsou realistické"?
    V některých se objevují články co nosit když jsme tlustý, malý, máme postavu hrušky, jablka a jánevim co ještě - úroveň rad a časopisů je samozřejmě diskutabilní, ale některé se aspoň snaží
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    IGNIS_FATUUS: jo? Módní časopisy jsou realistické? Které?
    IGNIS_FATUUS
    IGNIS_FATUUS --- ---
    GENTIANA: jasně - HM má stejný důvod jako všichni ostatní - vypadá to tak líp. Na tom se pak živí různí módní poradci a časopisy, aby to zase ženskejm v hlavách zase trochu srovnaly a doporučily co je pro ně únosné a v čem budou vypadat dobře, když nejsou 50/180
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNHOLIO: já neprostestuju. jen si říkám, že různý tvary by byly vtipnější. Móda na karkulína ze střechy, třeba. Všichni furt hledají, co tu ještě nebylo, tak prosím, tady je seznam.
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    MAR_TINA: ale modni ilustrace je jeste o nekolik trid vic mimo realitu, nez modni prehlidky, IMHO:) Je to urcity kanon zobrazovani, aspon me to tak pripada, neco jako manga, tam taky nikdo neprotestuje, ze ty oci jsou moc velke a nerealne... (coz nic nemeni na tom, ze pokud bych se nekdy chtel pustit do oboru modni ilustrace, mnohem radsi bych kreslil baculky nez modelky a-la Twiggy)
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    MAR_TINA: Zase nejsem žádný profík a šiju jen trochu, převážně kostýmy na kamarádky a sebe... Nedovolila bych si to nabízet za peníze, protože rto tu kvalitu podle mě nemá...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    mně by se líbilo, kdyby ten svět ilustrací byl vyrovnaný. prostě někdo by kreslil krávy, někdo kočky, někdo ovce, někdo kachny, husy, slepice a králíky a tak by byl ošacen celý dvůr.
    jenže teď se kreslí jen na kachny a možná ještě králíky a ostatní nic.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MORGAIN: tak mi něco navrhni a ušij :) jsem pro tebe ideál (no s trochou nadváhy, ale s tím se vyrovnáš) a ochotně se nechám zneužívat :)))
    jé, to by se mi líbilo.
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    IGNIS_FATUUS: Ok... asi to chápu... jen to nedocením... :-)

    Na druhou stranu mě se třeba typově hodně líbí slečny s širokýma bokama, útlým pasem a zužujícím se hrudníkem s přiměřenýma (ne moc velkýma) prsama a přijde mi, že na ně navrhovat a šít, je radost... A modelky mi často přijdou takové trochu jako věšák. Ať na ní navěsíš cokoliv, tak to tak jako pěkně visí, protože modelka nemá ani prsa ani boky... zase se to nemá kde mačkat, řasit a tak :-)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    IGNIS_FATUUS: problém je, že v tomto okamžiku nastává kognitivní disonance. Protože na idealizovaném těle zfotošopované modelky je předvedená i kolekce z HM, kteréžto hadry fakt nejsou couture, umění ani nic.... no a v důsledku nesouladu Máňa vs. modelína ve stejných hadrech vzniká guláš v mozku, a to není zdravá věc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam