• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KROTITELArboristika - Kácení a prořezávání stromů
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    T_MAX: kousek. často jezdim kolem.. :)
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    KROTITEL: no, když si dáš záležet a máš dobrej pilník, neni to problém :)

4 za pade je pohoda, to jo .. ale sralo by mě tam s tim furt jezdit - jestli to nemáš vedle v baráku :)
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    T_MAX: 4 za 50,- ? to neni hrozný. a hlavně je to broušený rovně, ne do oblouku jako když to neumíš s pilníkem. musíš mít bud dobrej pilník a nebo fakt přesný ruce..

HAYES: pak napiš cos pořídil :))
    HAYES
    HAYES --- ---
    KROTITEL: diky moc, obsahlejsi odpoved jsem nemohl dostat...
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    KROTITEL: si necháš brousit řetěz? kolik za to dáváš? dám ti 30% slevu a voz to ke mě - neznám nic jednoduššího, než nabrousit řetěz u pily ... :)
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    HAYES: hele když na to tak koukám, tak Hq má stejnej výkon jako MS 250 a má 5,1 kg oproti 4,6kg u Stihlu?? tady bych se přiklonil ke stihlu 250 radši. i to půl kilo je znát v ruce když s tim rubeš celej den!

ta dolmarka nevypadá zle. 3,8 HP na 5,1 kg si myslim že je dobrej výkon vůči váze.
    kámoš má starou makitu a je fakt super!!! myslim že v poho pila..

a u Stihlu bych ti rovnou doporučil MS 250. ta 270 řeže uplně stejně jak 250. je jen těžší. když už větší pilu tak tu MS 361 ale to je jiná cena..

Sumasumárum, na dolmar bych se zajel podívat. na Hq bych se asi vyprdnul (vysoká váha, průměrnej výkon) a u stihlu ber 250 místo 270. je to fakt naprosto stejný, jen by sis koupil těžší krávu..
    Stihl je nejlehčí a imho při prořezech větví nebo při výrobě totemu atd. by se ti hodila lehká, obratná pila.
    tu 250ku vyráběj už 10 let stejnou. proč asi? je spolehlivá, dobrá! :))
    dokonce si našteluješ i kolik to má sát vzduchu, protože je rozdíl řezat v nížině a na horách kde je podstatně míň vzduchu,tak aby ti to nechcípalo..

Add se servisem, do servisu si chodim tak maximálně nabrousit řetězy a nebo koupit olej na řetěz. pilu servisovat nepotřebuju, pár let jí mam a nikdy s ní nic nebylo. motor nemusíš zajíždět, zahřívat. prostě nakopneš a řežeš. jediný co s ní dělám že vždy po řezání když vychladne že jí vyčistim hadrem (povolíš dvě matky a sundáš kryt) a povolim řetěz abych ho zbytečně nevytahoval. nic víc s tim nedělám.
    i borec v krámu mi říkal že tam s tim chodit nemusim. jako na garančku kuli záruce můžu, ale stejně mi na tom maximálně nabrousí řetízek,vyčistí vzduchovej filtr a pošteluje maximálně ještě bohatost směsi.. což zvládneš sám.

cca po prvních 30ti motohodinách bys správně měl na garančku.

Ber Dolmar nebo Stihl..
    za mě ti doporučuju 250ku a máš to i levnější!. a stačí to.. budeš spokojenej.

Pokud bys šel někomu kácet stromy, bo třeba řezat kmeny proti létům, kup si víc řetězů. ztupíš rychle každej řetěz a malej pilníček je docela nouzovka a zdržovačka.

já sám mám 4 řetězy ta 35cm lištu a chci si koupit ještě 40ku lištu aspoň s třema řetězama. ale to už s ní musíš dělat často. nemusíš to pak furt jezdit brousit...

HAYES
    HAYES --- ---
    diky za reakce... pila neni primo pro me, ale vanocni darek pro pribuznyho. Mam tri tipy:
    1) Dolmar PS 5105
    2) Stihl MS 270
    3) HQ 450e

uvazuju o nich presne v tomhle poradi... jenze mam ted brouka v hlave, jestli to nejsou pily zbytecne moc vykony a tezky... rezat se bude na zahrade, prorezavani vetvi u stromku, hrani si ze drevem (totemy atd.), nejaky drevo na topeni... mam pocit, ze tyhle pily jsou zbytecne predimenzovany, tak jestli nejit o tridu niz, napr. na MS 250.

potom jeste co se tyce servisu... HQ mame primo ve meste, takze to by nebyl problem, Stihl je cca 20 km. Dolmar nevim. Jak casto se musi do servisu, po kolika zabehovych hodinach se musi na servisku... a potom jak casto?
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    souhlasim s tou Stihl 250 - taky jsem s ní dělal - je to dobrej dělňas a člověk se s ní tolik nenadře ..
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    A rozdíl mezi STIHL MS 250 a STIHL MS 270 ve výkonu je, ale třeba váha se o dost zvýšila a držet jí třeba jednou rukou a řezat před sebou je o dost náročnější.
    a 250ka má i přes nižší počet koní lepší žeznej výkon než ta 270ka.
    jde taky o šíři řetězu totiž!!

ta 250ka je prostě takovej univerzál, kterej nesklame. dokonce mi spadla do potoka a hned jsem jí nakop a jela dál. tuhle vlastnost garantuje jak Stihl tak i Husquarna!

Stihlky pak maj navíc za rozumnou cenu oproti husq. el. vyhřejvaný rukojeti aby ti v zimě nemrzly ruce atd. ale to už je stejně za jiný peníze..

něco vyber a hoď odkaz, myslim že ti tady o tom řekne víc lidí svůj názor :))
    Dobře vyber!!!
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    HAYES: na oleo mac, Al-ko, Homelite atd. rovnou zapomeň!
    maj třeba delší lištu ale řeže to totálně na ho***!

to co jsem ti doporučil je rolls-royce mezi pilama :))
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    HAYES: hele doporučim ti asi tři nejlepší výrobce v dnešní době na trhu.
    Stihl , Husquarna a Dolmar (bývalá Makita).

já mam Stihl 250 za 11,5tis ve slevě, kterou mi doporučil borec co dělá tuhle práci 20let.
    má prý nejlepší poměr řeznýho výkonu vůči váze. to jest 3,1 HP na 4,5kg.
    pořezal jsem s ní opravdu vše, i obrovský jasany metr v průměru v klidu.
    má 35cm dlouhou lištu ale v klidu se na ní dá dát 40ková lišta.

Husquarna dělá taky hodně dobrý pily více méně stejných kvalit, jen jsou o něco těžší a i dražší protože přece jen je to mnohem známější značka..

Dolmar už nedělá tak luxusní pily jaký byli makity, koupil to thaivan a levnější pily od nich nejsou tak kvalitní. ale dražší pily třeba okolo 20tis už jsou hodně kvalitný taky!

tak že koukej po Stihlu a Husquarně, a sleduj slevy!

hodim ti sem odkaz na pana Vodrážku kterej prodává Stihlky v praze 9, horních počernicích. http://dobrepilky.cz/ . zrovna tuhle jsem byl u něj brousit řetězy a tu mojí 250ku měj za 10,5tis ve slevě. což si myslim je luxus kauf. a hlavně ti dokáže dobře doporučit a vysvětlit jednotlivý rozdíly mezi pilama. neni to žádnej trouba..

na husquarny dobrej krám neznám, každej mi vždy doporučoval Stihl, tak že použij googl.

HAYES
    HAYES --- ---
    muzete mi poradit s koupi motorove pily? mam na ni cca 13.000,- a chci samozrejme nejlepsi pomer cena/vykon :-)
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    T_MAX: asi tak. nic se tam neděje. ale chtěls to, tak to máš :))
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    KROTITEL: tyvole !!!! co to je za video ??? :D 4,5 minuty se tam nic neděje a v poslední vteině prásk? aspoň jsem si poslechl príma písničku teda :))
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    T_MAX: hele ted jsem dorazil domu po necelym týdnu, dám to dohromady.
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    VHODY: Hele voni to tam mít musej, ale zas to potřebujou nějak schovat, aby to jejich kámošům nikdo nevyfoukl, žejo :D Takže se není čemu divit ..

KROTITEL: Co ty vídea?
    VHODY
    VHODY --- ---
    VODOMERKA: samozřejmě Tobě patří dík :)) já jen, že jsem se tam na centrální adrese docela zasekal, než jsem to tam našel. Maj to tam celkem nepřehledný....že by úmysl? :D
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    VHODY: no, zase je to informace zadarmo :). tak aspon za trochu snahy ;)
    VHODY
    VHODY --- ---
    VODOMERKA: to byl ale docela proces to najít na centrální adrese
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    VODOMERKA: pro kazdou z 27 oblasti
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam