• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KROTITELArboristika - Kácení a prořezávání stromů
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    KARAMANLIS: mno teda asi bych vzal tu 310ku. jde o to na co všechno jí využiješ. pokud by jsi chtěl menší pilku, doporučil bych spíše 250ku (srovnatelný výkon s 270kou a nižší váha pro řezání větví na stromě je taky příjemná).
    pokud budeš řezat na zemi, vyplatí se spíš i do budoucna větší pila.

jinak asi bych bral tu 310ku z výběru a dá se na ní dát až 50cm lišta.

250ka má normálně 35cm ale 40 - 45 lišta se taky dá.

btw. teď na to koukám, pan Vodrážka má něco ve slevách a hlavně ví co doporučit. zkus třeba tam.
    Dobré pilky - STIHL - Motorové pily - Motorové pily pro zemědělství a zahradnictví
    http://www.dobrepilky.cz/motorove-pily-pro-zemedelstvi-a-zahradnictvi_1_178_292.html
    KARAMANLIS
    KARAMANLIS --- ---
    Tak jsem se právě dozvěděl, že naše letitá Poulanka to má možná za sebou. Jelikož je právě akce Stihl, tak moje otázka je jednoduchá: MS 270, nebo MS 310? Co prodavač, to názor, takže právě nevím.
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    MED: to by už ale byla čtvrtá ve vitrýně :))
    včera jsem sehnal borce kterej servisuje husqvarny tak mu jí ukážu a jsem zvědav jak pořídim u něj...
    MED
    MED --- ---
    KROTITEL: Jsem ji videl nekde prodavat za bura nebo tak nejak a plne funkcni. Kazdopadne kdyz bys ji nespravil, das si ji do vitriny a jednou bude mit jeste cenu.
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    PIETY23: Aha, tak to jsem nepochopil. A ano, s tím souhlasím, určitě se to moc neřešilo ..
    PIETY23
    PIETY23 --- ---
    T_MAX: pracuju pro gristwood and toms v londyne - co jsem chtel rict je ze starsi motorove pily na tom budou ohledne vibraci horsi bo si nemyslim ze v `80 vibrace a zdravotni problemy s tim spojene moc resili :(
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    PIETY23: Nějaká arboristická firma jo? :) Tak se tam zkus optat, jak to s tim odpružením je, mě by to samotnýho zajímalo, jak se to má doopravdy dělat!
    PIETY23
    PIETY23 --- ---
    T_MAX: pouzivame je kazdy den cely den 365 dni v roce a servis do nich dava to co doporucuje vyrobce - servisem rozumim nasi firemni dilnu
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    PIETY23: záleží, jak moc je používáte .. a hlavně záleží, jak moc kvalitní silentbloky do nich servis dává ..

KROTITEL: blbě jsem to nazval - resp. zkrátil, měnit se to dá komplet :)
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    T_MAX: co mam já Stihlku tak ta má silentbloky možná jen jako "dorazy". :))
    celý je to zavěšený na pružinách což vibrace skoro eliminuje.
    u starejch pil netušim. ale být to celý na gumě tak by mi asi ruce upadly :D
    PIETY23
    PIETY23 --- ---
    T_MAX: myslim ze jo - stare motorovky co mame v praci servisujeme 2x rocne ale jsou porad o dost horsi na vibrace nez nove jestli meni silentbloky netusim ale predpokladam :)
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    PIETY23: pokud jde o vibrace, stačí vyměnit silentbloky, ne?
    PIETY23
    PIETY23 --- ---
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    PIETY23: často :)
    jinak v 76´ se dostala na trh a končila 92´. a nevim zatim r.v.

ted v týdnu si jí vemu k sobě a stavim se s tim servisu a uvidim co mi řeknou..
    dělat generálku je imho blbost!
    PIETY23
    PIETY23 --- ---
    KROTITEL: 76? jak casto ji budes pouzivat? vibrace by mohl byt problem pokud casto
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    KROTITEL: To by ti asi měli spíš říct někde v servisu, kde ti to budou dělat, ne? :)
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    mno tak jsem dostal nabídku na motorovku husqvarna typ 162 SE. je to přes známýho ale má to zlomenou hnací hřídel. sice je dost stará (1976) ale má celkem fajn výkon resp. objem 61,5cm3 a dá se na ní údajně dát max 70cm lišta, což je sice moc ale taková 60ka by mohla být ideal. motor maká jinak normálně..

celý bych to měl i s lištou 50cm za 1000,- s tim že bych musel dát teda novou hřídel.
    co myslíte, vyplatí se jí koupit a dát do pucu nebo by byla oprava moc nákladná a mam se na ní vyprdnout???

to je ona:
    http://www.ehow.com/list_7623332_husqvarna-model-162-specifications.html

a podobný nový pily se pohybujou se stejnym výkonem okolo 18t. viz:

výkon něco mezi touhle
    http://www.husqvarna-krapacek.cz/motorova-retezova-pila-husqvarna-365-p-25.html
    a touhle:
    http://www.husqvarna-krapacek.cz/motorova-retezova-pila-husqvarna-359-p-1886.html

dá se ta hřídel sehnat ještě??? mam do toho jít???????????? :))
    rozhodněte!! Ď.
    VOLNOHRAD
    VOLNOHRAD --- ---
    Děkuji vám moc! :)
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    VOLNOHRAD: s tou břízou je to ok. do 80cm obvodu v metru třiceti výšky je to bez povolení.

a jak píše T_MAX až opadá listí a příroda se zazimuje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam