• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KROTITELArboristika - Kácení a prořezávání stromů
    Arboristika
    Kácení a prořez stromů, keřů a péče o zeleň.
    Těžba dřeva, kácení pomocí stromolezecké techniky. Rady, tipy, technika, vybavení, motorové a ruční pily, prostě vše týkající se prací se dřevem a lezení po stromech.

rozbalit záhlaví
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    PIETY23: nastudovano ,) koukal sem potom shigovi ty vole tj draha sranda... :/ Matthecka sem nasel v antikvariatu za par supu... ,)
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    PIETY23: supr dikes, jezek bude mit letos napilno v podstate uplne plna polni krome lan plus nejaka ta knizka, nevedel sem kde zacit ted uz to vim :) mimochodem v kew sem delal, pekny to tam je to joo, ale jako namakacku to je jina... ,)

KROTITEL: no ja to myslel tak ze kdybys nahodou nevedel kde se to na internetu vali...
    PIETY23
    PIETY23 --- ---
    DREDIK: Tony Kirkham je dobre cteni - typek co pracuje v Kew gardens docela kapacita (mimochodem pokud jsi jeste nebyl tak se musis podivat do Kew)

RHS publikace jako http://www.amazon.co.uk/RHS-Pruning-Training-C-Brickell/dp/1405363126/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1355291431&sr=8-1

hodne obrazku a je to dobre vysvetlene

to do zacatku asi staci pak jakmile pokrocis tak Shigo, K. Mattheck jsou moji oblibeni autori
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    KROTITEL: tohle kdyby bylo v pdefku nevadilo by

PIETY23: doporuc!
    FERU
    FERU --- ---
    Ještě takhle se zeptám: nechystáte se někdo něčeho zbavovat? .)
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    FERU: mam doma Arboristika 1 - 5 pro celoživotní vzdělání v arboristice. je to ze zahr. školy v Mělníce
    PIETY23
    PIETY23 --- ---
    FERU: ja muzu doporucit jen anglicky psane tituly :/
    FERU
    FERU --- ---
    Hola odborníci, pán si k Vánocům přeje nějakou odbornější publikaci o prořezu a úpravě stromů... Můžete mi prosím něco doporučit? Díky moc .)
    PIETY23
    PIETY23 --- ---
    DREDIK: abych ti pravdu rekl ja si radsi koupim novy platek zase tak velka investice to neni si koupit novy platek kazde 3-4 mesice zalezi co budes delat za praci a kolik ji budes pouzivat ze jo

nevim jestli bych travil cas brousenim silky ta cepel je kalena a zda se mi docela tvrda ale proc ne
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    PIETY23: dobra tedy, me pridou ty pilky stejnak vic sexy ,) fanno me lakalo kvuli "provereny kvalite" (na wikipedii je to tak psany....)

jinak k brouseni tech pilek stacili tri minuty na youtube:

how to sharpen pruning saws.wmv - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=ZL1jIvl_ymo

a pro ty co porad nevedi jak nabrousit retez...:

http://www.youtube.com/watch?v=-PTXj1VIlbc
    PIETY23
    PIETY23 --- ---
    silky ;)
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    kdyz uz ste u tech pilek, rozhoduju se mezi fanno a silky rovnou jakou si prat pod stromecek??? :)
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SNUPAK: no mě to nedobrnklo, protože se to tu před nějakým časem řešilo, že si spousta lidí vozí řetězy k někomu na broušení :) sorry ..
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    Jj já si říkal...:-) řetěz na pilu no problém. kdo ti neumí ať s ní neřeže. ale na tu pilku to bude chtít něco specialniho. ma kalene zuby.
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    T_MAX: maj tam pár brousitelnejch a maj dva typy ostří (dva nebo čtyři zuby).
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SNUPAK:
    KROTITEL: sorry, nějak jsem nepostřehl, že je řeč o ručkách - tak bez zpět, tu si brousit neumim, ale určtiě to taky nebude nějakej velkej problém :)
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    T_MAX: svatá pravda u motorovky.
    ale u tý ruční silky musíš mít asi spešl brousek kterej jsem zatim v nabídce nějak nepostřehl a pak to umět dobře naostřit..
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SNUPAK: jo, kulatým obyč pilníkem . důležitej je správnej průměr a kouknout se na nějakou metodiku, abys věděl ty úhly (každej řetěz je jinej) .. no a pak to trochu natrénovat na starým řetězu a jedeš .. když to dostaneš do ruky, tak máš nabroušeno tak za 5 minut a hlavně si můžeš přibrousit i v lese a nemusíš to pokaždý měnit ..
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    je fakt že jsem to nikdy nezkusil...čím to brousis? vobič pilničkem?
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    Já furt nechápu, proč se to lidi nenaučíte sami? Máte to nabroušený za 5 minut a vy za to platíte 50 kč a ještě jezdíte kdo ví kam ..
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    co se brouseni tice jezdim za chlapkem co je brousi. sice uz nikdy nerezaji tak ciste jako nove ale vyplati se to. treba pro praci na zemi a tak. jeden list za 50.- Jenec u prahy.
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    PIETY23: hmm zvažuju tvůj názor... že bych si koupil rovnou??
    nebo mě ještě napadlo že bych si koupil takovou která se dá kombinovat s těma na tyči. ibuki mam pocit to takle má. což je asi nejlepší varianta.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam