• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KROTITELArboristika - Kácení a prořezávání stromů
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    DREDIK: Jasně, já jsem chtěl nějakou líbivou klasiku. Shodou okolností jsem dneska vlez do obchodu a ty husquarny tam měli. Ceny dokonce hezčí než na internetu, tak jsem ji hned vzal.
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    CHOTOUCHOVAK: asi budou uplne v pohode za me je dobrej i fiskars dokud to ma ostry topurko udela to praci :)
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    OK díky. Jinak při hledání mě docela zaujaly sekery husquarna, i díky ceně teda. Nějaký zkušenosti s nima?
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    AKHIBARA: Bahco!
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    CHOTOUCHOVAK: stihl, bahco
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    ahoj, jakou máte oblíbenou značku seker? Po čem bych měl koukat, kdybych se chtěl vyhnout fiskarsu? Díky
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    kolegacci mate nekdo zkusenost s husqvarnou t540xp?? diky
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    CHOTOUCHOVAK: Souhlas se Snupakem. Udělat prorez, jako pripravu na kacecku a nebo ji pak seriznout hodne - na babku (ovsem na to uz je letos docela pozde). Nikde neni psano kolik muzes rezat a co uz je kaceni.

Starosta by klidne v takovem pripade povoleni dat mohl, co rikal mezi reci, to bych nebral vazne, cerne na bilem, jinak riskujes papiry. Kdyby to chtela zkacet hned, tak at si to vybeha nekde na kraji, to by mohlo projit. Zvlaste pokud jde o vesnici, tam by nemel byt problem ze bude o strom min.
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    SNUPAK: jojo, takhle nějak by to mělo proběhnout. Proč dostala nedostala povolení ke kácení nevim, starosta údajně řekl, že dá povolení jenom na prořez a mezi řečí dodal, že je mu jedno jak hodně se to prořeže. Je možný, že sám nechce riskovat kácení ve vegetačním období a na podzim řekne, ať ho skácej.

Sranda taky je, že tohle je prťavá vesnička, asi 15 baráků takhle u silnice a myslim, že u každýho roste takhle velikej strom....asi nějaký dávný IN :-)
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    CHOTOUCHOVAK: no prorezat na torzo pujde. zapestuje se sekundarni koruna, strom bude stabilni. což ale neresi poškození zdi. nemůže paní proste podat zadost o kácení? měli by to povolit ( poškození majetku je proste duvod) asi to povoli na podzim. Teď se udela jen prorez ( priprava na kacecku:) tak aby sel pak pokacet co nejsnadneji...
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    AKHIBARA: teda takhle....pani by ho nejradši pokácela, ale na to nemá povolení, takže ho chce aspoň co nejvíc (pro)ořezat. Je to prostě docela prasečina. Proto nevim pořádně co s tim.

CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    AKHIBARA: jojo, však jsem psal, že se jedná o prořez. Ale v tomhle případě to v podstatě znamená, že zbyde pahejl, protože už dostal na prdel od bouřky...
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    CHOTOUCHOVAK: No tak jestli ma povoleni na prorezani (coz neni vubec potreba), ale ne na zkaceni, tak bych ten strom rozhodne nekacel. Za to ti seberou papiry a vyberou ti ucet jako bonus k tomu...

At to nafoti, popise situaci jako krizovku, ze strom pada a da na urad, mely by ji to povolit. Zalezi na lokalite, ale padajici strom si nikdo na triko nevezme. A vetsina uredniku vi prd o urcovani stavu stromu.
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    KROTITEL: tomu moc nerozumim...ona ho pani právě pokácet chce, aby mohla udělat střechu. Takže mám strach vyloženě z nějaký blbce co pude kolem.

Já těch stromů moc nemám, ale třeba loni jsem sundaval známýmu obrovskej jasan, co rost přímo ve vjezdu do statku, takže se jednak ani nedali otevřít vrata, bořil se dům včetně brány a neprojel tam ani osobák. Když jsme byli někde v polovině, šli okolo chlap se ženskou, nejspíš manželé a začli do nás hustit, proč si hrajem na boha. Kdyby nám řekli, že jsme kreténi, tak si s nima snad člověk i popovidá, ale jak začli bohem....:-D Prostě v tomhle nemám ten zadělanej ten správnej morál.
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    CHOTOUCHOVAK: nafoť to a sundej to. nebo at se ti paní osobně podepíše že ten strom nic nezničí nebo jinak jde vše na ní. trochu drzosti na úřadech.. to si tam nikdo nelajsne.
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    Hele když už smě u toho členění, kolik je vás měsíční příjem v Cr?? Jen by me to zajímalo jako nezávislí ho pozorovatele ze zahraničí kdybych se chtěl někdy vrátit, kdyžtak mi napište do posty aby smě tu nezverejnovali nejaký soukromý data, ja to určitě nikde zveřejňovat nebudu.... Předem díky!!!
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    CHOTOUCHOVAK: Normálně jí sejmi a kdyby se někdo staral, tak šlo o havarijní situaci, kdy se strom začal naklánět na dům ..
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    Ahoj, měl bych takový dotaz. Mám nacenit prořez stromu (velká lípa), který stojí na soukromém pozemku přímo u domu a větve nad domem samozřejmě. Paní má povolení od starosty, že se větve můžou prořezat (ne pokácet) a byla se také zeptat na životním prostředí, kde jí řekli, že pokud strom ohrožuje, je to možné i bez povolení. Ale stejně se bojím, když je teď vegetační období, aby z toho nebyl problém, třeba po stížnosti nějakého souseda. Lípa je už docela zbídačená, jelikož před dvěma roky jí polámala bouřka a bylo opravdu štěstí, že nespadlo nic na barák. Navíc roste opravdu blízko, takže se jim bortí zdi.
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    KROTITEL: dobry upozorneni:) No poptam se u primo u stihla.
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    AKHIBARA: já mam 250ku a dá se tam údajně dát 40 lišta místo 35.
    ale to asi proto že ten řetěz je stejně širokej. širší řetěz by ti měl brát větší třísky tak aby to ta pila utáhla. abys neupálil spojku potom. výrobce ti to řekne určitě co a jak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam