• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KROTITELArboristika - Kácení a prořezávání stromů
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    zdravím, někdo pracující v lese? Nějaký tip na protipořezové kalhoty, ve kterých se dá přežít i v létě?
    JAKUBATORUS
    JAKUBATORUS --- ---
    Ahoj, máme na zahradě dub, co toho hodně pamatuje. Na obejmutí je potřeba víc jak tři lidi. Před měsícem mu spadly dvě velké spodní větve zlomené vejjpůl. Chystám se zarovnat, ale strom je oslabený, pokrytý lišejem čím dál víc(nárůst exponenciální, souvisí se suchem?)

    Otázka: říznout "na límeček"?

    Říznout to musim, ale nechce se mi moc řezat do živýho... Přemýšlím to vzít jen tam kde je to mrtvý za cenu toho, že budu pranýřovanej jak to blbě vypadá, a řez dokončím na jaře v co nejvhodnější dobu. Je to ok, nebo byste to někdo udělal jinak?
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    WAKO: nevím jestli narážíš na váhu (ta ja u Aku kolem 4.5-5kg, u benzínovky kolem 2.5-3kg), výkon (ten je u benzínu nezpochybnitelně vyšší a to výrazně) nebo hluk - tam je to jasně u aku nižší.
    WAKO
    WAKO --- ---
    VODNIK: no já ti nevim Karle. Byl jsem už u AKU akcí. To co popisuješ zní jak nějaký první prototyp aku pily :- )
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    VODNIK: rozdíl v hluku elektrika vs benzín je právě dost rapidní. Stejně tak věřim, že pro někoho může bejt výhoda, když se nemusí zabejvat benzínem, volejem nebo studenym a teplym startem, když chce na jaře prořezat stromky na zahradě a podobně. Záleží na frekvenci a stylu používání...
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    WAKO: a jseš si jistej, že chceš aku? Protože výsledkem bude pila 2x těžší než cenově srovnatelná 30cm benzínovka, nižší výkon a oser s dobíjením. Jediná výhoda je nižší hluk, ale po zkušenostech se sousedem a jeho elektrickou Makitou to není o tolik lepší než benzínovka a hlavně mu všechno trvá přefiknout 2x tak dlouho.
    KAZMON
    KAZMON --- ---
    WAKO: Makitka DUC.... lista podle výběru ... co se týká aku nemá obdoby... poměr cena/kvalita. Na dobrou aku stihlku si příprav 600€, makita za polovinu..
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    WAKO: nevim jestli to neni nad budget ale stihl mas 160 na rezani topneho dreva je perfektni. Doporucuju si po ridit drazsi baterku levne nic nevydrzi
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    T6MA: ne hat jak to je voda nevadi naopak. Vetsinou kdyz do toho za na zasahovat clovek Tak se to akorat vic pohnoji. Chaps ze umysl je dobry ale nejlepsi je to nechat napospas elementum. Stromy si poradi sami
    WAKO
    WAKO --- ---
    Můžete prosím poradit při výběru aku pily? Nebudu kácet stromy. Jde hlavně o řezání padlého, řezání palivového dříví doma apod. Celoroční provoz. Dá se něco spolehlivého pořídit do 10 tis? Díky
    ZAHRADNIK
    ZAHRADNIK --- ---
    Mam Husqvarnu 345 co sem podedil po dedovi takze o ty pile nic nevim, ale menil sem retez a sundal bar a ty dva srouby na kterych drzi lista tak mi vpadly do olejove nadrzky. Nechybi na ty pile neco co je drzi?
    Podle katalogu dilu to sou srouby 503 87 54-01
    KODIZAK
    KODIZAK --- ---
    Prodám stromolezecké stupačky http://www.skyman.cz/Stromolezecke-stupacky-TREE-UP-DR2A-d18.htm. Původní cena 6k, prodám za 2,6k. Používané cca 2 roky v sezóně. Nejsou nic extra pohodlné takže spíše pro příležitostného káceče a nebo si přidat polstrování a budou v pohodě. Fotky případně pošlu.
    T6MA
    T6MA --- ---
    Ahoj, chtel bych poprosit o radu.

    Radi bychom co nejlepe zakonzervovali tenhle dub, aby ta rana mela co nejmensi dusledky.
    Mame v planu to misto vycistit od zeme a toho co tam zaclo rust a udelat nad nim nejakou ochranou strechu, co by zabranila, aby tam tekla voda. Je lepsi, aby to bylo jen zastresene, ale volne pristupny vzduchu? Nebo se takovehle rany resi tak, ze se to nejak zarovna a zacisti a necim vyplni? Pokud ano tak cim?

    Diky moc



    KOC256
    KOC256 --- ---
    SNUPAK: Ja si ho poridil kvuli GC. A prijde mi ze co nahodim, to i nastrelim. Samozrejme ze strelba je presnejsi, ale cekal jsem trochu vetsi benefit.

    Strilim 300g pytlikem a dostrel je max 25 metru (tekichu). Tak me spise zajimala realna zkusenost/figle z praxe.
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    KOC256: Jednou jsem s ním dostal ránu a náš vstah nějak vychladl, ale často o něm přemýšlím. Někdy by se to fakt hodilo. .
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Pouzivate nekdo praky? Tekichu, Bigshot, ...?
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    Docela pěkná recenze, i když dost kritická
    STIHL MSA 160 T
    https://www.youtube.com/watch?v=K3po7yyRK08&feature=em-subs_digest
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    HOUBA: nejlepsi pece je rezat rezat a rezat a rezat a az we ztupi vymenit ostri a opakovat... byli casy kdy mi ostri vydrzelo max mesic.. ted uz mi jenom roste pupek
    SAKU
    SAKU --- ---
    HOUBA
    HOUBA --- ---
    AKHIBARA: Ok, dík.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam