• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HORACIOJednokolka
    Jednokolka je velice zjednodušené kolo: jedno kolo se sedlem a šlapkami Jezdíte někdo na jednokolce a už nechcete jezdit sami? Máte nějaké dotazy nebo se chcete podělit o rady, tipy, fotky apod.?
    rozbalit záhlaví
    SMRTAK
    SMRTAK --- ---
    COVER: ber to ako doporucenie a ochranu vyrobcu, zbytocne okolo toho elaborujes. tym nehovorim aby si nebol opatrny, ale z toho co pises, sa zdalo, ze to chces vyskusat, tak o co ide :)
    COVER
    COVER --- ---
    Platí to, co jste psali i když je na jednokolce explicitně uvedeno, že "do 85 kg", nebo je to nějaký dětský model?
    DRAGOUN
    DRAGOUN --- ---

    COVER:
    Ja se ucil na jednokolce z lidlu za 500 a vydrzela celej muj zacatek. A to mam 198/88. Takze na zkousku a nauceni bych se toho nebal.
    SONIC
    SONIC --- ---
    COVER: ram bude to nejpevnejsi na tydle kolce..stred ten bude asi mizernej..ale na tech prvnich par slapu te to snad udrzi..ale obrubnik bych se na tom uz bal sjet..a az se na to vic posadis (ja sem ze zacatku nesedel vubec) tak ten rychloupinak na sedlovce taky nebude nejlepsi..ale na prvni popojizdeni u plotu nebo zdi by to melo bejt dobry..
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    nejvíc to odnáší nába a kliky, pak sedlovka, ale u ní záleží na druhu. Takže v podstatě je to jak řiká Sonic, za 400,- na naučení v pohodě, když tě to nechytne, zase ji za podobnou cenu prodáš. Ale když tě to chytne, tak se rozpadne :-)
    COVER
    COVER --- ---
    SONIC: Takže na hmotnosti uživatele záleží jen to se týče šlapek a klik? Nějaká pevnost rámu nebo nosnost ráfků se v kategorii <100 kg ještě neprojevuje?

    Ještě uvažuji o Fishbone Sport, ale to také neuvádí maximální povolenou váhu. Jenom u některých jednokolek se píše, že "do 85 kg", tak to mne právě znervóznilo.
    SONIC
    SONIC --- ---
    COVER: ale na druhou stranu jestli je to za 400 czk tak to za to asi stoji at se rozpadne kdykoliv..
    SONIC
    SONIC --- ---
    COVER: na tvoji vahu bych se mozna bal..jako na uplne prvni test jo ale jakmile se rozjedes kliky a slapky pudou do haje..
    COVER
    COVER --- ---
    Poradíte, zda se při 185cm/95kg dá na vyzkoušení, zda to člověka vůbec chytne (tzn. žádné triky a ježdění jen po normálním povrchu) dá koupit téměř jakákoli 20'' jednokolka jako třeba toto, nebo zda se již musí jednat o něco znatelně dražšího a bytelnějšího?

    Resp. jak snadné je jednokolku přetížit a jaké to má následky?
    SONIC
    SONIC --- ---
    trocha spiritu s jednokolkou..vychod slunce na Kotli vedle Lysi hory..a pak samozrejme hura dolu nez nastoupili lyznici..

    SONIC
    SONIC --- ---
    tak dvacitka je jasna volba..a neboj se radsi nejaky znacky quax nebo nimbus ...pac pak akorat zjistis ze se ti strhavaj kliky dyz to bude nejakej noname..
    MIKYNZ
    MIKYNZ --- ---
    tak v první řadě se naučit jezdit, pak hopsat..
    SONIC
    SONIC --- ---
    no jasne ze to za to stoji..a co by si na nem chtel delat ? :)
    MIKYNZ
    MIKYNZ --- ---
    ..žije to tu ještě??? chtěl bych si nějaký jendokolo pořídit, jen bych se s tím rád předem seznámil, jestli to za to stojí.. :-)
    SMRTAK
    SMRTAK --- ---
    Unicycle Caving --> http://vimeo.com/66668134
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    ORISKOVANUTELA: Brno je plný jednokolkařů. Ale bohužel jim už dlouho nejdou stránky. Tak zkus Vaška (Changey) jestli maj ještě srazy nebo ať Tě na někoho odkáže ;-)
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    Já kdysi zkoušela jezdit podel zdi na dlažbě, a pak za pomocí dlouhejch hůlek na běžky:D (pokud je někdo nemehlo, tak nedoporočuju, bolí:D)
    Nejste někdo z Brna, že bych tu jednokolovou potvoru po dlooouhý době vytáhla?
    SEXILKA
    SEXILKA --- ---
    King Charles Unicycle Troupe - juggling videos hosted @ Juggling.tv
    http://juggling.tv/11547
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam