• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MOPIKWorld of Tanks
    VOMETAK
    VOMETAK --- ---
    GENERIXX: jediná věc, která mi přijde nefér je, že WG umožnilo odemknout tanky za mise pomocí rozkazů, takže teď každej pitomec může jezdit s OBJ.260, a já si to musel všechno vyjet bez nějakých rozkazů. Za tohle by mohla být kompenzace pro ty hráče, co mise udělali komplet již před zavedením rozkazů a nebo jim umožnit ještě jiné mise o jiné ceny.
    DISPARITY
    DISPARITY --- ---
    GENERIXX: ahoj, díky za ochotu takové sebrance (no offense :-7) naslouchat a odvahu "jít s kůží na trh", není to obvykle pohodlné, vděčné a ani to není běžné.

Jinak za mě:
    - obecně má WoT stále široký prostor ke zlepšení a některé úpravy a postupy mi lezou na nervy, nciméně pořád je to super hra, která mi dala už nespočet hodin zábavy za velice rozumnou, navíc mnou stanovenou cenu (neplatím si premiák, ale něco už jsem přeci jen pustil za tank nebo vylepšení garáže) a v zásadě se opravdu dá hrát i zadarmo (cca do VIII tieru, kdy začne váznout ekonomika), což oceňuju.
    - velice mě například potěšila integrace některých nejpoužívanějších modů přímo do hry, což prospělo jak příjemnějšímu hraní, tak trochu i rovnováze (vyložení cheateři pořád cheatují, ale není taková automatická hranice mezi modaři a nemodaři). Možná by šlo zapracovat třeba i něco jako XVM, aby ponětí o schopnostech ostatních hráčů neměli pořád jen modaři.
    - co naopak považuji za slabinu, navrch kvůli současné marketingové politice dále se zhoršující, je nevyrovnanost jednotlivých tanků.
    Na každém Tieru je několik vyloženě OP tanků, které si do odřadů apod. bere skoro každý a na randomu každý, kdo nechce v bitvě trpět, ale užívat si převahu, a naopak vyložených "šunek", které jezdí jenom masochisti. To se teď nadále zhoršuje častým zaváděním "neprůstřelných" bonusových tanků, které jsou k mání za peníze, což patrně zisku svědčí, ale vyrovnanost a zábavnost hry trpí - k čemu je mít Xset různých tanků k dispozici, když hratelných (ve smyslu, že je s nimi průměrný hráč schopen aspoň trochu důstojně čelit jinému průměrnému hráči v OP mašině) je sotva polovina a 80% hráčů jezdí 20% (ne-li 10%) stejných strojů? Logický je přístup "něco za něco", s tím, že si každý vybere, jaká kombinace výhod/slabin mu vyhovuje, ale když se mezi takhle vybalancovanými tanky vyskytují stroje, které mají dobré prakticky všechno a při střetnutí 1:1 nemá většina vůbec těch zbylých šanci, asi to vyrovnanost nepodpoří.
    OP stroje navrch ostatní rozčilují, což může snadno vést ke snaze "potrestat" jejich vlastníky a přispívá k zamořování hry vzájemným svinstvem (typicky viditelná je v poslední době např. zášť vůči neviditelným a bblbě průstřelným švédským AT, už jsem jich viděl dost sházených vlastními spoluhráči do vody, obrácených na zádíčka atp. - superobrněné těžké/střední tanky se samozřejmě prudí hůř, tak to tolik nechytají, oni to vůbec dělají velicí hrdinové :-7)
    - co se týče map, osobně by mě víc potěšilo další rozšíření repertoáru, než další grafické kejkle (ale chápu, že to asi vidí leckdo jinak). Taky bych ocenil více exteriérových map oproti městským - jako artynář si například v polovině městských map moc neškrtnu, protože střílet můžu reálně na cca 10% mapy a na místa, která každý zná, nicméně nebaví mě takové mapy moc ani s jinými typy tanků, nedá se obvykle moc manévrovat a bývá to moc ve stylu: kdo má nejsilnější pancíř a dost peněz na goldy, ten vyhrál.
    - jinak kdyby to bylo možné, přimlouval bych se také za aspoň nějaké dělení podle schopností pro účely MM - sám jsem dost lama, ale i tak polovinu her vyloženě trpím, když ani nestihnu dojet na pozici a už je půl týmu mrtvá. Kdyby si aspoň ti nejšílenější lemingové a lůzři lezli na nervy jen sobě navzájem a až když by se naučili aspoň základy, mohli by si jít hrát s "většíma klucima", tak by vám velká část dlouhodobých hráčů byla dost vděčná a věřím i že by se trochu pročistila atmosféra (což znamená třeba i méně znechuceně končících hráčů).

Jasně už končim, TLDR, ale když se jednou někdo ptá, musím si taky poplakat... :-)
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    00KUBAT: Tak jasne, nejdriv je hodina, pak den, pak asi mesic atd...
    00KUBAT
    00KUBAT --- ---
    HONZA_1980: Já byl v luchsu s kulometem...takže těch vystřelů, než mě to stačilo vyhodit, do něj šlo celkem dost...
    FELCARKILLER: Jo, recidiva...minule (někdy brzo na jaře), jsem dostal banán na měsíc - za střelbu z luchse...
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    00KUBAT: cože? to bude nějaká mejlka :)
    TIGERLOVER
    TIGERLOVER --- ---
    Sesmahnutí debila z vlastního týmu v sebeobraně by mělo být beztrestné. :)
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    HONZA_1980: To je za recidivu behem nejakyho obdobi :)
    HONZA_1980
    HONZA_1980 --- ---
    00KUBAT: banánek na 3 měsíce za jeden zabitý luchs? ale no tak :-)
    00KUBAT
    00KUBAT --- ---
    SICKBOY4000: anebo ti idiot z vlastního týmu vjede před dělo těsně před tím, než střílíš...a pokud je o zrovna luchs...tak následuje banánek na 3 měsíce :-)
    GENERIXX
    GENERIXX --- ---
    CARTMAN: ja jsem o ty breky aktualne poprosila, takze to je jina situace :) No offense taken, vsechny pointy jsou validni a to ze goldy byl vtip jsem pochopila, ale musela prijit reakce :)

JAKUBMOKRIS, FRK_R23, WAR_TIN: dekuju za info, zapsala jsem si poznamky a snad se mi na ne podari ziskat uspokojujici odpovedi. Ozvu se brzy ;)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    CARTMAN: Myslim, ze goldy byl vtip. skillbased mm chce vetsina hracu, hd mapy jsou ve vyvoji a zajem kdy budou nasazeny mi neprijde mimo, vypadek ofensiv mam v prdeli a OP tanky kurvej hru. Nechapu, co je na tom k smichu, pokud ses taky hrac.

Ale jo, jses samozrejme mistr, mas patent na rozum a vsichni ostatni jsou trapny a k smichu. Nejses kamos Vyhulenyho Ufa nebo Danyska nahodou? Podle me byste si krasne rozumeli a mohli spolu vyresit vsechny problemy sveta.
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    FRK_R23: fakt nevidite jak trapne to vypada? :D
    jeden chce goldy
    druhej breci ze chce WN8 matchmaking
    dalsi breci kdy budou hd mapy
    dalsi fnukni ze na serveru byl vypadek ofenziv a co si to ta free to play game kurva dovoluje
    a posledni odbornik je urazenej ze WG vydava nevybalancovany tanky

jste k smichu :D
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    CARTMAN: Hodnotny post, diky za ucast:) tyvole prijde nekdo z WG, zepta se na nazor, my odpovime ve vsi slusnosti, ale stejne se musi najit aspon jeden idiot, co bude mit kecy. Kdybys radsi prispel svou troskou do mlyna tyve
    GENERIXX
    GENERIXX --- ---
    JAKUBMOKRIS: Delam u nich game testera jine hry, ale prepdpokladam, ze feedback mohu predavat na patricna mista k prosetreni i ohledne WoT. Tohle je muj osobni zajem, pac bych ocenila kdyby tohle nekdo udelal u her co hraju doma ja. Tak se to vynasnazim provest tady z druhe strany :)

CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    tyvoe to je zas festival vzlyku tady :(
    JAKUBMOKRIS
    JAKUBMOKRIS --- ---
    JAKUBMOKRIS: Ještě se doplním, zajímalo by mě, co u WG děláš, na jaké pozici, na co máš vliv, jestli dostáváš stravenky, jestli tohle, co tu děláš je jenom tvoje dobrovolná činnost nebo to je na popud zvrchu apod. Abych si mohl lépe představit dosah toho, co tu s tebou budem komunikovat :)
    JAKUBMOKRIS
    JAKUBMOKRIS --- ---
    Tak teda vážně.
    1. Ty HD mapy teda, cokoliv o nich mě zajímá. Videa jsem viděl, vypadá to dobře, ale je vidět, že se na tom ještě musí zamakat.
    2. Tvorba MM, zvažovalo se třeba, že by se rozdělili hráči aspoň na tři výkonové skupiny? Podle výkonu by pak byli limitování třeba šestým nebo osmým tierem? Abych v bitvách od tieru 8 a výš nepotkával lidi, co mají WN menší, než 800?
    3. Proč nezrušíte mody? Snad nemůže být takovej problém ty mody úplně zákazat ne? Když to jde na e-sport úrovni, proč to nejde u nás normálních hráčů?
    4. Proč stále, jako třeba minulý týden dochází k tomu, že z ničeho nic nefungují ofenzivy a podobně? Jsem myslel, že u hry, která funguje 7 a více let by toto mělo být odladěné. Ať už je problém kdekoliv, tohle by se prostě stávat nemělo.
    5. Kdy začne WG považovat hráče WOT za rovnocenné partnery? Bez platících hráčů by se celý WG mohl jít klouzat. Ale jako platícího hráče mě uráží, když se se mnou jedná, jako kdybych WG dlužil peníze. Komunikace směrem k hráčům je fakt bída a termíny, jako "krizová komunikace" do postsovětských zemí pravděpodobně ještě nedorazily. BTW u západních firem, které tohle mají dobře zvládnuté funguje velice dobře pravý opak - čas od času se stálým zákazníkům přihraje něco solidního zadarmo (a tím nemyslím kamufláže nebo odznaky na tank). WG by to nestálo prakticky nic a třeba by i přestal působit dojmem, že jeho jedinou snahou je oškubat hráče co to jde.
    WAR_TIN
    WAR_TIN --- ---
    GENERIXX: omlouvam se , byl to jen takovy frk :_)
    dalsi dotaz - bitvy 30-30 ...velky camp...malo casu (hodne bitev konci remizou) arty a vubec velka dela maji v polovine hry 0 granatu ...ale hlavne ten camp..i kvuli tomu jsem to vypnul ten mod

a dalsi dotaz - proc jsou personal missions udelane tak aby se zapinali ...proc nejsou udelane tak ze pokud splnis nejakou z nich tak ti ji to zapocita (pouze pro ten urcity tank) a je to ...takhle je hrac nucen hrat jinak nez mu jeho herni styl vyhovuje ...coz mu kazi staty (ale na to sere cert) a zneprijemnuje herni zazitek...
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    WAR_TIN: wn8 to neumi, ale wot ma svuj personal rating a ten by to brat mohlo
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    GENERIXX: No tak treba pozoronost si jiste zaslouzi banovani hracu, kteri porusuji pravidla. K tomu ocividne moc nedochazi (napriklad opakovenej suicide, treba tady https://youtu.be/lLu7MyqY2bc?t=11m10s )

skillbase matchmaking je asi jenom mokrej sen, ale byl by fain :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam