• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MESSPovinné ručení, Havarijní pojištění
    a zdražujeme....
    rozbalit záhlaví
    MESS
    MESS --- ---
    OMI: no jo ale to jsou bonusy a slevy za bezeškodní průběh, jiný pojištěný auta, místo bydliště atd, ale obchodníci maj možnost dát ještě prostě obchodní slevu která je i přez 30% (záleží na pojišťovně) a když řekneš, že máš jinou nabídku, která je ještě lepší, tak nemaj důvod neslevovat dál:) a to ty kalkulátory nemůžou zahrnout, protože je to na osobní domluvě klient vs. obchodník
    OMI
    OMI --- ---
    MESS: čoveče, nevím, jstli souhlasím... i se mi stávalo, že se mě to ptalo na počet dalších pojištěnejch aut na moje jméno, na průměrné stáří více vozů... rpostě špeky, který určitě nemá každá pojišťovna.
    MESS
    MESS --- ---
    OMI: problém i-kalkulátorů je že nepočítají s obchodníma slevama a dalšíma bonusama. takže to vlastně naprosto ztrácí význam jako pomocník při výběru pojišťovny ale je to takovej orientační propočet kolik by to asi mělo stát.

ad ČKP: neodpouštěj nic. blbý je, že primárně řešej aktivní auta tzn když jim příjde avízo že si někdo založil ručení tak se prohrabou v registru jestli to auto náhodou nemá od1.1.2009 mezeru a dou po něm a pak to stojí pár kaček. Horší je to s autama, který lidi tak nějak "zapoměli" odhlásit. na ty se dostane až za pár let až se ta spousta neodhlášenejch aut zpracuje a to budou pak statisíce:(
    za co je ta pokuta 5000 od policajtů?
    OMI
    OMI --- ---
    XDEANNY: Potom annoncovaným navýšením (rozuměj: po oznámení plánovanýho zdražení, tedy před zdražením samotným) máš nárok od smlouvy odstoupit, rpotoe je to jednostranná změna smlouvy... ty nemusíš souhlasit, tak odstoupíš.
    A sjednáš si bručení jinde.
    Obecně se doporučuje právě z toho důvodu každej rok zrevidovat smlouvy na pojistky.
    Já, a myslím si že asi skoro všichni, se smíříme se zdražením o pár stovek, než abychom se hned sebrali a začlipapírovat a vyřizovat...
    XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    Mě pojistovny(potažmo zprostredkovatelé) nasirají tím, že ti první rok daji slušnou cenu a druhy rok se to i pres to, ze nečerpám zázračně navýší. U Triglavu to delalo dokonce i jednu tretinu, takze jsem radeji sla, auto zavrela na dvur a značky hodila do depozitu, abych to mohla zrusit.
    Nejvíc mě stve, že o tom navýšení se dovíš až podle podle předpisu splátky, kterou ti poslou domu 14dní před uhrazením, takže to nemůžeš vypovědět.
    Letos si na to dám pozor. mam u slavie jak Povinný tak Havariní.Hned po novým roce jim to preventivně vypovím a uvdim co mi nabídnou.

Zkušenost s plěním Alianz havarijního je dobrá. Auto na odpis zaplatili dle jejich tabulek do poslední koruny a cca do měsice.
    OMI
    OMI --- ---
    HA!
    tak todle mě zatraceně zajímá, rpotože mám tři auta.
    A dost blbý zkušenosti s ručením.
    Havarijku nemám vůbec, mám starý kusy, každý z nich má nákupku dneska... do patnácti, když dobře... to se nevyplatí zakládat havarijní.
    Na kalkulaci používám netové kalkulároty jako je i-pojištění a podobně, ale po zkušenostech si už ZÁSADNĚ dojednávám všechno dál přímo s konkretní pojišťovnou: naklikal jsem si to na i-pojištění, poděkovalo mi to, pogratulovalo... a když jsem je za tejden začal uhánět o nějakou smlouvu, zjistil jsem, že telefony odpojený, na korespondenční adrese je nenajdu, maily hluchý... a po dalším tejdnu jsem byl už 14 dní v prodlení s ručením, za což mi Kancelář pojistitelů vyměřila skoro tři klacky pokuty.

takže: pro povinný ručení je důležitý vědět, že ANI DEN přihlášený vozidlo nesmí bejt bez sjednanýho bručení. Voni nic neodpustěj.
    Napsl jsem jim, po poradě s chytrejma, kterejm ale mc nevěřim, že vozidlo pro poruchu motoru nebylo provozováno, nebylo odstaveno na veřejném prostranství, ale na vlastním pozemku a nesplňovalo tak podmínky vyhlášky k povinnosti platit Bručení... ale vzhledem k tomu, že za to je pět klacků pokuta od policajtů, nevím, jak to dopadne, zatím to Kancelář už rok a měsíc řeší.

...A MÁM PRVNÍ PŘÍSPĚVEK!!! :_)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam