• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MESSPovinné ručení, Havarijní pojištění
    KEJNO
    KEJNO --- ---
    MESS: zítra to ještě jednou proberu s ředitelem obchodu pro Ostravsko, tak uvidíme, co mi teda řekne :-) Doufám, že se předtím nespletl :-) Pak sem dám info.
    MESS
    MESS --- ---
    KEJNO: no jak myslíš, ale jestli to čsob neposkytuje, tak se imho může jakkoli postavená osoba třeba rozkrájet a tu službu tam prostě mít nebudeš :) docela mě to zajímá protože když kalkuluju lidem ručení tak čsob vychází většinou druhá ale toto by jí posunulo stopro na první.... ať hledám jak hledám tak zmínku o tomhle tam nevidím...
    OMI
    OMI --- ---
    KEJNO: Mně bytovou pojistu vyřizoval přímo ředitel právě založené kladenské pobočky Kooperativy, ještě než jim zapojili telefon.
    A taky to byl podraz za podrazem, kupříkladu mi odmítli dát pojisntý podmínky domů na pročtení dřív, než to poepíšem... :-)
    Byl velmi překvapen, když jsem zašel do Prahy na centrálu s tím, že mě posílaj z Kladna (znali je, dyť tamprávě začínali) že nemaj dost formulářů a že když pracuju o ulici vedle, ať jim pár přinesu... takže jsem k němu přinesl deset paré kompletních bianko formlářů a jedny zaškrtané a opoznámkované.
    No dokonalej začátek :_)
    KEJNO
    KEJNO --- ---
    MESS: asi i zalezi na to, kdo ti tu pojistku vyrizuje. me pojistku u csob zarizuje celkem vysoce postavena osoba, nemyslim, ze by mi lhal, ale to tady nechci dale rozvijet.
    MESS
    MESS --- ---
    KEJNO: jestli myslíš připojištění kooperativy na100pro za 100,- měsíčně, že ti zaplatí tvoje náklady a potom si to sami vymáhají z víníka ...tak to má čsob zadarmo? to se mi nechce věřit.
    OMI
    OMI --- ---
    WYMA: ...to mi budou povidat. Já z Kooperativy svoji pojistku doslova vymlátil. Podobrým bych plnění nedostal dodneška
    WYMA
    WYMA --- ---
    OMI: svým způsobem máš pravdu, a bohužel v poslední době je dost častá praxe pojištoven, že odmítaj, dokud to je jenom možný....
    OMI
    OMI --- ---
    WYMA: no, mám zkušenost, že lidi se podělaj, když jim azavolá někdo, kdo mluví právničinou. takže k vyřešenídrtivý většiny hrozících problémů stačí mít kamaráda "hospodskýho právníka", tedy někoho, kdo za pivo sepíše smlouvu a umí i zatelefonovat.
    WYMA
    WYMA --- ---
    KEJNO: tipuju na tebe :)
    OMI jenom zapomíná, že pojištění právní ochrany je pořád jenom pojištění. takovej bludnej kruh trochu...
    KEJNO
    KEJNO --- ---
    OMI: tohle navazuje na co?
    OMI
    OMI --- ---
    Akorát se nesmí zapmnat na to, že bez právníka je každý pojištění jenom placebo.
    Takže rovnou bych se ptal po pojištění právní ochrany.
    Protože když se něco stane, pojišťovna má pluky votravů, co vám budou posílat jedno zamítnutí za druhým, dokud to buďto nevzdáte, nebo dokud si nekoupíte votravy ještě votravnější.
    KEJNO
    KEJNO --- ---
    Dlouhou dobu jsem mel kompletni pojisteni u Kooperativy, ale nyni prechazim s trochu krkolomnym postupem k CSOB Pojistovne. U Kooperativy jsem mel pojisteni sveho auta komplet, vcetne vandalsimu a podobnych "blbin", rocne za nejakych cca 14 000,-, coz je dost a to jsem mel vyrazne bonusy (puvodne to bylo cca 25 000,-, coz je sileny!). Nyni mam nabidku na stejny automobil, vcetne kompleniho pojisteni a nyni i pojisteni, co tady resite, ze kdyz do me nekdo naboura, tak neplatim zadne spoluucasti, ale kompletni oprava jde z pojistky toho, kdo me naboural, zdarma. Koopertiva tohle pripojisteni nabizi za 100,- mesicne, ale CSOB ma tohle automaticky v pojistce... a ted, svete div se, u CSOB mam kompletni rocni pojisteni automobilu za 8 200,- ... coze je teda HODNE VELKY ROZDIL!!!
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    Jo, a pro pojišťovnu není třeba policie, ale vyplněný europrotokol o nehodě (na webu najdeš PDF i s návodama na vyplnění), doplnit prohlášení viníka o tom že se přiznává k zavinění škody a souhlasí s úhradou ze svého zákonného pojištění, to odeslat na pojišťovnu viníka s tel. kontaktem na sebe a počkat, on se někdo ozve a domluvit se na postupu - servis, prohlídka odborníkem (většinou zástupce v tom servisu), ...
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Hlavně doufám, že to celé vymění a nebudou to nějakým způsobem tmelit... No uvidíme a poreferuji...
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    A nebo od pojišťovny zjistit smluvní servis, domluvit se tam na opravě přes pojišťovnu, předat jim potřebné údaje, ty nic platit nebudeš a ať si to vyřídí s pojišťovnou sami.
    Může to trvat trošku déle než kdybys platil opravu v hotovosti, ale odpadne ti kopa starostí.
    OMI
    OMI --- ---
    ZONICEK: nejjistější bude jim tam asi zavolat.
    A dát si hlavně majzla na podezřele vstřícné rady, takové to "klidně so to dejte opravit, to pak uděláme paušálem", nebo takové chytáky, dík kterejm ti pak vyčtou porušení smluvních podmínek (např. -- musí to vyšetřovat policie?) a nic ti nedaj.
    Pojišťovny jsou svině, když dojde na plnění...
    Ale zase pomáhá buzerační taktika: písemně si stěžovat, reklamovat a zase stěžovat. Stačí ten webovej formulář, co mívaj, ono se to likvidátorovi tvé pojistné události počítá v jeho měsíčním hodnocení jako nespokojený klient... a jde mu o prachy :-)
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Já hlavně ani nevim, jak to pořádně funguje... Snažil jsem se to vygooglit, ale všude je jenom reklama na koupení pojistky atd... Ale pořádné info nikde ...
    Mám zato, že s havarovaným autem můžu do jakéhokoliv normálního servisu, kde mi to opraví a fakturu pak pošlu na poijšťovnu toho, kdo to do mě nabořil ?
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    OMI:
    Ono je napsané na tchána, takže tam by problém asi nebyl. Ale aby jezdil a koukal se i na druhé auto jenom pokud jde o nárazníky mi přijde moc ... Ale nevim jak moc to prověřují ... Ale bylo to prostě rohem (který má větší oporu) na prostředek :(
    OMI
    OMI --- ---
    ZONICEK: ...akorát že z bručení, aspoň co tak čtu ve smlouvách, se neplatí tomu samýmu majiteli, takže "taky naše" by mohlo bejt větší problém než která kára je tužší...
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    * Jo a ještě prověřuje to nějak generalli ? Protože na mém nárazníku vůbec nic neni (jenom poškrábáno) a tam je to promáčknutý - což je divný, protože ta zafira je dost tužší (mám punto), ale vim, že tam předtim nic nebylo, protože je to taky naše auto...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam