• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MESSPovinné ručení, Havarijní pojištění
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    OMI:
    Ono je napsané na tchána, takže tam by problém asi nebyl. Ale aby jezdil a koukal se i na druhé auto jenom pokud jde o nárazníky mi přijde moc ... Ale nevim jak moc to prověřují ... Ale bylo to prostě rohem (který má větší oporu) na prostředek :(
    OMI
    OMI --- ---
    ZONICEK: ...akorát že z bručení, aspoň co tak čtu ve smlouvách, se neplatí tomu samýmu majiteli, takže "taky naše" by mohlo bejt větší problém než která kára je tužší...
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    * Jo a ještě prověřuje to nějak generalli ? Protože na mém nárazníku vůbec nic neni (jenom poškrábáno) a tam je to promáčknutý - což je divný, protože ta zafira je dost tužší (mám punto), ale vim, že tam předtim nic nebylo, protože je to taky naše auto...
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Potřeboval bych poradit... Mám pojištění u generalli. rok jsem nic neudělal a tak mám bonus 5%. Teď jsem nacouval do Zafiry a můj nárazník uplně v pohodě a u něj promáčknuto (na výměnu) co jsem koukal do smlouvy, tak tam žádná spoluúčast neni (jenom u havarijního) bude mě to teda stát pouze malus 10% (teď celkově -5%) z povinného ručení ? Nebo ještě něco (nějaká spoluúčast, která neni přímo vidět ve smlouvě) díky
    MESS
    MESS --- ---
    OMI: volal jsem na Allianz a tam mi řekli, že zrušit lze na základě prodeje klidně mejlem. stačí zaslat naskenovanou kupní smlouvu a zároveň naskenovaný podepsaný dopis s žádostí o zrušení z důvodu prodeje a oni smlouvu zruší ke dni odeslání mejlu
    ... to zní teda jako mnohem menší vopruz než se 2x tahat na bohdalec:)
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    OMI: http://www.dopravni-inspektoraty.cz/caste_dotazy.html

Druhej oddíl - dočasné vyřazení vozidla. ;-)

A bacha, depozit dělaj jenom některý dopravní inspektoráty, v Praze třeba na Bohdalci.
    OMI
    OMI --- ---
    kčertu! jestli je to pravda,měl bych tam cedule už dávno, mám dvě káry a nemaám prachy, obě jsou po rechnický a nemám čas to teď řešit finálně...
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    OMI: Depozit stojí 100,- Kč, letos jsem takhle rušil pojistky u všech aut.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    co rikate na pojisteni proti pokutam? to me fakt pobavilo :)

jinak ja mam HP od Uniqy, pze jsem si kupovala nove auto a Renault Leasing to daval takto... v ramci toho je i PR.. tusim to stoji celkem 14900 rocne
    je v tom 10% spoluucast, min. 6000 bez dph
    celni sklo
    nahradni vozidlo

auto mam renault megane coupe 2009 nove 1,6 110 k

uz jsem mela nehodu za 40 k vc .dph.. asi tak mesic po koupi.. a smlouva nebyla tema z renaultu u uniqy zaregistrovana, tze jsem nemohla uplatnit pojistku nejakou dobu a musela nehodu zaplatit z vlasniho, abych dostala auto ze servisu (bylo to neprijemne, 23.12 jsem musela zaplatit 40 000, coz byl docela masakr)
    az tam smlouva byla a ja ziskala potrebna cisla, tak to vyridili v podstate obratem
    mam tam tri roky na 100% porizovaci ceny, takze uhradili vse
    nehoda byla moje chyba (nevidela jsem auto z prave strany)
    OMI
    OMI --- ---
    MESS: Za depo se platí asi 500,-. Fakt nemůžeš napsat smlouvu o prodeji třeba sněhulákovi na zahrádce? Komukoliv v rodině... fakt po mně nikde nechtěli vidět přepsanej techničák -- už proto, že k tomu přepisu potřebuje mít kupec už bručení na sebe.
    MESS
    MESS --- ---
    hmmm .....tak to vypadá že jediná možnost jak ručení a havarijko zrušit je dát ty značky na den do depozitu pak zažádat o zrušení s kopií techničáku a oni vrátí přeplatek ... pak si značky z depozitu vyzvednout a pojistit se jinde...
    XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    Povinné ručení - Změna pojišťovny a výpověď pojistné smlouvy
    http://www.povinne-ruceni.com/clanek-zmena-pojistovny-vypoved-pojistne-smlouvy.html
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    v prípade ak som prešvihla 6-týždňovú výpovednú lehotu na povinné ručenie a havarijko v poisťovni uniqa, aké mám možnosti toto ručenie v priebehu roka zmeniť? musím opäť čakať až do konca (- 6 týždňov) alebo sa to dá zmeniť hocikedy?
    MESS
    MESS --- ---
    o moc niz nez 3 litry se nedostanes ale záleží na těch službách okolo a tam jsou právě slávie a hasiči dost na prd
    zkusil bych to z kooperativou ta má zdarma živly(což je po těch kroupech docela aktuální:) rozumnou asistenční službu a taky duální bonus... tzn do bezeškodního průběhu si můžeš započítat měsíce nejenom tvoje ale i jinýho rodnýho čísla nebo IČOa a lehce se pak dostaneš na maximálních 129 měsíců a máš bonus jako prase:))
    PISKOT --- ---
    mam dotaz, na strankach http://www.epojisteni.cz jsem si min. rok mela pojisteni od VHP za cca 3litry, coz bylo o polovinu min nez jsem mela predtim generalli.

tenhle rok "zdrazili o litr" a budu davat vypoved s tim, ze mi vypocitali jinou pojistovnu Slavii, stejnou ceny, ale lepsi asistencni sluzbou (napr. zdarma odtah i pri poruse auta a ne jenom pri havarii, co jsem mela predtim)

akorat jak se tu psalo, nemam tam zapocinany bonus/malus a ztp (sice nejsem invalida, ale otec, ktery je invalida ho bude mit napsany jako dopravni prostredek)

otazka: mam vzit povinny ruceni za 3 litry (auto je VW GOLF 1,6 z 1997), kdyz nebo spis schanet neco, dke mi uznaji bonus a zpt, kdyz jsem na strankach nenasla levnejsi, vsechny kolem 4 litru minimalne.
    kdyz tady ctu, ze se da jeste usmlouvat tak 30% :)

OMI
    OMI --- ---
    XDEANNY: Jinak UNO je nedostižný auto, teď mi vpršela poslední STK a další už bych asi ani neuplatil... no je to jako úmrtí v rodině. Tak skvělý vozy se už holt vyrábět nikd nebudou.
    Jednou, až zbohatnu, najdu si nějakýho mladýho tunera a obehraju ho o něj v kartách.
    OMI
    OMI --- ---
    ...a vím to, rpotože právě od Triglavu jsem takhle odcházel.
    OMI
    OMI --- ---
    XDEANNY: ...nebo jim napíšeš, že auto prodáváš a případně si napíšeš najakou "smlouvu", že ho kupuje tvoje babička.
    Trigrav velmi nemám rád, jsou to svině podrazné...

A nechápu, proč má člověk pojistku, když se mu nic nestane... :-)
    Nevím, co v těch hasičácích bylo předtím, ale co jsem si sjednal pojištění proti ohni, mám v nich benzin :_)
    XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    No konktretne u triglavu mi sdelili, ze mám smůlu pokud jsem nevypovedela smlouvu na povinný ručení mesic pred zahájením dalšího ročního období.
    Že to prostě nejde zrušit jen tak a kdy se mi chce, pokud auto neprodávam a nebo nedoložím, že mám značky v depozitu. Takže s tou vypovědí jak píse Mess kdykoliv to asi platí jen u Havarijního pojistění.
    U povinného musís vypovědět přesně v termínu, jinak máš smolíka:(

Jasne kůli stovce bych se taky nehandrkovala, ale platit na FIAT UNO za povinný rucení z dvou litru přes tři se mi fakt nechtělo.Zvlást kdyz jsem s tím autem jezdila jen na mejdany v okoli prahy a to v době od května do zárí. Havarijní pojistení jsem na tohle vozdilo fakt neresila.

Co se havarijního pojistení u Slavie týče, tak jsem to mela letos jako tzv. daň bohům na "nový" (ve skutečnosti 5let starý) auto. Taková ta pojistka, ze dám pet tisíc a ono se nic nestane:) Protože co si budeme povidat pánové...já kdybych nemusela, tak bych se sebou do auta fakt nesedla:))

OMI: v tom trigalavu jsem musela opravdu dolozit techničák bud se zapsaným převodem na nového majitele a nebo s tím, že jsou ty značky v depozitu.
    OMI
    OMI --- ---
    jednodušší je říct, že auto prodáváš, pošleš jim tam případně i nějakou "smlouvu"... která se dál neověřuuje a ikdyby se ověřovala... rpostě si to kupec hned večer rozmyslel, tak co..., ručení je stejně už sjednaný jinde... :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam