• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MESSPovinné ručení, Havarijní pojištění
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    cca pred 3/4 rokom mi nabúrali auto, počas opravy som mala k dispozícii náhradné vozidlo. dnes mi prišla faktúra na cca 22 000 Kč, že asistenčná služba nevyužila moje splnomocnenie zaistiť mi bezúročné financovanie nákladov za prenájom náhradného vozidla.
    prý mám nárok na refundáciu od poisťovne, ale až po uhradení faktúry.
    je to štandardný postup? preplatí mi to poisťovňa?

btw, faktúra prišla obyč poštou, neposlali ju ani doporučene, splatnosť je dva týždne, potom naskakujú úroky z prodlení... prišla na adresu ktorú som nahlasovala asistenčnej službe, docela by ma zaujímalo, ako by sa to riešilo, keby som na tejto adrese už nebola. exekútor časom?
    WYMA
    WYMA --- ---
    OMI: joooo to u nás se amortizuje až se hory zelenaj :)))
    nový originální díly u 10 let starýho auta? ale kdepak...
    KEJNO
    KEJNO --- ---
    OMI: to je sen.....
    OMI
    OMI --- ---
    Dobrá historka o tom, jak fungujíé pojišťovny v civilisované germánské cizině :_)
    Italian cars forum - Alfa, Fiat, Lancia • Zobrazit téma - Bouračka Punta aneb srážka s Německým vozem v Čechách
    http://www.club-fiat.com/viewtopic.php?f=75&t=14794
    OMI
    OMI --- ---
    To jsem z toho jelenice...
    Tak jsem u AXA chtěl vypovědět smlouvu k výročí, což jsem prošvihl, tak aspoň ku příležitosti zdražení.
    To mi poslali s měsíčním předstihem, ze zákona mají oznámit 2 měsíce předem.
    Sepsali jsme to, odeslali. Přímo z pobočky rukou toho pohůnka.
    Po tejdnu mi napsali, že mi smlouvu už o tejden dřív zrušili pro neplacení... nějak jsem čekal, že když po upomínce smlouvu ukončím, pošlou mi rovnu souhrn, oni né, holomci... beru to jako pomstu, abych měl trable s Kanceláří.
    Tak jsem tam znovu zašel, jestli mi ji tedy nemůže dodatečně ukončit o tejden pozdějc, že si rovnou sjednám další.
    Ne, nejde, prostě je ukončená a basta.
    No a teď držím papír, že ji nelze ukončit, protože jsem ji nevypověděl 6 neděl předem.
    takže najednu stranu ji nelze podržet, rpotože je zrušená, ale zároveň je platná a nelze ji zrušit.

Teda povím vám... takovej bordel mě dost vyděsil -- od AXA okamžitě odhlašuju i ostatní auta, tohle nechci mít za zády.
    OMI
    OMI --- ---
    Taky jsem hledal něco sousedovi, co furt bourá a objevil jsem existenci bručení "Slavia FIX", kde se nijak nepromítne počet měsíců a počet škod. Zajímavá věc...
    (a jeslti se mě někdo chce ptát, proč s ním nevyřeším svůj problem s oknem, tak odpovídám, že proto, že je to cigán a bručení snad nikdy ani neměl... no rozhodně ho nikdy neplatil. Na takovýhle lidi je i Kancelář pojistitelů krátká :_)
    OMI
    OMI --- ---
    jinak jako hodně dobrej kalkulátor mi teď přijde
    Povinné ručení srovnání, povinné ručení ceník, sazby 2011
    http://www.povinne-ruceni.com/povinne-ruceni-srovnani.html
    Dají se na něm dělat úpravy, který se z formuláře rovnou (naklik) promítají do kalkulací, nemusí se vždycky vypisovat znova zadání, jako je tomu obvykle.
    OMI
    OMI --- ---
    jinak jako hodně dobrej kalkulátor mi teď přijde
    Povinné ručení srovnání, povinné ručení ceník, sazby 2011
    http://www.povinne-ruceni.com/povinne-ruceni-srovnani.html
    Dají se na něm dělat úpravy, který se z formuláře rovnou (naklik) promítají do kalkulací, nemusí se vždycky vypisovat znova zadání, jako je tomu obvykle.
    OMI
    OMI --- ---
    Já hlavně nechápu výhodu toho 100pro... stejně dostanu jeno to, co pojišťovny maj v tabulkách a stejně mi to snížej podle amoritizace auta, což je tayk dobrej podraz, ne?
    Já mám teď kupříkladu prvně v životě havarikní od KOOp, jen tak jako agitaci mi ho spočítali a bylo to za 2000,- na rok... bezpečnostní situace v ulici se teď poněkud zhoršila, takže mi to přijde jako dobrej nápa, tak jsem to vzal.
    První věc, co mě dostala, bylo to, že když celou dobu mluvíme o "spoluúčasti 0%", v papírech je dodatek "nejméně však 2000,-"takže to ještě zvážím: KOLIK BEJVÁ SPOLUŮČAST PŘI HAVARIJNÍM pojištění, když mám káru, která celá stojí (totálka) tak dvacet kolíků?
    KEJNO
    KEJNO --- ---
    MESS: zítra to ještě jednou proberu s ředitelem obchodu pro Ostravsko, tak uvidíme, co mi teda řekne :-) Doufám, že se předtím nespletl :-) Pak sem dám info.
    MESS
    MESS --- ---
    KEJNO: no jak myslíš, ale jestli to čsob neposkytuje, tak se imho může jakkoli postavená osoba třeba rozkrájet a tu službu tam prostě mít nebudeš :) docela mě to zajímá protože když kalkuluju lidem ručení tak čsob vychází většinou druhá ale toto by jí posunulo stopro na první.... ať hledám jak hledám tak zmínku o tomhle tam nevidím...
    OMI
    OMI --- ---
    KEJNO: Mně bytovou pojistu vyřizoval přímo ředitel právě založené kladenské pobočky Kooperativy, ještě než jim zapojili telefon.
    A taky to byl podraz za podrazem, kupříkladu mi odmítli dát pojisntý podmínky domů na pročtení dřív, než to poepíšem... :-)
    Byl velmi překvapen, když jsem zašel do Prahy na centrálu s tím, že mě posílaj z Kladna (znali je, dyť tamprávě začínali) že nemaj dost formulářů a že když pracuju o ulici vedle, ať jim pár přinesu... takže jsem k němu přinesl deset paré kompletních bianko formlářů a jedny zaškrtané a opoznámkované.
    No dokonalej začátek :_)
    KEJNO
    KEJNO --- ---
    MESS: asi i zalezi na to, kdo ti tu pojistku vyrizuje. me pojistku u csob zarizuje celkem vysoce postavena osoba, nemyslim, ze by mi lhal, ale to tady nechci dale rozvijet.
    MESS
    MESS --- ---
    KEJNO: jestli myslíš připojištění kooperativy na100pro za 100,- měsíčně, že ti zaplatí tvoje náklady a potom si to sami vymáhají z víníka ...tak to má čsob zadarmo? to se mi nechce věřit.
    OMI
    OMI --- ---
    WYMA: ...to mi budou povidat. Já z Kooperativy svoji pojistku doslova vymlátil. Podobrým bych plnění nedostal dodneška
    WYMA
    WYMA --- ---
    OMI: svým způsobem máš pravdu, a bohužel v poslední době je dost častá praxe pojištoven, že odmítaj, dokud to je jenom možný....
    OMI
    OMI --- ---
    WYMA: no, mám zkušenost, že lidi se podělaj, když jim azavolá někdo, kdo mluví právničinou. takže k vyřešenídrtivý většiny hrozících problémů stačí mít kamaráda "hospodskýho právníka", tedy někoho, kdo za pivo sepíše smlouvu a umí i zatelefonovat.
    WYMA
    WYMA --- ---
    KEJNO: tipuju na tebe :)
    OMI jenom zapomíná, že pojištění právní ochrany je pořád jenom pojištění. takovej bludnej kruh trochu...
    KEJNO
    KEJNO --- ---
    OMI: tohle navazuje na co?
    OMI
    OMI --- ---
    Akorát se nesmí zapmnat na to, že bez právníka je každý pojištění jenom placebo.
    Takže rovnou bych se ptal po pojištění právní ochrany.
    Protože když se něco stane, pojišťovna má pluky votravů, co vám budou posílat jedno zamítnutí za druhým, dokud to buďto nevzdáte, nebo dokud si nekoupíte votravy ještě votravnější.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam