• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MESSPovinné ručení, Havarijní pojištění
    a zdražujeme....
    rozbalit záhlaví
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    JUPIII: dekuji:)
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    DRACONIK: zavoláš si do kooperativy :-) Normálně ti vydají duplikát.
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    cus, zjistil jsem ze ackoliv povinny rucenni mam zaplaceny, tak k nemu nemam zelenou kartu. jsem pojistenej u kooperativy a potreboval bych k tomu duplikat. jak se tohle resi?
    S161
    S161 --- ---
    Zdravim,

potrebuju pojistit VW Multivan, rv 11/1998, 2,5Tdi - 2461ccm

Prazacka (pritelkyne, 29let, pojisteni predchozi x let)

potreboval bych povinny ruceni a pripadne i havarijni pojisteni, nebo minimalne pojisteni odcizeni.

Za doporuceni diky

Zkousel jsem nejaky ty kalkulacky a nejlip vysla podle toho AXA, pov. za 3800,- za rok, ale nemaj tam nikde uvedeny ceny pojisteni havarijka a odcizeni.

Diky
    AVALON_CZ
    AVALON_CZ --- ---
    Zkusím položit otázku kterou asi nemáte moc rádi - zařizuju si povinné ručení + havarijní a do užšího výběru postoupil Triglav (o pár set levnější a prý případně lépe plní) a Slávia (o něco dražší).

Máte nějakou negativní zkoušenost s Triglavem kromě možnosti rušit pojistku jen 10 dní před vypršením daného období?
    GWIST
    GWIST --- ---
    Ahoj,
    jdu sem tez pozadat o radu - potom co mi nabourali auto (0% zavineni z moji strany) resim s pojistovnou Uniqua kolik mi za auto zaplati.
    Auto je na odpis a jak potvrdil i technik pojistovny, nema cenu ho opravovat.
    Pojistovna odhadla nejakou cenu, ktera je podle me prilis nizka a podobne vybavene auto za ty penize proste koupit nejde.
    Zaroven mi z tech penez vyplatili jen cast, s tim ze zbytek penez jsou neposkozene dily ktere si mam nejak prodat.
    Nicmene ten vrak je za cenu kterou urcili neprodejny + povazuji za nenormalni abych do prodeje soucastek musel vrazet dalsi cas a penize.
    Proti oboum vecem jsem se napsal emailem odvolani, pojistovna mi potvrdila ze jim to doslo a ze to resi, ale ze na to maji tri mesice a ze se nekdy ozvou.
    Nicmene v soucastne dobe mam pocit ze jim je uplne jedno co si myslim, pisu, nebo telefonuju a ze na me proste dlabou...

Muzete mi prosim doporucit nejaky dalsi postup, ktery by mohl tento proces urychlit, popripade presvedcit pojistovnu ze jejich odhad byl prilis nizky?
    Je smysluplne zadat po pojistovne uhrazeni vydaju ktere mi vznikaji tim, ze jim to trva tak dlouho vyresit (treba uskladneni vraku a pod.)?
    Jelikoz jde o spor v ramci doplatku cca dvaceti tisic korun, predpokladam ze je nesmysl to resit pres pravnika...
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    MESS: díky .-)
    MESS
    MESS --- ---

JUPIII: Pojištění zdraví je většinou obnosové pojištění, plnění může být různě vysoké i mnohonásobné. Povinné ručení je pojištění škodové, tedy plnění nemůže být vyšší než je nahlášená škoda.
    Havarijní pojištění bych do toho netahal. To se uplatňuje, když jsi viníkem nehody ty.
    Nejjednodušší je, najít si nějakého známého, který se ke škodě přihlásí a škodu nechat uhradit z jeho povinného ručení. Je to bez spoluúčasti.
    Jestli už je událost nahlášena Policii a ta to šetří, nezbývá než si počkat, až ho chytnou.
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    Je tu prosím někdo, kdo mi poradí?. Nabourali mi auto, kde mám povinné ručení a havarijní pojištění. Škoda kolem 10,000-13,000 Kč. Pachatel zatím neznámý, pravděpodobně ale bude časem ztotožněn z kamerového systému.
    Takže mám uplatnit škodu z havarijního, s tím, že mám spoluúčast 10.000,- takže dostanu na ruku, když to dobře vyjde, dva-tři tisíce anebo mám čekat až ho policajti chytnou a brát to z jeho povinného, případně se potom obracet na CKP
    A za třetí můžu uplatnit náhradu škodu u obou pojistek, tedy ze svého a z pachatelova? Aby na mě nevlítli, že žádám neoprávněně.

Vycházím z logiky pojištění zdraví, kde se při úrazu můžou někteří dočkat i několika plnění.
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    F0B1C: no, už jsme zavoláním tam zjistila, že dobrovolně to uhradit nelze, že musím čekat, až mi pošlou složenku. Třeba za rok.
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    potřebuji se na něco zeptat: od paní jsme koupili auto, společně je odepsali, paní nám nechala svoji pojistku na jeden den na převoz. Auto jsme zaparkovali a pojistku jsem vyřídila až dnes, takže mi tam vznikla prodleva tří dnů, kdy na nás auto bylo odepsáno, ale nebylo pojištěno. Mám nějaké povědomí o tom, že vlastnit auto bez povinného ručení je sankciováno cca 100 Kč na den. Chtěla bych vědět, kam mohu jít a těch tři sta korun zaplatit, než si na to někdo za 10 let vzpomene a bude po mně chtít bohvíco.
    DUALCHANNEL
    DUALCHANNEL --- ---
    kdo jste resili, prosim o pomoc.. mam povinne ruceni u axy a potrebuju nadstadartni odtah z ciziny rekneme za 30.000. Nechci menit pojistovnu, jen se pripojistit asi nekde jinde. Resili jste to nekdo, co doporucujete? diky!
    MESS
    MESS --- ---
    MIKEE: duální bonus u Koop je to samé co píše wyma u ČP s rozdílem že další člen rodiny nemusí být pojištěn u stejné pojišťovny. Když to zkusmo zadám do kalkulačky čsob tak ti to vychází na leona 2003 i s havarijkem na asi 6,5K za obojí, ale chce to spočítat přesně - kdyžtak pošta.
    WYMA
    WYMA --- ---
    MIKEE: jo, to sou čísla, co seděj :)
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    tak prd, to bylo pojisteni odcizeni, havarijni je ~9K jak rikas
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    WYMA: zajimavy, poptam se
    WYMA: jo, to asi dobrej tah je, ale je pravda, ze kdyz to ostatni nenasledovali, tak to asi nebude prilis uspesne ..
    WYMA: jo, to jsem koukal a vyskocilo na mne u ted uz nevim kde tohle hausnumero, evidentne jsem neco naklikal fakt spatne (bylo mi to divny, trosku moc na muj vkus ;]), protoze jsem zkusil ted tu uniqu a vyskocilo na mne povinny 7.5 a havarijni 6.5, to uz je lehce snesitelnejsi...
    WYMA
    WYMA --- ---
    MIKEE: btw máš v rodině někoho, kdo má nějaký bonusy? některý pojišťovny umožňujou ten bonus "rozšířit na další členy rodiny". osobně sem tohle řešil cca před rokem, a v Český sem díky tomu nahnal maximální bonus na povinný (nevím teda, jestli to funguje i u havarijka).
    WYMA
    WYMA --- ---
    MIKEE: ohledně krupobití - jak myslíš. je mnohem vyšší pravděpodobnost, že to někde naboříš, než že ti to trefí kroupy. ze strany kooperativy mi to přijde hlavně jako dobrej marketingovej tah, nic víc...
    WYMA
    WYMA --- ---
    MIKEE: stáhnout to půjde tak, že si vlezeš na jakoukoliv online kalkulačku havarijního pojištění, kterejch je na netu kvantum, a podíváš se, na kolik tě přijde havarijko na leona o ceně 110.000,-kč.
    např. uniqua mi vyhazuje kolem 9.000,- Kč. proto řikám, že havarijko na tohle auto za 20.000,- Kč je kravina.
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    MESS: mno, povinne ruceni ani havarijni jsem predtim nemel, fakt jezdim ted nove, ridicak mam taky asi 3/4 roku, ne ze by mi bylo ~18, ale nejak jsem ho nepotreboval :) takze, kde vezmu jake (dualni) bonusy? :) resp. chapu to spravne, ze dualni bonus = kdyz vezmu povinne ruceni + havarijni dohromady a na nejaky jine "bonusy" asi sotva takhle na zacatku budu mit narok
    WYMA: stahnout to pujde na polovinu presne jak?
    a ohledne krupobiti .. minuly rok v praze na to lehlo docela dost aut, ne? ale mozna to jen rozmazly media
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam