• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MESSPovinné ručení, Havarijní pojištění
    a zdražujeme....
    rozbalit záhlaví
    MESS
    MESS --- ---
    KRISTY: ad kvalita POV u různých pojišťoven: dřív se věřilo větším pojišťovnám, že nebudou dělat problémy při plnění(když pojišťovna neuzná výši škody podle svých tabulek, tak je poškozený oprávněn to požadovat po tobě) ale v poslední době soudy dávají vždy za pravdu poškozeným a pojišťovny musí uhradit celou škodu. Vsadil bych tedy na nejlevnější, pokud tě nezajímají různá připojištění(živly, zvěř, asistence, čelní sklo apod.)
    Wuestenrot a cena co píše CALE zní super. Zkus ale taky kooperativu nebo českou pojišťovnu(jak píše WYMA) když nemáš žádné bonusy. U nich si můžeš vypůjčit bonusy svých rodičů či známých a nemá to žádný dopad na jejich pojistky. Vyjde to potom levněji, než u levných pojišťoven bez bonusů. Pamatuj, že největší škoda na povinném ručení byla vyplacena cca 12 mio, není třeba se tedy pojišťovat na nějaké vyšší částky než 35 mio:)
    AXA imho bez problémů...

JUPIII
    JUPIII --- ---
    KRISTY: Pojištění stejně neděláš pro sebe, ale pro případného poškozeného. Jsem si spočítala, že za posledních x let jsem nikoho nepoškodila a není třeba zbytečně utrácet a proto platím to nejlevnější.
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    dotaz:
    máte někdo nějaký zkušenosti s pojišťovnou AXA co se týče POV? špatné/dobré....
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    CALE: výborně, díky za tipy! já si právě musím udělat POV úplně poprvý v životě u prvního auta, tudíž žádný bonusy nemám a ve všech srovnávačích mi vychází nejlepší AXA - výrazně levnější, než jiný pojišťovny. proto mi to přijde podezřelý a hledám, v čem by mohly být případné háčky, když si to udělám u AXY a ne u něčeho dražšího...
    CALE
    CALE --- ---
    KRISTY: Nevím o tom že by existovala spoluúčast u povinného ručení, pouze u havarijního pojištění. Proto je i povinné ručení povinné ze zákona. Princip u POV je že si za bezeškodné měsíce střádáš bonusy které ti pak ve finále snižují cenu. Když nabouráš, tak ti naopak bonusy odeberou.

Mohu teď doporučit wüstenrot ke kterému přecházím. Nejen že jsem se dostal s cenou nízko, ale nakonec jsem si sjednal i havarijní pojištění, dostal na to slevu a úrazovku za 1 mega zdarma. Direct se teda o mě takhle nepostaral, ten mi spíš rok co rok zvyšoval cenu a nezapočítával bonusy...
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    WYMA: aha, takže i u povinnýho ručení je spoluúčast? různý ceny mi jsou jasný, jen mi jde o to, co za tu cenu dostanu - a myslím ten základ, nejde mi o žádný čelní skla nebo tak. jakože když někoho nabourám, aby se mu to z toho mýho povinnýho ručení zaplatilo a já nemusela nic doplácet.
    WYMA
    WYMA --- ---
    KRISTY: různý služby navíc, různý spoluúčasti, různý ceny.
    musel by tady bejt nějakejc machr přes pojištění, aby ti dokázal dát uspokojivou odpověď, aniž by strávil půlden na netu...
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    ahoj, chtěla bych se zeptat, jaký jsou rozdíly mezi povinnýma ručeníma od různých pojišťoven. základní paratmetr - výše krytí - bejvá 35 mio a je to u všech stejný...
    liší se to ještě něčim jiným? je tam třeba nějaká spoluúčast při neho? nebo se to může lišit podmínkama, co to vše kryje?

jde mi o to, když si zadám do porovnávače parametry a vyjedou mi různý nabídky za dost jiný částky, čim se ty nabídky liší - kromě ceny? je to tak, že vyšší cena = lepší servis, podmínky?
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    JUPIII: dekuji:)
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    DRACONIK: zavoláš si do kooperativy :-) Normálně ti vydají duplikát.
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    cus, zjistil jsem ze ackoliv povinny rucenni mam zaplaceny, tak k nemu nemam zelenou kartu. jsem pojistenej u kooperativy a potreboval bych k tomu duplikat. jak se tohle resi?
    S161
    S161 --- ---
    Zdravim,

potrebuju pojistit VW Multivan, rv 11/1998, 2,5Tdi - 2461ccm

Prazacka (pritelkyne, 29let, pojisteni predchozi x let)

potreboval bych povinny ruceni a pripadne i havarijni pojisteni, nebo minimalne pojisteni odcizeni.

Za doporuceni diky

Zkousel jsem nejaky ty kalkulacky a nejlip vysla podle toho AXA, pov. za 3800,- za rok, ale nemaj tam nikde uvedeny ceny pojisteni havarijka a odcizeni.

Diky
    AVALON_CZ
    AVALON_CZ --- ---
    Zkusím položit otázku kterou asi nemáte moc rádi - zařizuju si povinné ručení + havarijní a do užšího výběru postoupil Triglav (o pár set levnější a prý případně lépe plní) a Slávia (o něco dražší).

Máte nějakou negativní zkoušenost s Triglavem kromě možnosti rušit pojistku jen 10 dní před vypršením daného období?
    GWIST
    GWIST --- ---
    Ahoj,
    jdu sem tez pozadat o radu - potom co mi nabourali auto (0% zavineni z moji strany) resim s pojistovnou Uniqua kolik mi za auto zaplati.
    Auto je na odpis a jak potvrdil i technik pojistovny, nema cenu ho opravovat.
    Pojistovna odhadla nejakou cenu, ktera je podle me prilis nizka a podobne vybavene auto za ty penize proste koupit nejde.
    Zaroven mi z tech penez vyplatili jen cast, s tim ze zbytek penez jsou neposkozene dily ktere si mam nejak prodat.
    Nicmene ten vrak je za cenu kterou urcili neprodejny + povazuji za nenormalni abych do prodeje soucastek musel vrazet dalsi cas a penize.
    Proti oboum vecem jsem se napsal emailem odvolani, pojistovna mi potvrdila ze jim to doslo a ze to resi, ale ze na to maji tri mesice a ze se nekdy ozvou.
    Nicmene v soucastne dobe mam pocit ze jim je uplne jedno co si myslim, pisu, nebo telefonuju a ze na me proste dlabou...

Muzete mi prosim doporucit nejaky dalsi postup, ktery by mohl tento proces urychlit, popripade presvedcit pojistovnu ze jejich odhad byl prilis nizky?
    Je smysluplne zadat po pojistovne uhrazeni vydaju ktere mi vznikaji tim, ze jim to trva tak dlouho vyresit (treba uskladneni vraku a pod.)?
    Jelikoz jde o spor v ramci doplatku cca dvaceti tisic korun, predpokladam ze je nesmysl to resit pres pravnika...
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    MESS: díky .-)
    MESS
    MESS --- ---

JUPIII: Pojištění zdraví je většinou obnosové pojištění, plnění může být různě vysoké i mnohonásobné. Povinné ručení je pojištění škodové, tedy plnění nemůže být vyšší než je nahlášená škoda.
    Havarijní pojištění bych do toho netahal. To se uplatňuje, když jsi viníkem nehody ty.
    Nejjednodušší je, najít si nějakého známého, který se ke škodě přihlásí a škodu nechat uhradit z jeho povinného ručení. Je to bez spoluúčasti.
    Jestli už je událost nahlášena Policii a ta to šetří, nezbývá než si počkat, až ho chytnou.
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    Je tu prosím někdo, kdo mi poradí?. Nabourali mi auto, kde mám povinné ručení a havarijní pojištění. Škoda kolem 10,000-13,000 Kč. Pachatel zatím neznámý, pravděpodobně ale bude časem ztotožněn z kamerového systému.
    Takže mám uplatnit škodu z havarijního, s tím, že mám spoluúčast 10.000,- takže dostanu na ruku, když to dobře vyjde, dva-tři tisíce anebo mám čekat až ho policajti chytnou a brát to z jeho povinného, případně se potom obracet na CKP
    A za třetí můžu uplatnit náhradu škodu u obou pojistek, tedy ze svého a z pachatelova? Aby na mě nevlítli, že žádám neoprávněně.

Vycházím z logiky pojištění zdraví, kde se při úrazu můžou někteří dočkat i několika plnění.
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    F0B1C: no, už jsme zavoláním tam zjistila, že dobrovolně to uhradit nelze, že musím čekat, až mi pošlou složenku. Třeba za rok.
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    potřebuji se na něco zeptat: od paní jsme koupili auto, společně je odepsali, paní nám nechala svoji pojistku na jeden den na převoz. Auto jsme zaparkovali a pojistku jsem vyřídila až dnes, takže mi tam vznikla prodleva tří dnů, kdy na nás auto bylo odepsáno, ale nebylo pojištěno. Mám nějaké povědomí o tom, že vlastnit auto bez povinného ručení je sankciováno cca 100 Kč na den. Chtěla bych vědět, kam mohu jít a těch tři sta korun zaplatit, než si na to někdo za 10 let vzpomene a bude po mně chtít bohvíco.
    DUALCHANNEL
    DUALCHANNEL --- ---
    kdo jste resili, prosim o pomoc.. mam povinne ruceni u axy a potrebuju nadstadartni odtah z ciziny rekneme za 30.000. Nechci menit pojistovnu, jen se pripojistit asi nekde jinde. Resili jste to nekdo, co doporucujete? diky!
    MESS
    MESS --- ---
    MIKEE: duální bonus u Koop je to samé co píše wyma u ČP s rozdílem že další člen rodiny nemusí být pojištěn u stejné pojišťovny. Když to zkusmo zadám do kalkulačky čsob tak ti to vychází na leona 2003 i s havarijkem na asi 6,5K za obojí, ale chce to spočítat přesně - kdyžtak pošta.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam