Dobry den ve spolek, mam takovy problem... vcera mi prisla slozenka od Triglavu na dalsi rok (pojistne obdobi konci 6.10.)
nicmene mi vubec nedali predem vedet, ze z byvalych 2700,- (a to uz je po odecteni meho maximalniho 60% bonusu) je nove pojisteni 3900,- ... tomu rikam sakra narus... a jsem si jist ze najdu jinde levnejsi variantu
otazkou je zda muzu pojistku vypovedet... na nasledujicich strankach jsem vycetl ze to musim udelat 6 tydnu pred koncem obdobi (coz teda akorat nestiham - ze by zamer Triglavu?)... nicmene pak jsem cetl dal a pise se tam ze maji povinost mi dat zmenu pojistneho vedet dopredu minimalne 2 mesice pred koncem
Jak vypovědět pojistnou smlouvu - LEVNÁ POJISTKA
http://www.levna-pojistka.cz/otazky-a-odpovedi/jak-vypovedet-pojistnou-smlouvu
Zánik pojištění v případě neplacení pojistného
Pojistná smlouva též zanikne v případě neplacení pojistného, což je ale způsob, který se velice prodraží. Pojištění totiž nezanikne hned, ale až po několika měsících. Nejprve pojišťovna klienta upozorní telefonicky či emailem na nedoplatek pojistného, poté pošle upomínku s minimálně měsíční lhůtou na platbu, a teprve po marném uplynutí této lhůty smlouva zanikne.
Upomínka pojistitele však musí upozornění na zánik pojištění obsahovat, jinak by ke skončení pojištění nedošlo. Pojišťovna poté vyžaduje doplatek pojistného k takto stanovenému dni zániku, současně i s navýšením o patřičné penále.
Co si o tom myslite?