• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MESSPovinné ručení, Havarijní pojištění
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Prosim o radu.
    Pokud by podnikatel koupil auto na firmu, ale pro manželku. Ta pak udělala nějakou nehodu.
    Jak se na to kouká pojišťovna vzhledem k tomu, že manželka není zaměstnanec firmy? Díky
    LEADA
    LEADA --- ---
    R6ANDREW: muzes byt vlastnik a otec jako pojistnik, neni to klasicke prevedeni bonusu, ale funguje to...
    WYMA
    WYMA --- ---
    PAYA: jo, asi před 5 lety sem si takhle přetáhnul kompletní bonusy právě od otce. bohužel už to prej nejde :(
    PAYA
    PAYA --- ---
    R6ANDREW: Nektery pojistovny nabizej sdileni bezskodnich let v ramci rodiny (myslim v ces. Pojistovne my to nabizeli) takze jit by to melo.
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    Ahoj. pokud jsem mel celej zivot auto pojisteny na otce a ted si chci pojistit feldu, co jsem si koupil na posunovani na sebe, predpokladam, ze nemam narok na slevu za bezeskodni jezdeni? Vsude mi to online pocita okolo 4000 a to se asi pokakali ne, to je pulka ceny auta! :)
    LEADA
    LEADA --- ---
    JEREMIUS: nejjednodušší máš zajít do nějaké kamenné pojišťovny, ať ti vyjedou nabídku. Od té se pak můžeš odpíchnout. Osobně nejsem fanda online srovnávačů, vesměs tam mají úplná hausnumera...
    ZARAKI_KENPACHI
    ZARAKI_KENPACHI --- ---
    Doba se počítá za měsíce, kdy figuruješ jako pojistník na nějaké smlouvě o povku. Čím reálně jezdíš na to nemá vliv. Teoreticky by ti při ukončení smlouvy měla tehdy pojišťovna zároveň sdělit, kolik k jejímu ukončení bonus/malus je. Zjistit to teď sám za sebe asi moc nemůžeš, ale pojišťovny mají do databáze online náhled, takže když jim zadáš poptávku, zjistí si to samy
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Jak zjistím své bezeškodní období kvůli bonusu?
    Měl jsem auto napsané na sebe. Ale prodal jsem ho a už skoro rok jezdím autem napsaným na někoho jiného. Teď bych ho rád přepsal na sebe. A potřeboval bych si porovnat nabídky pojišťoven včetně bonusu.
    Počítá se tahle doba, kdy jsem jakoby neměl auto, do mého bezeškodního období? A kde si délku můžu ověřit? U původní pojišťovny?
    Předem díky za info
    MOGUCAN
    MOGUCAN --- ---
    Ahoj, dotaz: musím přijmout výši plnění stanovenou pojišťovnou, nebo to lze rozporovat?
    Situace: nezaviněná nehoda, pojišťovna (Alianz) navrhuje totálku mínus zbytky. Celková částka mi přijde velice nízká, při loňském poškození blatníku byla výše plění na opravu blatníku vyšší než totálka dnes. Auto po bazarech moc není, pokud ano, tak jsou ceny velmi různé, takže moc nemám, jak porovnat. Dotyčné auto je sice stare, nicméně částka mi přijde opravdu přehnaně nízká. Měl byste prosím někdo zkušenost/doporučení?
    PEDROBEAR
    PEDROBEAR --- ---
    2MEK: co jsem u Kooperativy řešil podobnou situaci, tak se to řešilo jak popisuješ. Odhad celkové ceny auta (km, stav, rok výroby atd), hodí se vrak na slepou aukci, kde přihazující se zavazuje ke koupi a za kolik se vydraží, tak se odečte od celkové ceny auta. a tolik ti proplatí pojišťovna a ten kdo bidoval na aukci, musí, pokud se rozhodneš do 30ti dnů vrak prodat, danou částku zaplatit tobě. Celkově trvalo asi 6 týdnů, než jsem dostal peníze na účet. Zkušenost zhruba 4 roky zpět.
    2MEK
    2MEK --- ---
    Pekny den ve spolek, mel bych dotaz a predem moc dekuju, pokud by mi s tim nekdo dokazal pomoci.

Pojistovna (Kooperativa) mi pri totalni skode (jsem poskozeny) chce zaplatit pouze rozdil mezi odhadovanou cenou auta pred nehodou a cenou vraku, kterou ziskala v aukci. Maji na to pravo? Domnivam se, ze by mi meli zaplatit plnou vysi a vrak at si prodaji sami.

Dalsi veci je, ze v autorizovanem servisu odhadli cenu o 17 % vyssi - mam sanci odhad pojistovny nejak napadnout?
    Naopak cena vraku se servisu zda pomerne vysoka...

Je to trochu prekerka, odjel jsem si na dovolenou, auto nechal na parkovisti a ted jsem v situaci, ze nemam cim jezdit a dostat bych mel jen neco okolo 50 % z ceny, za kterou jsem auto pred rokem koupil (+ vrak) :/

Jeste jednou diky!
    LEADA
    LEADA --- ---
    EKSRR: při způsobení nehody (jedno v jaké výši) přicházíš o 24 měsíců bonusu = 10 % slevy na pojistném. Záleží jak máš starou smlouvu atd. Taky je dobré vědět, jestli nemáš sjednaný bonus Důvěra - tam se vrací poskytnutá sleva ve výši 15 %.
    EKSRR
    EKSRR --- ---
    Nevite jak moc se u kooperativy muze zvysit platba za rocni pojistne povinneho ruceni v pripade zpusobeni nehody? Konkretne jsem cizimu vozu pri parkovani (jako kokot) odrel dvere - cca 20 cm dlouha promackla "ryha" - bylo to plastovym naraznikem, takze poskozeni laku neni super dramaticke. V nejhlubsim miste je to promackle max o 3 cm. Poskozene auto je Renault laguna II. Nechal jsem mu tam listek s telefonem.

Jde mi o to, ze chci vedet do jake vyse ma smysl dotycnemu nabidnout prachy na ruku misto reseni pres pojistovnu. Spoluucast ve smlouve zadnou nemam.

Diky

COWBOY
    COWBOY --- ---
    TOMMY_ZLEE: no nejdřív zavolej do pojišťovny, kdes byl pojisteny. Pokud jsi smlouvu nevypovedel, tak nejspíš pořád pojištěný jsi, akorát dlužíš pojistné. To se dá doplatit.
    TOMMY_ZLEE
    TOMMY_ZLEE --- ---
    Zdravim, potřeboval bych radu, pokud někdo bude tak hodný.

Jsem trošku lajdák na finančně právní záležitosti, a nedávno jsem zjistil, že mám už půl roku propadlé povinné ručení. Chci si tedy nechat zřídit nové, ale nevím, jak na to ohledně bonusu. Předtím jsem jezdil 2 roky bez nehody, ale mám to dokládat, když jsem poté jezdil půl roku nepojištěn? Započte se to do bonusu? A nehrozí mi finanční pokuta, když to u pojišťovny přiznám? (té bych se chtěl předevěším vyhnout!) Předem díky za pomoc.
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    COWBOY:
    No a co když dejme tomu ocení na 30, ale oprava v neorigo servise bude stát 80?
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ZONICEK: Likvidátor ocení škodu a podle toho dostaneš plnění.
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    COWBOY:
    Naštěstí ne :)
    Takže teoreticky může škodu za 60 dát na 20 ?
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ZONICEK: No škodu určuje likvidátor. Faktura už pak nikoho nezajímá. Tys asi ještě neřešil žádnou škodovou událost. :-)
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Hledal jsem a nenašel.
    Nemáte někdo praktické zkušenosti s pojištěním starších vozů od ČP?
    http://www.ceskapojistovna.cz/p?havarijni-pojisteni-starsich-vozu

Vypadá to tak, že pokud mám starší vůz do 100 000, tak to pojištím (vypadá to velice dobře cenově).
    Ale pak mi přijde divný jak to vyplatí bez faktury na ruku? To si odřu nárazník a dají mi 100 000? To je trochu divný :( mají to tam tak trochu divně naspaný, takže se bojim, aby to nebyl nějaký blud :) díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam