• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MESSPovinné ručení, Havarijní pojištění
    a zdražujeme....
    rozbalit záhlaví
    VACA
    VACA --- ---
    LEADA: děkuju za reakci. Případně, byl by tady nějakej tip? třeba v případě toho havarijního/krádeže. Nejde ani tak o tip na o pár set levnější, spíš které opravdu fungují bez nějakých zásadních snah se z toho pak vykroutit. Nebo naopak, kterým se vyvarovat?
    LEADA
    LEADA --- ---
    VACA: pov muzes mit u jiny pojistovny nez hav, to neni zadny problem. Jak je to s direktem netusim, ale asi bych se mrkla ještě jinde. Zvlášť kvůli tomu hav.
    VACA
    VACA --- ---
    Ahoj, prosimvás měli by jste nějakou aktuální referenci na znovu oživlou pojišťovnu Direct?

Vyšlo mi tam pěkný POV +pojištění proti krádeži a vandalismu na motorku. Tak o nich vážně přemejšlim. Ale jestli by to vy finále měly bejt jen protahovačky a argumenty snahy jak se z toho vykroutit tak se to nevyplatí...

Taky bych se vás rád zeptal jestli je třeba možné mít havarijní pojistku u jiné pojišťovny než poviný..

Díky za jakýkoliv info/ vaše zkušenosti.
    BISCUIT
    BISCUIT --- ---
    vymena celniho skla z pojisteni vinika u Generali. Kdo ma zkusenost?
    LEADA
    LEADA --- ---
    R6ANDREW: jinak pokud tatínek zemře, tak se bonusy dědí.
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    LEADA: otazka je jasna, jak to chodi/funguje. Pripadne pokus o nalezeni dobre duse, ktera umi jakekoli bonusy. A jako pristup "plat a soupej nohama"? ani v kreci. Chapu, ze se musi platit, ale proc platit 2x tolik? Ridim pres 14 let, jedna bouracka do stromu + jedna bouracka zavinena jinou osobou v mym aute. Riziko minimalni. Svych penez (potazmo casu) si uz vazim a neminim krmit nakyho molocha ve zlatym zamku. toz tak.
    COWBOY: pm
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    R6ANDREW: Připadne ti mužů zkusit napočítat, kolik bys platil u nás.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    R6ANDREW: Nebo koupit malou motorku, prives za auto a na tom si "vyjezdit bonusy". Jo, bonusy se škrtají pojistnikovi. Generali umí převést bonusy z manžela nebo manželky. Proto mám svoje auto pojištěné na manželku ( dostala moje bonusy) a děti jsou pojištěné na mě.
    LEADA
    LEADA --- ---
    R6ANDREW: tak já potom asi nechápu Tvoji otázku zde na fóru....tak plať a šoupej nohama ;) Nicméně rozhodně lepší začít platit teď, než si pak koupit nějaký dvoulitr a platit za pojistku 10 tis. ze startu....
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    LEADA: jenze tatik, jak uz to v zivote chodi, tady nebude vecne a az k tomu dojde, budu chte nechte muset zrejme zacit od piky, ne? Takze asi lepsi ted, nez az budu mit deti a hypoteku, to je kazda koruna dobra. A kdyz je pojistnik jiny, nez provozovatel, a provozovatel zpusobi skodu, prichazi o bonusy pojistitel?
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ZONICEK: Udělají si smlouvu o pronajmu. Ta samozřejmě vejde v platnost zrovna v tom měsíci, ve kterém dojde ke škodě. Pokud ji nechtějí účtovat.
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Prosim o radu.
    Pokud by podnikatel koupil auto na firmu, ale pro manželku. Ta pak udělala nějakou nehodu.
    Jak se na to kouká pojišťovna vzhledem k tomu, že manželka není zaměstnanec firmy? Díky
    LEADA
    LEADA --- ---
    R6ANDREW: muzes byt vlastnik a otec jako pojistnik, neni to klasicke prevedeni bonusu, ale funguje to...
    WYMA
    WYMA --- ---
    PAYA: jo, asi před 5 lety sem si takhle přetáhnul kompletní bonusy právě od otce. bohužel už to prej nejde :(
    PAYA
    PAYA --- ---
    R6ANDREW: Nektery pojistovny nabizej sdileni bezskodnich let v ramci rodiny (myslim v ces. Pojistovne my to nabizeli) takze jit by to melo.
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    Ahoj. pokud jsem mel celej zivot auto pojisteny na otce a ted si chci pojistit feldu, co jsem si koupil na posunovani na sebe, predpokladam, ze nemam narok na slevu za bezeskodni jezdeni? Vsude mi to online pocita okolo 4000 a to se asi pokakali ne, to je pulka ceny auta! :)
    LEADA
    LEADA --- ---
    JEREMIUS: nejjednodušší máš zajít do nějaké kamenné pojišťovny, ať ti vyjedou nabídku. Od té se pak můžeš odpíchnout. Osobně nejsem fanda online srovnávačů, vesměs tam mají úplná hausnumera...
    ZARAKI_KENPACHI
    ZARAKI_KENPACHI --- ---
    Doba se počítá za měsíce, kdy figuruješ jako pojistník na nějaké smlouvě o povku. Čím reálně jezdíš na to nemá vliv. Teoreticky by ti při ukončení smlouvy měla tehdy pojišťovna zároveň sdělit, kolik k jejímu ukončení bonus/malus je. Zjistit to teď sám za sebe asi moc nemůžeš, ale pojišťovny mají do databáze online náhled, takže když jim zadáš poptávku, zjistí si to samy
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Jak zjistím své bezeškodní období kvůli bonusu?
    Měl jsem auto napsané na sebe. Ale prodal jsem ho a už skoro rok jezdím autem napsaným na někoho jiného. Teď bych ho rád přepsal na sebe. A potřeboval bych si porovnat nabídky pojišťoven včetně bonusu.
    Počítá se tahle doba, kdy jsem jakoby neměl auto, do mého bezeškodního období? A kde si délku můžu ověřit? U původní pojišťovny?
    Předem díky za info
    MOGUCAN
    MOGUCAN --- ---
    Ahoj, dotaz: musím přijmout výši plnění stanovenou pojišťovnou, nebo to lze rozporovat?
    Situace: nezaviněná nehoda, pojišťovna (Alianz) navrhuje totálku mínus zbytky. Celková částka mi přijde velice nízká, při loňském poškození blatníku byla výše plění na opravu blatníku vyšší než totálka dnes. Auto po bazarech moc není, pokud ano, tak jsou ceny velmi různé, takže moc nemám, jak porovnat. Dotyčné auto je sice stare, nicméně částka mi přijde opravdu přehnaně nízká. Měl byste prosím někdo zkušenost/doporučení?
    PEDROBEAR
    PEDROBEAR --- ---
    2MEK: co jsem u Kooperativy řešil podobnou situaci, tak se to řešilo jak popisuješ. Odhad celkové ceny auta (km, stav, rok výroby atd), hodí se vrak na slepou aukci, kde přihazující se zavazuje ke koupi a za kolik se vydraží, tak se odečte od celkové ceny auta. a tolik ti proplatí pojišťovna a ten kdo bidoval na aukci, musí, pokud se rozhodneš do 30ti dnů vrak prodat, danou částku zaplatit tobě. Celkově trvalo asi 6 týdnů, než jsem dostal peníze na účet. Zkušenost zhruba 4 roky zpět.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam