• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MESSPovinné ručení, Havarijní pojištění
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    COWBOY: Skvělé, to jsem potřebovala vědět. Děkuju ;-)
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    BESSAYA: Je to naprosto běžný a hlavně legální postup. Může být jedna osoba pojistník, druhá osoba majitel a třetí osoba uživatel. Můžeš mi věřit, dělám to už pár let. :-)
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    COWBOY: Dobře, díky, a nehrozí pak, že by byly nějaké potíže s pojistnou událostí, kdyby k ní došlo? Samozřejmě doufám, že se to nikdy nestane, ale v téhle oblasti se nevyznám, takže bych pak nerada někomu platila auto z vlastní kapsy :-/ Děkuju a omlouvám se za lama dotaz.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    BESSAYA: Jako téměř u všeho je možné, aby majitelem a pojistníkem byli různí lidé.
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    Ahoj, dostala jsem od táty auto, protože už je starý a necítí se na řízení. Je to moje první, jde o 12 let starou Fabii. Potřebuju si sjednat povinné ručení, tak se chci zeptat, jestli je možné, že bude auto napsané na mě a povinné ručení na partnera? Na internetu jsem k tomu našla všelijaké odpovědi - jde o to, že muž má bonusy za roky bez nehody, já je nemám, protože jsem auto nikdy neměla, a tak podle kalkulačky mi vychází povinné ručení skoro o tři tisíce dráž než jemu. Šlo by to tak udělat, aniž by pak mohl být nějaký průšvih, kdyby se něco stalo? Díky moc za radu!
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    DATEL: Pokud máš 6 neděl do výročí, tak mužeš smlouvu vypovědět a uzavřít novou. Na pobočce ti nikdo nic nevysvětlí, protože to vysvětlit nejde.
    DATEL
    DATEL --- ---
    Včera mi přišel od ČP / Generali předpis na další rok, parchanti mi to zase zdražili, jako každý rok (povinné i havajirko). Zkusil jsem si jen tak ze srandy na Generali stránkách nahodit kalkulaci povinného a hádej te co? Spočítalo mi to o 1500,- levněji. Havarijko jsem raději ani nezkoušel :-( Takže mám dvě možnosti: jít jinam nebo zajít na nějakou pobočku Generali a hodit jim to na hlavu, že bych rád vysvětlení. Je reálná šance, že mi to sníží na tu částku z webové kalkulačky nebo se ani nemám snažit a jít rovnou jinam?
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    COWBOY: ČSOB
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    MARTIK: Když dáš auto do značkového servisu (a nejen tam), tak ti budou určitě montovat nové díly. Jeden čas zkoušely pojišťovny uplatňovat amortizaci na díly, ale to už snad padlo všude.
    Pokud dojde k totálce, tak ti vyplatí časovou cenu (za kterou budeš schopný koupit auto odpovídající tomu tvému). Ad náhradní auto. u které pojišťovny je pojištěný ten, co tě naboural?
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    COWBOY: s těmi náhradními díly - budu rád, když půjde o urban legend, ale mě připadá naprosto logické, že u auta starého 10 let mi nevymění staré poškrábané díly za funglovky. To by znamenalo, že kdyby to byla totálka, tak dostanu nové auto místo toho mého veterána.. Nebo se pletu a jsem zbytečně skromný?

    S tím náhradním vozem nevíš?
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    MARTIK: Buď to budeš řešit přes fakturu od servisu, pak nic netrhneš nebo to budeš řešit rozpočtem a pak je pojišťovně jedno, kde si to necháš opravit. O použitých dílech z vrakáče slyším poprvé.
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    Ahoj, mám základní otázku. Nabourali mě, vina je u protistrany (řešilo se řízením přes magistrát). Na mě je teď abych si nechal auto opravit a dal fakturu pojišťovně (ČSOB) viníka k proplacení.

    Zajímá mě:
    - když to udělám přes servis autorizovaný tou pojišťovnou, může se stát, že mi pak neproplatí celou cenu opravy, nebo to už je pošéfováno tím, že je servis autorizovaný. A servis mi tam teda narve např. náhradní díly z vrakáče.
    - v servisu mi přislíbili náhradní vozidlo po dobu opravy, jelikož maj plný pořadník oprav. Prý to jde taky na pojišťovnu viníka. Bývá to tak obvykle, nebo si to musím ověřit ať to pak neplatím.
    - měl bych to místo v autorizovaném servisu zkusit někde jinde s cílem udělat opravu levněji (že prej stejně se všude vezmou použité ND) a něco trhnout na výplatě od pojišťovny?
    EXX
    EXX --- ---
    ahoj, vyzna se tu nekdo v dopravnim zakone ?

    mel jsem poruchu na motoru, zavolal jsem odtahovku, specifikoval jsem rozmery a hmotnost vozidla. prijel clovek s automobilem polovicni hmotnosti, zaprahl me na lano a vzhledem k nefunkcnosti motoru jsem nebyl schopen vubec brzdit, rekl mi ze pojede pomalu ale behem jizdy me nechal brzdit o nej, nemel taznou tyc, prijel nepripraven presto "kseft" vzal a rekl ze to bude ok, ze je to kousek, behem jizdy se mi rozbily svetla a naraznik. schrabnul 300 euro a odjel. nechal me stat na miste kam jsem ani nechtel odvezt s tim ze tam uz je to moc zkopce. nedal mi fakturu a uz se neozval. Premyslim jit pres pojistovnu, ale nechci mit zadny malus. skoda na aute je tak 600-1000euro. stalo se to ve francii. je nejaky zakon ktery by rikal ze za skodu zpusobenou na vlecenem vozidle zodpovida odtahovka ?
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    FONTAN: Za novýho golfa sice ne v topu ale je to tabulková ceně skoro 700k a pojištění mám taky za nějakých 13k a to jsem si tam nechal dát co šlo. Bohužel už není pojištění tak levný jak bejvalo, ale i tak mi to přijde zkousnutelný.

    Hodně udělá samozřejmě GAP. Na něm se příliš sleva vymyslet nedá
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    KORKMAZ: ty jo tak ta cena je (z meho pohledu) ulet - stryc ma velmi zanovni mondeo "v topu" a skrze znamost s nejakou madam (myslim) z generali je na nejakych 13k za vsechno
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    FONTAN: Bylo to sice obyč POV na 35mio, HAV už ale ok na 5%, skla už přesně nevím. Cena u generali 10k. Už jsou to teda skoro 3 roky, ale furt se mi to vrací pod ruce, tak jsem si to spojil s tebou (taky magda kombi v plný palbě, že?)

    Po dvou plněních na kosmetiku z havárka to šlo celkem o 1k nahoru.

    Btw tabulkově to auto ztratilo za 3 roky polovinu ceny.

    FONTAN
    FONTAN --- ---
    KORKMAZ: ja na to tady uplne zapomnel - vysolil jsem [kooperative] 34k s nasledujicimi parametry:
    povinne ruceni: 70/70
    havarijni: 5%/5000min
    skla: 30k

    bonusy relativne mizerne vzhledem k tomu, ze predchozi auto slo na totalku...

    kdyz jsem to zkousel jen tak ze srandy z ulice v generali a ceske pojistovne, tak se dostali (s totoznymi paramaetry) na 45 a 58 (pani na prepazce v ceske pojistovne se "omlouvala", ze by to mene uz bylo jen z jeji provize...)

    a kolik u tebe at vidim, zda jsem udelal dobre nebo ne?
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    FONTAN: Jestli to nebude tajný, tak pak se poděl zhruba s cenou, kam ses dostal. Stejný auto jsem taky potřeboval pojistit, tak abych věděl zda jsem udělal dobře nebo ne :-)
    RADIMS
    RADIMS --- ---
    Ahoj, pošli mi techničák na skrivanradim@gmail.com a pošlu ti nabídky pojišťoven, ať můžeme vybrat nabídku dle tvých představ.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam