• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MTOWilhelm Reich - Orgon Power Organisation
    Wilhelm Reich
    March 24, 1897 - November 3, 1957


    “I am well aware of the fact that the human race has known about the existence of a universal energy related to life for many ages. However, the basic task of natural science consisted of making this energy usable. This is the sole difference between my work and all preceding knowledge.”
    rozbalit záhlaví
    KOZMA
    KOZMA --- ---
    GAF: jinak já s tím voskem taky naletěl hned ze začátku. To se stává mno..
    GAF
    GAF --- ---
    KOZMA: HA! Byl jsem oběť dezinformace už teď. Já myslel, že právě ten vosk je to pravé.

    Takže pryskyřice a piliny - jaký druh kovu je jedno?
    KOZMA
    KOZMA --- ---
    jou ještě jedna věc - ohledně konstrukce : nekdo videl misto pryskyrice pouzít i sadru nebo vosk. Orgonit uplacanej ze sadry neni orgonit a nefunguje. Vosk je línej a neděje se tu pizoelektrický jev díky tlaku na krystalickou mřížku krystalu. Takže skoro nefunguje. Když už ne pryskyřice, tak karamelizovanej cukr.

    Držení se základních principů na začátku umožní později pochopit jakým způsobem tohle vše pracuje. Tím se taky uchráníme od toho stát se obětmi dezinformací. A těch je okolo dané problematiky zatraceně hodně.
    KOZMA
    KOZMA --- ---
    Všechno je ve fázi testování. Proto nás kteří orgonit vyrábíme nazývám Orgonauty. Bolavé uši z pokusných frekvencí, ruce upatlané od pryskyřice a bílý plášť chemika s kapsama plnejma špon.. jojo :)

    Chemtrails forum na nyxu chybí. Abych pravdu přiznal, představa argumentace s hafem skeptiků a přesvědčování o kulatosti Země mě totálně neba.. snad ani není potřeba a možná že je dobře že chybí. I tady to asi začne bejt samý ,,mno já Ti nevim ten Cloudbuster..." XD

    Wilhelm Reich orgonity nedělal. Současný ,,taktický orgonit" dostal formu mimojiné i díky manželskému páru Croftových. Přišlo na to ještě o něco víc lidí. Ale Don Croft tomu tak nějak dal hlavu a patu.


    KOZMA
    KOZMA --- ---
    Hele, zrovna že máme na nástěnce link na orgonity.cz... hmmm jak bych to řekl. Zmínění chlápci si dělaj z orgonitu byznys a že bych ruku do ohně dal za ten jejich voskovej zázrak to taky ne.
    Jestli se někdo zajímá o orgonity a hned nalítne na komerci... co takhle tam místo toho dát link na naše forum - www.orgo.cz ? Hm ?
    GAF
    GAF --- ---
    KOZMA: Orgonaut je mozna zaklad memu. A jinak teda prikladam treti cast recenze na ty dva orgonity od MTO.

    V pokoji mam tak nejak lip a lip. Coz na to, ze jsem se chtel odsud stehovat je docela vtipny. Mozna za to mohou taky. Ale holt jsem (zatim) clovek, kterej ten vliv proste asi nepozna a kdyz uz, tak jenom zprostredkovane.
    MTO
    MTO --- ---
    BROZKEFF: odkad sou tve informace, ze orgon nenasel Reich?¨
    myslis, ze wiki v jeho pripade lze?

    pravdou je ze nedelal orgonity, ale orgnove akumulatory (jakesi krabice)...



    informaci moc neni, pac toho dost zabavili...

    nejvic jich asi v muzeu

    The Wilhelm Reich Museum - Welcome
    http://www.wilhelmreichmuseum.org/

    vecer se k tomu mozna vratim, musim bezet

    a btw. chemtrails chybi auditko na nyxu, nemyslite? ;-)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Pokud jsou mé informace správné, tak koncept orgonitů není přímo vynález Reicha, ale až jeho současných nástupců, ne?
    Kdyžtak sám bych velice v tomto tématu, ať už Reicha nebo zejména díla jeho nástupců, VALIDNÍ INFORMACE co jen tupě nekopírujou to co už je na netu. Nepotřebuju dokazovat funkčnost orgonitu apod., ale chci normální informace, které mají pokud možno uvedený původ jak se k nim přišlo - tj. jestli to jsou informace od média co channeluje nějaké entity, nebo to je výsledek vědecké studie a konkrétní citace, nebo to je názor pana X podpořený jeho dlouholetou meditační praxí atd.

    Konkrétně mám na mysli to, že na orgonity se nabalujou koncepty, které jsou z hlediska dohledatelnosti věrohodných zdrojů krajně problematické. Zejména třeba cloudbustery a celá teorie chemtrails, která mě zatím zdaleka nepřesvědčila.
    MTO
    MTO --- ---
    KOZMA: nazdar :-D
    KOZMA
    KOZMA --- ---
    Mno paráda... zrovna jsem chtěl založit diskusi o orgonitech ale řekl jsem si.. zkusim to ještě prověřit jestli to někoho nenapadlo dřív. A napadlo ! Kudos za to.. takže zdar všem Orgonautům ! :D
    MTO
    MTO --- ---
    OrgoNet: Osmnáctka z cloudbustrů
    http://orgo-net.blogspot.com/2010/11/osmnactka-z-cloudbustru.html



    - uff. no ja doufam, ze na jare vyrobime aspon jeden ;-)
    MTO
    MTO --- ---
    MIROSLAV-ZELENKA.CZ - Nenace - Orgon, orgonit, orgoníci
    http://www.miroslav-zelenka.cz/cz/nenace/or
    GAF
    GAF --- ---
    CONTINUITY: děkuju, dobrá reakce.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    GAF: Pokud vím, Reich žil docela dlouho před vznikem hnutí New Age :)

    Jinak, spousta věcí funguje, naprosto konzistentně a ověřitelně. To tvrzení,že tomu tak není, je jedna z hlavních lží, které se používají k potlačování nepohodlných informací. V praxi to probíhá tak, že pokud něco funguje, ale nehodí se to do oficiálního výkladu reality, informace o tom, že to existuje, že to funguje a jak to funguje se nikdy neobjeví v mainstreamových médiích (nebo pokud ano, tak jako jakási kuriozitka, jednorázově, a nikdy ne v přiměřeném rozsahu....) a není to "oficiálně vědecky uznáno". Pokud to náhodou prosazují seriózní vědci, jsou označeni za neseriózní a vyloučeni z vědecké komunity.

    Dobrým příkladem jsou elektroakupunkturní přístroje, což je úplně normální technologie, která dává přesvědčivé diagnostické výsledky a funguje na zcela pochopitelných principech, ale oficiálně se neuznává.

    Obvykle je za tím byznys. To, co nemůže být uznáno, funguje na přirozených principech a bývá jednoduché a levné. Pokud by se to uznalo, vytlačilo by to složitou a drahou technologii,na které vydělává obrovský průmysl.

    Nevím, co všechno přesně je pro tebe "new age". Pod to slovo samozřejmě mohou spadat a spadají různé druhy komerčního šarlatánství. Ale byla by škoda odepsat jako "newage" věcí, které jsou reálné a funkční. Tu nálepku může mít obojí. Právě proto, že běžná strategie, jak diskreditovat nepohodlné technologie, je označit je za nějaké newage blabla.
    GAF
    GAF --- ---
    MTO: jojo, tady to vlastně vysvětlujou... jak to mění elektromagnetické pole člověka...

    Už to je to něco co jsem měl na mysli.

    ...ale tak jasně. Furt ještě zbývá prostě ta bezprostřední zkušenost s tím a ta vzniká tak čit tak.
    LEXONE
    LEXONE --- ---
    WWW.ORGO.CZ • Obsah
    http://www.orgo.cz/
    GAF
    GAF --- ---
    MTO: jasně no... mně zajímalo ale jak se to vysvětluje... podrobně nebo jak to říct... uplatnitelně.

    Něco jako že teplo vzniká třením a čím drsnější předměty tím líp...

    Nebo že řezat se má vždy předmětem tvrdším než materiál a čím menší plochou tvrdého (ostrost) se řeže tím líp...

    Nebo že vidlička s plombou brní, protože tam vzniká malý elektrický náboj atp...
    MTO
    MTO --- ---
    http://www.orgoniseafrica.com/orgone.htm

    - nerozjedeme orgonise czech rep? :-D
    MTO
    MTO --- ---
    Krátká historie orgonového výzkumu - Matrix-2001.cz - Internetové stránky spisovatele, publicisty a badatele Jaroslava Chvátala
    http://www.matrix-2001.cz/clanek-detail/3185-kratka-historie-orgonoveho-vyzkumu/
    MTO
    MTO --- ---
    GAF:

    V letech 1930 až 1940 Wilhelm Reich studoval a měřil existenci této éterické energie jinak také nazývanou jako životní energie, chi, prána , atd. Zjistil, že střídavým naskládáním skelné vaty (organické hmoty) a drátěnky (neorganické hmoty) přitahuje a sbírá éterickou energii v positivní formě OR ( POR) a v negativní formě DOR. Sestavil velké boxy, které pojmenoval orgonovými akumulátory. S jejich použitím léčil různá onemocnění pouhým pobytem v této „krabici“ po určité časové období.
    GAF
    GAF --- ---
    LEXONE: a proč vlastně ten Orgonit funguje (má fungovat)? Respektive co přesně dělají ty piliny se sadrou nebo voskem dohromady? A proc je mozny nahradit sadru voskem a naopak?

    Ono pro slunickove lidi by mohlo stacit rict, ze vcelicky pilne pracuji, a tak je vosk obdareny nabojem energie, protoze pracovitost... ale ehm... slunicko je taky prijemne a kdyz pudes bliz tak se spalis... To je a) proste bud kravina nebo c) fenomen ktery musi fungovat i jinde - jenze tak at mi to tak taky podavaj... Vetsina tehle "newage" tezi ma totiz ten problem, ze jejich vysledky jsou pouze vzdycky "z doslechu" a nedaj SE PAK USPESNE APLIKOVAT / zopakovat na pribuzne fenomeny. Coz me mrzi, protoze se nebranim, ze fakt jsou mozny zvlastni "neobjevene" jevy kolem nas.

    Orgonity me zaujaly, protoze tahleta "debilni atmosfera" kolem nich neni. Nebo o ni nevim. Proste si to ma kazdej vyzkouset...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam