• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHUCKEBONOThe Walking Dead
    GANCARCIK
    GANCARCIK --- ---
    he just know things :D
    SVORO
    SVORO --- ---
    Sakra, já doufal, že zrovna v tomhle se seriál nebude držet komiksu. A mohlo to být zajímavější kdyby Eugen byl ten "vědec"....
    KATERINA
    KATERINA --- ---
    Dobrej díl :)
    No já měla pocit, že mu Abe dal do debky takový rány, že je po Eugenovi...
    Teď se imho budou chtít vrátit a znovu se setkat s Rickovou skupinou a jsem hodně natěšená na to jak osvoboděj Beth :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    THOMASMORTA:Jak se bude vyvíjet Eugene nebo Abraham? Jeden z nich už podle mě nijak:) Abraham je taky pěkný magor, na druhou stranu, těžko se mu po tom všem divit. Eugen podle mě není ani autista, ani nic, jen lhář a špindíra s dekou. Však během svého přiznání komunikoval poměrně čile a opustil svůj blbej nepřítomnej pohled a najednou mu svítila prasátkovská očíčka.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    REDSNAKE: Překvapilo mě, že to není úplně neschopný jedinec - zjevně nějaké základní science skills má. Podle mě má prostě nízké skóre v testu autistického spektra (takže je inteligentní, ale má problémy se sociální inteligencí).
    Ale mluvil jsem o té scéně, kdy potkal Abrahama - svou lží o důležité misi ho vtáhnul zpátky do života. Pak se k tomu Abraham upnul a udělal peklo ze života Eugenovi. Fakt jsem zvědavý, jak se tenhle charakter bude vyvíjet.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    THOMASMORTA: Já s tím taky nemám problém, občas mi vadí ty rozjitřené dějové linky, kdy se spousta věcí děje současně, ale to je můj problém. A Eugene mi moc sympatický není. Je fakt, že tam měl hero scénku, nicméně si to zasloužil.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    REDSNAKE: Zjevně jsem v menšině, ale mě se poslední díly celkem líbily - a i rozdělení na několik dějových linií mi vyhovuje.

    Kupodivu je mi Eugene díky poslední scéně sympatičtější.
    GANCARCIK
    GANCARCIK --- ---
    Ja to vedel :D.. Ze Eugene vi uplny hovno a neni zadnej vedec...
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    Najprv som si vravel, ze s tou nehodou si hadam uz robia prcu, ale aspon to nejako vysvetlili.. Uz som sa zlakol, ze tym naznacuju ze sa Lori nejako vrati.. To by uz bolo fakt moc. :D
    NJORL
    NJORL --- ---
    REDSNAKE: konecne jsme zpet v nalade all is lost :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Co říkáte na nový díl?
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    "MORE WALKING (AND TALKING) DEAD: PART 1" - A Bad Lip Reading of The Walking Dead Season 4
    http://www.youtube.com/watch?v=-6BsMzc9mMs


    Patecni special…
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    THOMASMORTA: No on tam frflal viac krat mam pocit, ale nebudem sa hadat. ;) Celkovo tam bol hrozne otravny.

    Co sa tyka Abrahama - neviem, usli z Terminusu (a to vdaka ludom zo skupiny a nie primarne jeho ochrane :D). Potom nasli nejake miesto na prespanie a zasoby - vlastne mam pocit, ze on zasoby nehladal. Tak ci onak - spolocne nasli kostol, spolocne ziskali zasoby, najedol sa, presvedcil ich ze pojdu do DC.

    A potom sa defakto chce vysrat na ludi co ho zachranili a za to, ze zostane cez noc chcel 2och ludi. Potom co kanibalov zrusia sa vykasle na Carol a Daryla o ktorych nic nevedia a ide prec. Ako skor ma prekvapuje ako v pohode to vsetci zobrali.. ;)

    Ako je to dost o uhle pohladu - to uznavam, ale ciste technicky cele jeho zamotanie so skupinou vzniklo tak, ze on chcel nabrat ludi a nie naopak.

    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    SEAMON: Tak jsem si to dohledal a říká přesně: "Máš 72 hodin, potom už hledáš mrtvolu." Mezi třemi dny a týdnem je celkem rozdíl:-)

    Co se týče Abrahama, tak on to nezabalil, on se naopak snaží všechny přesvědčovat, že musí splnit MISI. Už asi týden mu někdo slibuje, že půjde s ním až "něco"... A pokaždé, když se splní to "něco", tak se najde "ještě tohle", a jeho to už přestalo bavit. Sehnali auto, které potřebovali, tak vyrazili, i když v měším počtu než chtěli. Navíc Rick mu slíbil, že až se vrátí Carol s Darylem, tak vyrazí za ním.
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    THOMASMORTA: Az nato, ze Shane v druhej serii niekolko krat hovoril o tom, kolko este budu Sofiu hladat, ze sa to za normalnych okolnosti po tyzdni vzdava, atd.

    Z casovej linii ale vychadzalo, ze Sofia sa stratila ani nie na tyzden - takze to nedava dokopy zmysel. Ten priestor nieje problem najst - ak proste akceptujes, ze jednotlive udalosti nemusia na seba tesne nadvazovat. Proste ked sa len ukazuje nejaka zaujimava udalost, tak sa nemusela stat v den x - len ju ukazali..

    Ale ako hovorim - nie je to tak podstatne, pokial to vyslovene cloveku neudrie do oci. Ono je tam vela veci, ktore tak trosku logicky nesedia - ten kostol sa zda nejako hrozne blizko Terminusu. Ako ok knaz sa dlho schovaval, len Terminus tam bol relativne dlho - a to este aj pred prechodom na kanibalizmus. To ani nahodou netrafili do toho kostolika, co mali zarohom? :) Ani do toho mestecka? :D

    Osobne mam trosku pocit, ze serial pomaly prechadza do takeho modu random encounters ala Star Trek. Kazda druha casti prinesie nejake nove ohrozenie. :))

    Co mi osobne dost nesedi, je to ako Abraham zabalil - ako prave uspesne zrusili jedine priame ohrozenie. Tj. nebol realny dovod sa zbalit a vyrazit prec, hlavne ked 2ja ludia chybaju a este k tomu Carol, ktora ich defakto zachranila.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    GANCARCIK: Ne, Bob pouze jako první zaznamenal existenci Terminusu, protože když jeli na nějakou výpravu, možná dokonce už v epizodě 4x01, tak zachytil jejich vysílání v autě. Ale potom to auto uvízlo a začala je obklopovat horda, tak museli zmizet.
    GANCARCIK
    GANCARCIK --- ---
    jakoze Bob vedel o Terminusu a co to je zac jeste predtim nez potkal Rickovu skupinu?
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    SEAMON: Co se týče značek k Terminusu, tak myslím, že tím směrem opravdu nechodili (tipuji, že by to mohlo mít něco společného s tím gigantickým stádem, které bylo tím směrem vidět) - poprvé se o Terminusu dozvěděl Bob v některém z prvních dílů 4. série a potom se tamtím směrem vydali až po útoku Guvernéra.

    Co se týče možného nezobrazování - v létě jsem si dal během asi dvou týdnů všechny díly a když to vidíš za sebou, tak je fakt problém najít tam prostor, kde by se to mohlo nafouknout. Třeba na farmě na sebe fakt události navazovali dost bezprostředně a nebyl tam den odpočinku.
    To, že pouštějí jednu epizodu za týden dost mate, ve skutečnosti to místy připomíná spíš seriál 24.

    Realističností bych u jakéhokoli seriálu příliš nešermoval, protože kdyby měli řešit opravdu každodenní problémy, tak je to neustále zobrazuje, jak někam odbíhají na záchod a řeší čistění spodního prádla.
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    THOMASMORTA: Casova osa je sice pekna, ale ciste technicky mozes skoro lubovolne pridat par dni kde chces a nebude to vyrazne vadit. Nevidim dovod preco by serial neukazoval zaujimave momenty jednotlivych skupin, tj. kludne mohlo ubehnut par dni bez toho ze by to nutne museli zdoraznit.

    Podobna mapa 2hej serie je zjavne zla, kedze sa na nej Carl vylieci za ani nie tyzden.. Ak by Beth bola unesena 5 dni, tak cca 2-3 stravila v bezvedomi (ak si spravne pamatam). Tj. na vsetky udalosti co boli v predoslej casti by mala tak 2-3 dni max.

    Pre mna je napr. ale vcelku jasne, ze Daryl a Carol zmizli v den utoku kanibalov a podla vsetkeho sa vratil na druhy den vecer. Tesne nez Calor prinesu, ale lekar konstatuje ze sa Beth zranenia liecia pekne - tj. od pokusu o utek muselo ubehnut aspon zopar dni (teda ak Beth nema velmi dobre regeneracne schopnosti :D).

    Takze som zvedavy co bude v dalsej casti.. Ako principialne je to jedno, imho maju mierny problem s udrzanim casovej linie, prve znacky o Terminuse najdu cca po dni bludenia, co by bolo realne len ak by ich tam Terminaci zavesili tesne pred utokom Guvernera, alebo cely cas do zili vo vazeni nikdy nesli zrovna tym smerom (len tych znaciek je vcelku ze dost..). Pokial zas nezacnu nekonecne postavat na mieste ala 2ha sezona, tak im nejake casove problemy kludne prepacim. :D
    SVORO
    SVORO --- ---
    THOMASMORTA: Nejsem si zcela jist jestli má smysl dávat mapu komiksu k seriálu, když seriál je od druhé sezony pouze komiksem inspirován ;) Ikdyž ta mapa je dobrá :))

    Ale jinak, jakmile jdou ze jedné základny na další nebo do DC tak není určeno jak dlouho jdou, pokud jdou pro zásoby tak je to vždy jeden den nebo pár hodin.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam