• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHUCKEBONOThe Walking Dead
    rozbalit záhlaví
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    WIN_KLO: <div class="spoiler">text spoileru</div>
    WIN_KLO
    WIN_KLO --- ---
    THOMASMORTA: Mně by třeba vůbec nevadilo, kdyby pobyt v Terminu roztáhli na 3 díly. Vůbec by mi nevadilo, kdyby se neustále opakoval cyklus "hledání základny-budování základny-pád-přesun" V komiksu to funguje.
    THOMASMORTA: V komiksu je odpověď. Jak se dělá spoiler tag?
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Taky je hezké, jak Tyrees totálně zabral veškerou pozornost a skutečnost, že to místo nepadlo vinnou zombíků je krásně odsunuta na pozadí. Ale proč někdo vyráběl náklaďák plný zombíků-trupíků, to by mě docela zajímalo.
    NJORL
    NJORL --- ---
    me prisla uple kulervouci scena s otevrenim dveri do toho resortu ... presne to se mi libi na te show ...
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    THOMASMORTA: me se dil taky libil. atmosfera, prave ty opakovane zabery, dialogy, stripky, z kterych se cela epizoda od zacatku sestavovala a kompletne to zapadlo az na konci. nejsem si jistej, ze bych pristoupil na vyklad, ze Tyresuv "odchod" byl aktem svobodny vule, ztratil spoustu krve, nadeje, ze to ubojuje, podle me nebyla realna. ale ten vnitrni dialog se mi libil. chapu, ze spousta lidi by radsi nonstop primocarou akci, ale to by mi bylo na serial, co sleduju patou sezonu, fakt zalostne malo. presne jak pises, vyvoj sveta, vnitrni vyvin postav, "zalezi jeste na tom?"... za me ok. navic jsem od scenaristu tah, kdy po midseason final odstrani hned v dalsim dile dalsiho dlouhodobejsiho clena skupiny, ani moc necekal.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    HOMOLKA: Já to dokoukal znouv včera, tak mi to přišlo jako takový příjemný doslov.
    HOMOLKA
    HOMOLKA --- ---
    THOMASMORTA: ja si to pred mesicem dal cele v kuse. pata me bavi a z tohoto dilu jsem rozpacity vic nez z lori
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    HOMOLKA: A zkoušel jsi to někdy sledovat po skončení půlsezóny pěkně v klidu najednou? Protože třeba na Edně si hodně lidí stěžovalo, že v S05E03-S05E08 se prakticky nic nestalo, ale to mi prostě přijde jako nesmysl - v pěti epizodách se uzavřeli dvě dějové linie a navíc jsme se dozvěděli něco z minulosti postav: Kdy se v tak malém rozmezí stalo tolik věcí najednou? Spíš mi přijde, že to je koncipované jako jednolitý příběh a to týdení čekání na další epizodu odvádí pozornost od spousty detailů a souvislostí.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    HOMOLKA: S tím nesouhlasím - spíš mi přijde, že se momentálně soustředí na vnitřní proměnu postav. Nechci vyloženě psát na psychologii, protože to v poslední době získalo negativní konotace a já si nemyslím, že TWD je zombie telenovela (i když dokud tam byla Lori, tak dost byla - ke konci mi její postava byla dost nesympatická). A nemyslím si, že jsou to laciné citečky ale pro mě docela uvěřitelná reflexe toho, co změna stavu světa udělá s lidmi.
    Tenhle díl byl o vnitřním boji Tyreese a i když byl takový rozpačitý, tak mě stejně překvapilo, že to vzdal - protože všechny ty rozhovory s mrtvými byly jen o tom, že se rozhodoval, jestli vůbec chce dál žít. A nakonec se rozhodl pro smrt. To jsem jediný, komu přijde docela silný moment, že postava, která toho přežila tolik a která byla sama schopná pozabíjet menší hordu zombíků a několikrát se probojovat z oblíčení to prostě vzdá?
    HOMOLKA
    HOMOLKA --- ---
    THOMASMORTA: tak me vetsinou nudny neprijde, jinak bych tim neztracel cas...ale ted mi vazne prislo ze me nekdo chce odradit.... treba zacatek teto serie byl pro me paradni, ale po par mesicich cekani jsem myslel ze me zase budou chtit chytit za pacesi a poradne me navnadit ;)
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Já patřím mezi ty, kterým se líbí, kam se seriál ubírá, tak se zeptát zcela bez nějakých útočných záměrů: Vy, kterým přijde seriál v současné podobě nudný, o čem si myslíte, že by měl být? Jak by měl vypadat seriál ze zombie apokalypsy, respektive jeho pátá sezóna?
    HOMOLKA
    HOMOLKA --- ---
    THOMASMORTA: ale tak jo, ale i tak to byl nejpatetictejsi dil co zatim byl a pro me zde zadne prekvapeni nebylo - spis jsem nechapal z toho scenare, zaberu a tak....
    trochu mi prijde, ze uz je to nebavi, tak by byli radi, kdyz by se na to lidi prestali uz koukat a zrat to at to muzou ukoncit :D
    WIN_KLO
    WIN_KLO --- ---
    HOMOLKA: Asi nejhorší díl. Ty nudný dialogy jsem vždy o pár vteřin přeskakoval...
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Mně se náhodou ten nový díl líbil. Minulý týden jsem si dál na dva zatáhy první polovinu sezóny a musím říct, že ještě víc trvám na tom, že když to člověk sleduje najednou, vyznívá to mnohem lépe.
    Díl o Tyreesově psychické rozpolcenosti byl zajímavým shrnutím toho, co zažili za poslední asi 3 týdny (rozuměj poslední dvě sezóny). A stejně tak pro mě bylo celkem překvapením, jak se nakonec rozhodl.
    HOMOLKA
    HOMOLKA --- ---
    Ach jo.....
    GANCARCIK
    GANCARCIK --- ---
    co myslela Annie tim, kdyz rekla: "I get it now" .. pri predavce rukojmich, .. kdyz chtela Noaha zpatky?
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    Ještě jedná fyzikální záháda: kam se pohne balónek lehčí než vzduch přivázaný k podlaze akcelerujícího auta? Dopředu či dozadu?

    A Baffling Balloon Behavior - Smarter Every Day 113
    https://www.youtube.com/watch?v=y8mzDvpKzfY
    NJORL
    NJORL --- ---
    Jako samozrejme ze je to brak. Ale to je TWD taky. A docela dobre se to cte. Asi jako Stopy hruzy ve dvanacti. To souhlasim. Ja mam rad TWD universe obecne takze Stopy a la zombici mi vubec nevadi. Ale stejne by me zajimalo srovnani s komixem. Ten se mi nejak ciat nechce.
    DEMENAPIVO
    DEMENAPIVO --- ---
    NJORL: asi záleží na člověku no. neříkám, že to nemá zajímavej scénář, jen se mi vůbec nelíbí ten styl, kterým je to napsaný. prostě mi to přijde jako taková rychlokvaška, něco jako když mi bylo 12 a v té době letěly Stopy hrůzy. každopádně ty další díly se taky chystám přečíst..
    NJORL
    NJORL --- ---
    DEMENAPIVO: Skoda. Muj nazor je uplne opacnej. Zrovna prvni kniha konci velice zajimavym a necekamym twistem. Kdybys tohle napsal o druhe nebo treri tak souhlasim ale prvni a ctvrta se mi libily.
    DEMENAPIVO
    DEMENAPIVO --- ---
    NJORL: trochu OT, ale: četl jsem knihu Vzestup Guvernéra a byla to ta nejpříšernější kniha, co jsem kdy četl. celé to na mě působilo, že autoři psali stylem "tlačení z prdele", jen aby něco vytlačili. seriál mám rád, ale tohle byla fakt hrůza..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam