• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETER_PANsadba a pěstovaní stromů, i starost o ně
    KUURA
    KUURA --- ---
    TRAVIX: dobrá, tak je nebudu mučit... a co na podzim? Třeba v říjnu? Není to naše zahrada a jezdíme sem párkrát do roka, jen vidím jak jsou ty stromy zarostly, tak bych jim ráda ulevila.
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    KUURA: Nemělo by se. Prořez jedině před začátkem vegetačního období.
    KUURA
    KUURA --- ---
    Lidičky mám dotaz. Dá se jabloň prorezat i teď v květnu, když už kvete?? Jde o dva staré stromy, co moc nerodi... Dekuju
    KULA
    KULA --- ---
    Zdravíčko, obracím se na Vás s prosbou. Pátrám po fotografiích zachycující růst vinné révy. Neviděl někdo někde? Chci nakreslit ilustraci jak roste réva a nakonec vyroste do sklenice vína ale nějak mi má představivost nestačí. Díky za případné nasměrování.
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    KAROLKA: Ja sem docela spokojenej se zahradnictvim v Braniku (kousek od Branickyho mostu), kde to maj o neco drazsi, ale vyber docela slusnej...
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    FATBOZZ: supr atlas...

KAROLKA: Asi zalezi kolik toho chces, v PRG je to o par kacek drazsi, ale zas to mas po ruce.
    Takze treba Chladek, Kral a dalsi zahradni centra a mimo Prahu, Kostelec nad cernymi lesy, nebo Montano u Kutne Hory.
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    PETER_PAN: Díky za tip, kouknu se
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    KAROLKA: tak nekolikrat jsem si nechal neco poslat (napr. z Krakonosova zahradnictvi - http://www.krakonosovozahradnictvi.cz/ ) a bylo to OK
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    Prosím kde v Praze,okolí Prahy nebo v plzeňském kraji koupit za rozumnou cenu tyto rostliny: kanadská borůvka, rakytník, zimolez ? Nebo i nějaké osvědčené zahradnictví s dobrými cenami? Koukala jsem, že některé rostliny z eshopů i zasílají, máte s tím někdo zkušenost? Já v to moc důvěru nemám, ale třeba není čeho se bát, nevím...
    Ocením i rady k pěstování :)
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Ahoj,
    mám za oknem prineseny zalud a z nej mi vyrostlo tohle malé nic. Zacli se vsak an listech delat nejaky bordely a ja nevim co s tim.
    Nejaka rada ja kse proti tomu branit a strom vylecit ?

AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    AKHIBARA: Ale samo ze hlodavci to taky muzou byt. Jen bych cekal, ze se to projevi uz o neco driv na jare.
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    AKHIBARA: To by neslo o zaschnuti, spis o sok z vedra a slunce, uz jsem par rostlin videl co to trochu odnesly. Jde hlavne o mlade listky. I z toho ze na jedne vetyvce jsou jak suche tak zelene listy to na to znaci.

Muzes zkusit nekterou vetyvku trochu zakratit a uvidis jestli nezasycha i drevo. A sleduj pupeny. Vestina stromku docela rychle obrazi.
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    díky za odezvu!
    určitě jsem ho nijak nehnojil, zacalo to tusim hnednout uz pred vedrama, prijde mi zvlastni, ze bych zaschnul, jsme tady na jilu, voda se vsakuje pomalu a drzi se vlaha, no pockam a hlavne zjeduju ty hlodavce dole!
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    AQUALOCO: Na msice a svilusky je dobrej tabakovej vyluh, nebo mejdlova voda. Recepty najdes na netu.

U toho jerabu mi to prijde jako spaleny od slunce, nebo z prehnojeni. Nestalo se to nahodou po tech suprteplejch dnech?
    To by popripade melo obrazit.
    KYTAROVEJ
    KYTAROVEJ --- ---
    Nejsem odborník, spíš začínající amatér. Co nějaký hraboš? Zkuste opatrně odhalit kořeny jak vypadají. Leckdy napoví i to že pokud za stromek chytnete, je v zemi volný. (Nemá moc za co držet.)
    Jabloně a hrušky se většinou prodávají rezistentní proti strupovitosti a méně náchylné k padlí.
    Mohu bohužel potvrdit že i tyto odrůdy musím proti padlí a strupovitosti ošetřovat.
    Stromek odolný proti škůdcům jsem bohužel ve školkách ještě nezahlédl. Beru to tak, že pokud ovoce z toho stromu bude chutnat nám, bude chutnat i škůdcům a naopak.
    Proti nim používám přírodní http://www.agromanualshop.cz/biool-200-ml/
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    opět zdravim vespolek s jedním stromovým dotazem (bohužel)..

rok a něco zasazená jeřebina zjara krásně povyrostla, ale teď během týdne zhnědla, nemáte prosím tušení co to s ní může být? Listy dá se říct stále nejsou usušený, jen hnědý (ikdyž těžko říct, když dost pršelo teď..)

dále bych se vás rád zeptal, kupovali jsme stromy údajně rezistentní a podobný blbosti, na jabkách, a hrušních stále řádí svilušky, mšice, což jsem zkoušel postříkat nějakym eko-postřikem, ale efekt celkem nijakej, doporučili byste mi, čím stříkat (např. výrobky určitý firmy), aby to nebyl totální dryák?
    BIOH
    BIOH --- ---
    VERONIKA22: kdybych nebyl z Mladé boleslavi beru hned, chjo
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    Měla bych zvláštní prosbu:
    tatínek má asi 12let starý vlasšský ořech a už ho nechce a nemá srdce ho zničit.
    Chce ho někomu darovat.
    OSOBNÍ PŘEVZETÍ VLASŠ.OŘECHU JIŽ.ČECHY TÁBOR
    najde se zájemce?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam