• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEBaterky & Svítilny =€
    RSZ
    RSZ --- ---
    KUBLAJ: hele v klidu, taky na Ali sem tam něco koupím a někdy fakt dobrý, teď mě docela překvapila ta nitecore edc kopie asi za 150 a nastrkal jsem to do tašek a do auta:)
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Ale shit to bejt může, to nevylučuju. Jak jsem psal, bral jsem v potaz nadšení recenzenta z videa o čelovkách, kde se nad ní rozplýval. Max jsem vyhodil 250 korun, uvidíme. .
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    RSZ: volíš jen z jedné z nich. Vzal jsem červenou.
    RSZ
    RSZ --- ---
    KUBLAJ: tyjo ty barvy by mě asi okamžitě odradily
    MATT
    MATT --- ---
    KUBLAJ: jakou cinu pls? narazil jsem napr. na Trustfire, ktery jsou evidentne kopiema Fenixe.

https://www.aliexpress.com/item/1005005532342825.html
    vs
    Nabíjecí čelovka Fenix HM51R Ruby V2.0 - LED svítilny a čelovky Kronium.cz
    https://www.kronium.cz/nabijeci-celovka-fenix-hm51r-ruby-v2-0/prod_2928.html

https://www.aliexpress.com/item/1005006861890166.html
    vs
    Nabíjecí čelovka Fenix HM61R Amber V2.0 - LED svítilny a čelovky Kronium.cz
    https://www.kronium.cz/nabijeci-celovka-fenix-hm61r-amber-v2-0/prod_2621.html

TrustFire MT15 Headlamp #edc #flashlight
    https://www.youtube.com/watch?v=aU3Fwjkn748
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    A stínit si rukama
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    RSZ: Kamarád si teď v Decathlonu koupil běžeckou svítilnu na hruď. Zeptám se ho, co on na to. Podle mě to bude při běhu hrozně poskakovat…
    RSZ
    RSZ --- ---
    ANARCHY: dokud to jde tak taky potmě, ale jde mi o to umístění na čele, výhody jsou jasný, ale já poslední dobou nesnesu ten zdroj světla těsně u očí, stačí trochu mlha/mrholení a je to fakt opruz
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Taky se snažím chodit co nejdéle bez světla, ale někdy to terén už vyžaduje, aby člověk nehodil krysu.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    RSZ: Já v noci venku taky chodím potmě, ve výsledku se líp orientuju než když bych si svítil. Světlo vytahuju jen když si potřebuju posvítit pod ruce když něco hledám nebo dělám, nebo když je opravdu temná bezměsíčná noc, kdy není vidět ani na krok. (m.j. taky chodím ven se psy, a to pokud možno do lesa a mimo civilizaci)
    RSZ
    RSZ --- ---
    Nosím teda taky 51 Ruby (a mám taky třeba nějakou HP11, cca 20 let a stále funguje:), jen jsem si uvědomil, že poslední léta čelovku fakt nesnesu, speciálně podzim až jaro v lese a s většími výkony. Mám pocit, že mě to oslňuje a není to užitečný, zvlášť když 2/3 podzimu mrholilo. Jsem denně min. 1,5-2h venku v lese (pes).
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Já měl do teď armytek elf c1 s článkem 18350. Spokojenost s ní byla, ale přišlo mi, že s vydrží je občas za chůze dýl do noci na hraně.
    Dle videa z vedlejšího auditka jsem koupil na test nějakou "3+2" čínu na 18650, která je prý vynikající. Jsem trochu skeptik, ale uvidíme.
    Případně pak budu hledat dál.
    Mám to hlavně na chození s batohem a pak na takový to univerzální žvýkání.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    HM51R je bezvadná, taky doporučuji. Pokud potřebuješ vysoký výkon na delší dobu, třeba na kolo, musíš ale lovit jinde, tam tu váhu akumulátoru neokecáš. Kompromis nemá moc smysl.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    JIKE: Já jako EDC univerzál, a zároveň i přesně pro popsané použití mám Fenix HM51R (1.gen.) a zatím jsem s ní velmi spokojený, za ty roky co ji mám se mi akorát urvala gumová krytka nabíjecího USB portu, a i když ji občas nosím v dešti a tak, tak jsem nikdy problém neměl.
    A až doslouží, tak půjdu do téže, jen gen.2, protože přece jen je to poslední a jediné zařízení co mám, které ještě používá micro USB.
    Ještě se mi ani při týdenním pobytu v přírodě nestalo, že bych ji vybil do dna, akorát teda když víc svítím tak ji pak na noc pro jistotu píchnu do powerbanky, plus mám v batohu pro jistotu ještě jednu rezervní CR123 baterii, ale zatím jsem ji teda ještě nikdy nepotřeboval.
    JIKE
    JIKE --- ---
    KUBLAJ: No .. s delší výdrži a výkonem roste spotřeba a zároveň i váha…
    Je otázka pak co chceš na čele nosit a jak dlouho při jakým výkonu. Na krátký situace ruby na delší hmr71 fenix ale roste vaha
    Spis bych volil na to co popisuješ lehkou z výměnným aku
    Takovy maji v decathlonu kupříkladu (nandavani článku zvenku jako u starých mobilu) super je ze vaha je mala a daji sse dobre menit a nabijet mimo celovku - neznam ale vykon a vydrz. Ale na delší trasy. Bych si bud vzal. Svoji ruby na nižší výkon a náhradní články nebílo tuhle - duvod je vaha na hlave. Mam i fenixe velkyho coz je super ldyz s nim necajdas hodiny fakt to je na halve pak znát (ale dá se to) . Nepředpokládám ze chceš mít baterie vzadu na hlavě jako jeskyňáři (nebo u pasu)

Kdysi jsem to řešil 2x čelovka z Lidlu - jedna došla, dala de nabíjet..

Možná někdo poradí svoji zkušenost
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Poradili byste mi prosím s výběrem čelovky?
    Mám už dosluhující starší čelovku a asi odchází elektronika, protože nějak začalo haprovat tlačítko.
    Představu mám celkem jasnou. Určení je primárně na turistiku, noční chození a svícení si večer po zakempení. Pak jí budu používat na běh a jiný vedlejší aktivity. kužel co svítí na 100m využiju minimálně, chci si hlavně svítit pod nohy na cestu a občas se rozhlídnout kolem sebe. Tzn hledám spíš širší kužel. Měla bys být spíš lehoučká s nějakou rozumnou výdrží baterie/akumulátoru.
    Pokud by jako bonus svítila v teplejší bílém spektru, bylo by to skvělý. Měl jsem takovou teď a bylo mi to hodně sympatický. Je mi jasný, že by to eliminovalo spoustu dobrejch čelovek, takže na tom extra nelpím.
    Díky předem za tipy
    RSZ
    RSZ --- ---
    JIKE: jako zálohu zálohy nosím tyhle, na klíčích, v ledvině přes rameno..

Ale vlastně se svítícím mobilem to téměř nepoužiju.

JIKE
    JIKE --- ---
    Me vyhovuje skvele ruby. Necim o ni na hlave jakoze jsem s ni několikrát i usnul… (červený svetlo pecka nejvetsi). Škoda ty maly akumulátory ale jak to je nabíjecí neresim.
    Co jediný řeším obcas je max rezim -vs-teplota. Předminulý víkend v noci na plno abycjcvidel kam pádluju.. ano ponížila výkon a dost hřála. Coz je normalni a v pořádku i ta ochrana zafungovala super. Jen spotřeba a baterie trpí pak. A super je i ten bsckuo rezim ze to jede na minimum nějakou dobu či cerveny svetlo. Nejhorší je.. kdyz nekde jste a dojde svetlo v naprostý tmě 🤦‍♂️ s tim nutny počítat ale clanek nenosíte normálně u sebe. Takže malá záložní přívěsek kapesní na AAA ideální.. ale na to člověk musí být připravený a počítat s tím. Hlavne hlídat stáří a kvalitu článku. Me spatny clanek nechal v lese po tmě 🤦‍♂️ naštěstí nebylo v noci pod mrakem a oči se adaptovaly a ja nejak dosel 😂 naštěstí nepotkal divočáka😂

Fenix HM51R Ruby V2.0 - celočerná - LED svítilny a čelovky Kronium.cz
    https://www.kronium.cz/fenix-hm51r-ruby-v2-0-celocerna/prod_2813.html
    JIKE
    JIKE --- ---
    Diky moc všem. Ja s ruby v dešti vode písku louže proste kdekoliv. Ale vypadává uz sama ven 🫤 (jako sama se vytlačuje) asi mic stary uz… kdyz vode myslim jako fakt vode…
    Zvažoval jsem i tu novou ruby ale tahle pálí dost a mam i velkou fenixku…
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam