• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEBaterky & Svítilny =€
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    muze mi nekdo prosim doporucit celovku?
    mala (zadny krabice s baterkama na tylu)
    cerveny svetlo je nutny
    aby se s tim idealne dalo i potopit aspon do 5m /je mi jasny ze tam by to chtelo vykon, ale tohle je spis jen nouzovka
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Nakonec věc dopadla jinak a přednost dostalo světlo na bicykl, SolarStorm x5 neutral white. No, hezký, jen mohli vyřešit uchycení na řidítka nějak robusněji, ta guma sice drží, ale představoval bych si něco jiného.
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    ZOIDBERG: Pokud chceš nějakou svítilnu se zoomem, která je zároveň vodotěsná, tak bych moc jinou svítilnu neriskoval, neb FD41 to technologicky zvládá. Akorát jí dělá hůř provoz v extra prašném prostředí, kdy se zoom může zaseknout (vím jistě o jednom případu). Plus zatím mají stále ještě v prodeji FD41 v setu s 18650, dokud tedy nedoprodají promo zásoby od výrobce.
    RATTKIN: Patrick Zandl je jeden ze dvou jednatelů firmy, která do ČR Fenix dováží. Bohužel ale do chodu společnosti zasahuje jen minimálně a firmu vede druhý jednatel.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    RATTKIN: Ano, mám od Fenixu už pár věcí a jsem spokojený, takže to je první volba. Spíše mi šlo o to jestli neexistuje alternativní možnost, které jsem si nevšiml.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ZOIDBERG: Mel jsem několik čínských svítilen a Fenix je proti nim opravdu kvalitní, po pěti letech mi vyměnili pásek do čelovky za 50kč, víčko k tomu zadarmo (bez kterýho by to už nefungovalo), fakt dobrý.
    České zastoupení fénixů asi dělá Patrik Zandl, pokud víte o koho jde.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Budu si (konečně) kupovat nějakou kompaktnější svítilnu na akumulátor 18650 a možností dokoupení příslušenství typu červený filtr, uchycení na kolo/zbraň, atd. Dá se aktuálně u nás koupit něco s výrazně lepším poměrem cena/výkon než Fenix FD41? Samozřejmě, Aliexpres nebo Gearbest jsou plné lákavých nabídek, taky jsem si tam něco malého koupil, ale nejsem ochotný riskovat víc než pár dolců… proto evropský eshop.
    JIKE
    JIKE --- ---
    Can You Start a Fire With LED Flashlight?
    http://www.youtube.com/watch?v=jBRUonZ_YI0
    ZYAN
    ZYAN --- ---
    Jaké 18650 doporučujete do baterek? Stačí ty levné nabíječky z Ali?
    Koupil jsem si UltraFire WF-502B jak jste tady doporučovali, ale zapomněl jsem přikoupit baterku..
    JIKE
    JIKE --- ---
    Olight H2R Headlamp 40% off Flash Sale
    http://www.youtube.com/watch?v=mK2IfdaihpY
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    KOUTLOSH: Ještě poznámka, byl jsem se svítilnami na chalupě, na dostatečně temném a rozlehlém místě a rozdíl mezi svítilnami se na větší vzdálenost stírá a pokud je trochu mlha, je lépe vidět se žlutým světlem.. O_o
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    GALENIUS: Zatím nn, ale používám do toho nabíjecí 18650, takže to zase tolik neřeším, příliš prostoru pro nějaké ztráty tam není, takže si myslím, že ve výsledku to bude hodně podobné svítilnám s podobným výkonem. Ta méně "bílé" jsou méně jasné, ale ne zase o tolik a výrazně méně obtěžují odrazy (od bílých, ne až tolik od reflexních ploch), na to kolo by to mělo stačit. Mají ještě cca dvakrát dražší variantu s maximem 1000lm u té "nejbělejší" ostatní asi budou výkonné méně, ale v odpovídajícím poměru, takže více než tady...

https://www.aliexpress.com/...2-t6-torchy/330416_826040641.html?spm=2114.12010612.0.0.6d34196dCKTZ3q
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    KOUTLOSH: To vypadá velmi slušně.
    Stále uvažuju nad nějakou slušnou svítílnou na kolo pro mě i manželku a tohle vypadá dobře.
    To by mohlo mít dosvit takový, aby s tím bylo možné i jet a nevlítnout do každé díry 8-)
    I když, pro tyto účely bych volil asi světlo 5000-5200 (to vysloveně bílé nemám moc rád)
    Zkoušel jsi výdrž, třeba v nejsilnějším módu?
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    KOUTLOSH: Tvůj tip je mi zrovna vhod. Dnes jsem přišel do práce po nemocenské a zjistil jsem, že mi nějaká **** ukradla svítilnu. Lidská podlost nezná mezí…ale zase mám možnost si koupit další svítilnu :-)
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    JIKE: Jj, tohle je fakt myšleno jako záložní světlo na chalupu a nějakou základní odolnost, déšť, či upadnutí do bazénku tomu celkem věřím a jsou tam nějaké kompromisy (IMHO by stačilo zásadně zjednodušit ten výběr módu svícení, to by byl pořádný bonus), jako svítilna za dvojku to není určitě, ale za těch 10-12 dolarů to je o hodně lepší než cokoliv co jsem zatím viděl. Vlastně je to celkem slušná svítilna..
    JIKE
    JIKE --- ---
    KOUTLOSH: díky za info
    Hodne ted svitilna je z činy hodne slušných. Kolem 7$ II spowerbankou.. ale tam resis spis ask uz svítivost a k tomu vodotesnost coz je důležitý protože to beres ven.
    Levný kolem 2-5$ mají pak problem prý často spis mechanického rázu a led do toho použité se často i hůře chladi a časem svetlo slábne.
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    Tak mi dorazil tento produkt - https://www.aliexpress.com/...7135-3-3-5/330416_1124126364.html?spm=2114.12010612.0.0.5af37c5amSRrT6

Store:Convoy flashlight Store
    Home > Store Home > Products > Other lights

US $10.88 - 12.28

The diameter of head 34 mm
    The diameter of middle 25.2 mm
    Length 132.6 mm
    PRODUCT WEIGHT 110g
    varianta - XML2 T6-4C 4300-4500K

Baterka působí relativně subtilně a je celkem lehká, ale je to dost jednoduchý výrobek, krom odolnosti sklíčka, které jsem nijak netestoval, svítilnu nemám důvod považovat za křehkou, asi to není řešení na pušku, ale IMHO i to by alespoň nějaký čas vydržela. Spíše neexistující modularita, klip je na šroubky a je tam a v nějaké míře poslouží, ale už jsem viděl i robustnější řešení (přesto jsem ovšem Olight M-20 z opasku ztratil, takže...).
    Spínací tlačítko je zapuštěné aby nedošlo k namáčknutí omylem nebo sepnutí v kapse, přijde mi to vyladěné celkem dobře, zapíná se snadno. Jsou dva režimy svícení 3 módy - Lo (5%) > Mid (40%) > Hi (100%) - a 5 módů - Lo (5%) > Mid (40%) > Hi (100%) > Strobe > SOS. Režimy se přepínají tak, že se rozsvítí nejslabší mód, v něm se čeká pět vteřin než to problikne a pak se to vypne a hned zapne - módy svícení se při svícení delším než 3 sekundy zapamatují, takže po vypnutí se pak rovnou zapne co bylo předtím, pokud se to vypne po čase kratším než 3s, při dalším zapnutí je další mód. Je to krkolomné jako prase, strávil jsem nějaký čas přepnutím režimu na 1. a pak proklikat na 3mód (Hi100%) a po delším svícení už vždy zapnu na plno - toto je asi největší chyba, ale půjde s tím žít.

Je 5 "barevných variant", mám 4300-4500K, je to takové žárovkovější světlo, působí méně jasně, ale neřekl bych, že je zase o tolik menší světelný tok. V místnosti to tak nepůsobí, ale na větší vzdálenost se to srovná - prostě je dobře vidět. Na straně druhé, odrazy od bílých stěn nejsou ani zdaleka tak agresivní (ovšem když se připlete zrcadlo, pořád to vypaluje dobře :D ). Těžko hodnotit, řekl bych, že nejhůř to v tomto provedení bude mít kolem 350lm.

Tohle sice kompletujou, ale neprodukují přímo pod svou značkou, cena je podle diody, objektivně nejsvítivější U2-1A (garantujou 500lm - bez obav tomu věřím) je nejlevnější za 10,32USD.

Je to celkem slušná svítilna kolem 500lm, něco nejspíše vydrží, nějak vodotěsná bude, najdu nedostatky a když ji postavím vedle svítilny jako Olight M20 X (550lm verze) tak určitě vidím rozdíly (ovšem nikoliv ve výkonu!!!), ale za 200CZK(!!! O_o) - slovy za dvě stě kurva korun je to product golden award, TOP10, king of tha hill, nejlepší kauf jak cyp vole, beru i mamce! :D :D

Za ten peníz fakt doporučuju všema 10. I přesto, že po tom, co jsem ji vykoupal a následně vytáhnul na mráz, se mi zevnitř trochu orosilo sklíčko... zakápnu těsnění v závitech troškou silikonového oleje a pořádně dotáhnu...

Rozhodně mě to rozhoupalo k tomu zkusit jejich Convoy C8 Cree XML2 s 1000lm za necelých 20 babek ;)

Nějaké fotky na porovnání:
    Je to foceno mobilem (jak se vešel do ruky) a určitě zkresluje, např. ty fotky z dálky - ten rozdíl toho jasu to sice celkem demonstruje, ale s tou horší je vidět o dost lépe, než se takto zdá.

Olight:

Ultrafire:

JIKE
    JIKE --- ---
    Olight M2T Flash Sale & X9 Marauder - SHOT Show 2018
    http://www.youtube.com/watch?v=mIYT9UUdQyI
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JIKE: USA only, tj. dostat to sem tu slevu zabije :(
    JIKE
    JIKE --- ---
    Olight S2R Baton 45% off Flash Sale Today Only