• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEBaterky & Svítilny =€
    JIKE
    JIKE --- ---
    LACHAUER: tuhle nemám. ale USB nabíjení využívám na cestách - vlastně JEDINĚ na cestách. Nic jiného...

powerbanka: 10-20tis mAh minimálně, alespoň 2 sloty 2,1 A + kabely k tomu.

pokud je možnost ,tak outdoor nabíječku, která vydrží i pád do vody, rosy apod. na rybách jsem to využil nebo na procházce apod. hodí se. nabiješ si na 2 dny mobil a svvítilnu. já i elektrický cigáro :-)
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    když jsme u toho nouzového nabíjení, zaujalo mě tohle, jako ideální věc na cesty
    USB nabíječka Olight UC (Li-Ion, NiMH) - Nejvýkonnější svítilny, čelovky a příslušenství
    https://www.svitilny.eu/usb-nabijecka-olight-uc-li-ion-nimh/prod_929.html

má někdo zkušenost? Je tam nějaký problém - rychlost, spolehlivost? pro mě to vypadá ideálně, USB zdroj nebo powerbanku s sebou nosím pořád...
    JIKE
    JIKE --- ---
    paráda, může se hodit pro svítilny co nemají USB nabíjení.

baterie s USB nabíjením: 18650,AA, CR123....

https://www.kronium.cz/baterie/cat_119.html#fps=28:160
    JIKE
    JIKE --- ---
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    TABORACEK: Mám v merku Nitecore HC 30, bez akumulátoru na Alíku cca za 35 euro. Nabíjecí 18650 od Fenixu mám jednu plonkovou.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    ZOIDBERG: a jinak teda s tou celovkou ti rozumim, velice dobre. taky hledam zaminku proc bych si mel koupit Fenix HM61R Amber:)
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    ZOIDBERG: No to ja mam taky nejakou fenix lampu na dve tuzky doma, ktera mi drtivou vetsinu casu lezi v supliku a mohl bych si ji tam namontovat, jen je to lampa za 15 kil, tak se mi nechce uplne investovat do obecniho:)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    TABORACEK: Sám hledám záminku, proč si koupit asi tak sedmou čelovku, tentokrát na zmíněnou 18650. Ale pokud by jsi měl zájem, mohu ti levně prodat pár let starý Fenix HP 20 na 4 tužkové baterky. Používaný dosti málo.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    ZOIDBERG: no na sviceni urcite, ale ne kdyz tvuj jedinej potencialni zdroj baterii je benzinka co vedle ni parkujes s hasicskou strikackou, ale dobijeni pres USB by to mohlo vyresit, to je fakt
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    TABORACEK: Podle mě jsou už dneska tužkové baterky u něčeho, co má svítit hodně a dlouho, anachronismus. 18650 je mnohem lepší volba.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    RATTKIN: No politika jednotky je, ze jsou baterkky na vystroj (streamlight survivor mimochodem), na helmu se nic nekupuje a kupovat nebude. Ale mit volny ruce a svetlo tam kam koukam je k nezaplaceni, takze si chci koupit neco normalniho, resp. neco co bude svitit vic nez ta inkadescentni sracka sto letsra od MSA co na ty helme mam ted.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    TABORACEK: Já jsem zjistil, že když udělám osobní investici do vybavení kanceláře, šéf mi to často proplatí, když je to rozumné. ale jinak bych to taky nechtěl dělat.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    RATTKIN: fenix je fajn, ale je to osobni investice do obecniho vybaveni. Fenixu tu mam plnej barak, takze mozna to udelam jak radis a puziju nejakou fenix svitilnu kterou uz mam:)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    TABORACEK: investice do kvalitní čelovky je dobrá, lepší celokovová vydrží víc než helma. i moje nejstarší Fenix svítilna pořád funguje po 10 letech.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    nemate nekdo tip na neco, co bych si mohl namontovat na hasicskou helmu, bylo to na tuzkovky a slusne to svitilo? a uplne idealne to bylo nehorlavy, ale to neni ani ten kram s zarovkou co tam mam ted.

Nechci za to utratit majlant.
    JOPS
    JOPS --- ---
    kupoval jsem pred Vanoci tuhle svitilnu za cca 25$. Hele, to fakt sviti jako krava :)

asi si ji koupim i pro sebe :)

Xiaomi Mijia BEEbest Flash light 1000LM
    https://www.aliexpress.com/item/32959859282.html
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    RATTKIN: Co vím, používají čelovky ve fabrikách a slévárnách. Červená znamená poplach, takže ji raději vůbec nemají a modrou mají na optickou kontrolu materiálu.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    PROTIWEN: na co mají finové modrou barvu?
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    LACHAUER: Kupodivu to zas tak žádáno není. Alespoň dle odpovědí výrobce. Aspoň, že v tomhle případě vyslyšel žádost a ohlasy.
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    PROTIWEN: Jo, to vím. Jen mi nejde na rozum, proč pro ostatní trhy ta možnost zapnout si přímo červené světlo chybí. Řekl bych, že posvítit si jednoduše červeně je základní funkcionalita, kterou ocení kdekoli na světě :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam