• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEBaterky & Svítilny =€
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    QWWERTY: Riskantní jsou mobilní telefony, ty celníci chytají regulérně. U svítilen jsem nikdy problém neměl.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    SKAUT: potvrzuju.. dneska mi z Banggood prisla GLSkem zasilka za cca 3000,- a bez jakekoliv dodatecne byrokracie
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    REDSNAKE: Z Banggoodu jsem ještě nikdy v tomhle směru problém neměl ale chápu.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LAUNCHER: nevyužiju, díky
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    REDSNAKE: Primlouval bych se za 8 kanalovou, do ktere se vejdou i chranene 21700.

Po navratu z vyletu tam clovek nastrka baterky cele rodiny a ma to na jeden zatah.

Tzn neco jako tohle:

Osmikanálová USB nabíječka VC8 (Li-ion, NiMH)
    https://www.kronium.cz/osmikanalova-usb-nabijecka-vc8-li-ion-nimh/prod_2263.html
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    SKAUT: Problém je že ta liitokala není nikde v českých skladech, nebo alespoň v EU. Jak mi to někdo bude kupovat jako dárek, tak nechci přidělávat starosti s potencionálními problémy s DPH..
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    REDSNAKE: Značka to špatná není ale micro USB se vyhýbám jak čert kříži. Když by byl kvalitní zdroj tak by to velký problém být neměl...
    Já si nadělil před lety
    https://banggood.app.link/wEIJf6unJab a jsem plně spokojen.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    řešil jsem to už v modelářství, ale dovolím si ten dotaz ještě trochu rozvinout zde.
    Mám v plánu si nechat nadělit pod stromek nabíječku baterek - https://www.banggood.com/...Smart-Rapid-Battery-Charger-p-1429016.html?rmmds=search&cur_warehouse=CZ

Příliš jsem to nezkoumal, ale tak nějak zapadá do mého cenového spektra co jsem si určil, trvám na displeji s informacema o stavu nabíjených baterek a tak. Uvědomil jsem si ale teprve před chvílí, že to je napájeno prostřednictvím microusb. Přemýšlím jestli to nebude opruz a "úzké hrdlo" při nabíjení baterek.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Tak co, tesite se na flashlights vyuzivajici baterie v rozmeru 46-80? :-)

Tesla's new 4680 battery cells have been deployed in working vehicles for months
    https://www.teslarati.com/tesla-deploys-4680-cells-roadrunner-batteries/
    VACA
    VACA --- ---
    LAUNCHER: Ale tak jiste, to je samosebou:)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    VACA: Neni mi znamo, ze by se do aktualnich vaporizeru na 21700 musely vkladat tyto magnety...

Kazdy at cini jak uvazi. Ja jsem jen psal, ze u me doma se to delat nebude :-) Dovol mi, abych si to doma organizoval podle meho :-)
    VACA
    VACA --- ---
    RATTKIN: No prave v ecigarech jsou ty nejnabusenejsi baterie, co se schopnosti “kolik to da amper” tyce..
    VACA
    VACA --- ---
    Hele ja nevim, nejsem znalec. Ale to co berou za proudy nekery e-cigarety, proti tomu je nejaka led svitilna detska hracka.. A v tech e-cigaretach to funguje. Takze bych z toho nedelal takovy tabu.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    LAUNCHER: kolik že ta baterka dá ampér? To by mohl být slušný blesk!
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    VACA: U me doma urcite ne.

Nechtel bych tu mit elektricke zarizeni s 2x 21700, do ktereho se "hodi navic" 2 vodive predmety :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    RATTKIN: LAUNCHER: Realna svitivost Fenix LR35R kvuli teplu nejak takhle.

Tim tu svitivost baterky nehanim, tim ji chvalim. ~ 3000 lumenu po termoregulaci je velmi dobry vysledek.

Akorat nesmite verit reklamnim fotkam tesne po zapnuti baterky :-)

Jako asi u kazdeho noveho Fenixu, bohuzel to nepapa 21700 flat top baterky z vape shopu na kdejakem rohu. Kvuli tomu bych to treba ja doma nechtel, uz tu mam proste moc 21700 flat tops.

Jeste bych vytknul ten nesmyslne umisteny klips.

Zdroj: https://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?468851

LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    JIKE: Jedine co se dneska resi u vykonnych baterek je teplo... Idealni by byla vyssi efektivita, ale bohuzel.

Je za tim jednoducha matematika:

Dnesni 21700 baterie umi dat 35A * 3.6V = 126W. I kdyby z toho slo jen 60% do tepla, tak se bavime o 75W primotopu v kapesni svitilne. To je neresitelne.

Ostatne, proto maji top baterky aktivni chlazeni a okruh s kapalinou (napr. Imalent MS18).

Praxe:

Mam doma mmj Lumintop FW21 Pro, ta ma stejnych teoretickych maximalnich 10k lumens jako ten Fenix co mate nize.

Ale pri jeji subtilnosti to vydrzi chvilku, nez si musi kvuli teplu vyrazne snizit vykon. Ne ze by mi to vadilo, vedel jsem co kupuji.

Dalsi pokrok v realne svitivosti baterek tak bude pouze funkci rustu efektivity svetelneho zdroje. Samozrejme, krome te svitivosti tu take mame v case dalsi benefity, treba uzivatelskou privetivost.

Pro jistotu:

Prosim vas, nez z vyse napsaneho usoudite ze 75W nema smysl chladit a koupite si neco s mensi baterii nez s 21700, berte na vedomi, za baterie je mmj svoji hmotnosti nedilnou soucasti chlazeni baterky. Takze s vetsi baterii si nekupujete jen jakousi pofiderni chvilkovou svitivost v turbu, ale take tepelnou kapacitu. A samozrejme vydrz, aby vam to po 4hod nezhlaslo nekde uprostred Sumavy.

LUMINTOP FW21 Pro - The World's smallest 10,000 lumen Flashlight! The ultimate EDC - 3 XHP50.2 LED's
    http://www.youtube.com/watch?v=U7--xOVAOc0
    JIKE
    JIKE --- ---
    TABORACEK: Silnější! Sci-fi filmy z 80 se plní. Co teprve za 10-100let..
    Podle me nyní jde pouze už o zdroje napájení aby vychytali. Problém je využití energie a efektivita. Zbytek půjde ruku v ruce. Já si pamatuji ještě petrolejovou lampu na chalupe a ty svitilny na žárovky. Pqk přišly halogenky. No a pak led... led tu máme ty světové od tuším 1997 takže ai myslím ze to ještě posločí. Osobně si myslím ze cesta by mohla být jako difúzní lasery, apod šle to už vymyslim asi sci-fi
    Paráda je ze teď ty obyčejný jsou tqk levný ze si to muže dovolit každý.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    TABORACEK: Ale musim rict, ze me hodne bavi, ze ve 21. stoleti je mozny mit reflektor z auta v kapse.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    JIKE: Tohle bych presne potreboval na hasicskou helmu:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam