• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEBaterky & Svítilny =€
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    LAUNCHER: Zkoušel jsi, jak to sedí dětem?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Fenix HM65R-T

Tak je z ni ma nejoblibenejsi celovka.

* USBC nabijeni
    * Ukazatel stavu baterie (zacalo me strasne me stvat cokoliv, co to nema - cim vic tech baterek mam)
    * Super to stelovani delky popruhu, na hlavu vs pres cepici. Uvolnis tahem k sobe, vytahnes. Zamacknes zpet, otacenim zkratis jak potrebujes.
    * Popruh siroky, dobre drzi.
    * Vydrz paradni protoze 18650 baterie, prilozena 3500mAh. Bohužel musi byt s konflikem, nelibi ale co nadelam.
    * Flood s rozptylkou, hezky. Teple bile svetlo, libi.
    * Spot studene svetlo. Nelibi, ale budu pouzivat jen obcas.
    * Separatni ovladani flood vs spot, protoze dve samostatna tlacitka.

LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Kdyz jsme u tech Fenixu... Asi vezmu tuhle celovku.

Pozor, narozdil od drive diskutovaneho Shadow Master, to nema cervene flood light. Tzn ma to flood i spot light v bile.

Akorat me desi ty dve ruzne barvy svetla, ktere uvadeji na Kroniu. A pak ta povinnost baterky s cepickou, ach jo.

Preferuji vse v dennim (teplem) svetle.

FENIX HM65R-T HEADTORCH REVIEW | Best Headtorches For Trail Running | Run4Adventure
    http://www.youtube.com/watch?v=VBqGDImKU7s
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: K tomu na TK16 v2 oproti PD36R nevidim svetelnou indikaci nabiti a pohodlne USB-C nabijeni na svitilne. Coz mi prijde skoda, kdyz uz clovek kupuje Fenixe.

Ale nic proti vkusu...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    PROTIWEN: My 2cents:

Realny vykon maji stejny, zlomky vteriny v turbu bych neresil.

U taktickych svitilen se typicky doporucuje na zadku zapnout/vypnout a nic vic. Pod stresem nebudes tusit, co vzadu mackas.

Wolfram hroty mi prijdou jako plus pro toho kdo to potrebuje (a minus pro noseni v kapse).
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    LAUNCHER: Samozřejmě záleží na tom, co od svítilny očekáváš.
    Třeba TK16 V2.0 má větší výkon, ale to je pro mě druhořadé. Ale pro spoustu lidí nemusí. Ovládá se na jednom místě na patce palcem. To je dobré, pokud právě třeba když potřebuji změnit výkon. U PD36 právě na přední tlačítko kvůli tomu sáhnout musím.
    Osobně mi jde o přímý stroboskop, proto mám i původní verzi. A ten PD36R nemá. Musíš svítilnu zapnout a podržet přední tlačítko. A u šestnáctky se do přímého stroba dostaneš i s dálkovým spínačem.
    TK16 má úderný ráfek. Tady dokonce doplněný wolframovými hroty. Což je za mě také plus.

Jinak já neříkám, že PD36R nebrat. Je to o to co člověk hledá a pro jaké účely. Ostatně sám mám těch světel několik a pro různé účely.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    PROTIWEN: PD36 ma na patce klasicky cudl na zapnuti vypnuti namacknuti.

Na ten zlaty vepredu neni nutno sahat.

V cem konkretnim je pls vyhodnejsi vzit TK16 nez PD36?

TK16 mi prijde ve vsem horsi nez PD36, ale nevim, ptam se.
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    LAUNCHER: Místo PD32 V2.0 určitě ano. Ale TK16 V2.0 je trochu jiná kategorie. Jednak mně osobně vyhovuje to ovládání na patce, jednak mám starou verzi kvůli přímému strobu. A to má nová verze taky.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    PROTIWEN: Neni lepsi vzit slavnou Fenix PD36R?

Nabíjecí svítilna Fenix PD36R
    https://www.kronium.cz/nabijeci-svitilna-fenix-pd36r/prod_2137.html
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    Tak nám Fenix po šesti letech přichází s upgradem mojí oblíbené TK16 a vypadá vážně dobře.
    Taktická LED svítilna Fenix TK16 V2.0
    https://www.kronium.cz/takticka-led-svitilna-fenix-tk16-v2-0/prod_2349.html
    Stejně tak dorazí nová verze PD32. Tu už jsem měl možnost si vyzkoušet a osobně mi přijde, že došlo spíš ke kroku špatným směrem.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    GALENIUS: Doma to nemam, ale nelze prehlednout komunitni LT1.

Ja jsem spis celovkovy typ :-)

*BLF LT1 Lantern Project) (updated Nov,17,2020) | BudgetLightForum.com
    https://budgetlightforum.com/node/44923

Budget Light Forum/Sofirn LT1 Lantern
    http://www.youtube.com/watch?v=McXQc_jKUtg

GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    Máte někdo zkušenosti s lucernami na 18650? Nějaké doporučení na slušně svítící?
    Mám sklep bez osvětlení a řeším něco, co by mi v něm umožnilo trochu fungovat. Čelovka ani normální baterka není ideální, zvažuju buď lucernu nebo nějaké technické světlo s externí battery packem.
    Díky
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    On Fenix má v tom značení zmatek od začátku. U svítilen prapůvodně bylo E - levné economy, TA/TK taktické, UC/RC dobíjecí, FD zoomovací, PD služební... pak do toho začali míchat mezi sebou, dávat R za model pro značení usb dobíjení (což zas maže ty řady UC/RC významem) etc.
    Čelovky HL bez baterypacku, HP s baterypackem. R za modelem značí dobíjení. Různé lokální mutace modelů mají teď tendenci značit jmény - Ruby, Amber, Raptor.
    Prostě bordel, no.

Sondoval jsem u distributora a toho shadowmastera sem nedotáhnou, Britové je pro jiný než anglický trh neuvolní. Akorát se jim zároveň moc neprodávají a výrobce se do další várky moc nehrne.
    Ale prý by v dohledné době měla být další novinka - HM60R. Ale jaké bude mít specifika, toť otázkou.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LACHAUER: Je to sileny... Thx.
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    LAUNCHER: Hádám, že to R značí "rechargeable". Ta s červeným světlem by měla mít ještě nápis "Shadowmaster" a černý pásek.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LACHAUER: To "R" neni pro cervene svetlo?

Hrozne ty znaceni...

Thx, malem jsem se napalil.
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    LAUNCHER: Ne, tohle je ta varianta bez červeného světla, ta v ČR samozřejmě je.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    JIKE: Alza je mela a dalsi jsou pry na ceste.

Neprekvapive se to vyprodalo.

Fenix HM65R - Čelovka | Alza.cz
    https://www.alza.cz/sport/fenix-hm65r-d5690151.htm
    JIKE
    JIKE --- ---
    JIKE: tak pro je snad určena jen pro UK mi řekli na Kronium, a už jí i poptávali, ale k nám se prý dodávat nebude. WTF?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    JIKE: Tohle konecne vypada pouzitelne. Hezke, thx za info.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam