• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    RADICETA
    RADICETA --- ---
    Je tu někdo, kdo používá weechat s bitlbee? potřebuju pomoct s konfigurací pluginů pro notifikaci nebo alert okna s weechatem při nové zprávě. Nejlíp v poště.
    DETER
    DETER --- ---
    admix: pogooglim, vyzkoušim a dám vědět, za tip díky
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    DETER: co Subsystem sftp internal-sftp -l VERBOSE
    nebude fungovat?
    DETER
    DETER --- ---
    čaute,

    chtěl bych na debianu logovat, kdo kdy pracoval s jakým souborem přes sftp. Bohužel, zdá se, že ssh loguje jen přihlášení(někam do /var/log/auth.log mam za to) ještě k tomu bez IP, ale jednotlivě stažené/uploadnuté soubory přes sftp neloguje. Pěkně je loguje např. proftpd, kde je vidět kdo/kdy/co s kterym souborem prováděl... a já bych podobný logy chtěl právě i pro přenosy skrz sftp.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    KOJA: ok, normalne kopiruju Ctrl + Insert a Shift + Insert.
    KOJA
    KOJA --- ---
    SAMGARR: Dobry, zacinam rozumet na co se ptas. No, zacal bych tim, ze zkusime kopirovat jakejkoliv text z terminalu do terminalu. Obvykle to byva oznaceni levym tlacitkem mysi (tazenim), Ctrl + Insert a Shift + Insert, pripadne podle toho jakej terminal pouzivas, tak se podivej do jeho nastaveni na klavesovy zkratky nebo pravy tlacitko mysi na nabidku. Jakmile Ti pujde tohle, tak to zkus s vimem a imho by to mohlo chodit, kdyby ne, tak je treba potom resit to kopirovani primo ve vim.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    KOJA: presne tak, gnome.
    KOJA
    KOJA --- ---
    SAMGARR: Aha, takze mas u sebe otevrene dva soubory ve vim, kazdy z jineho stroje pres ssh a chces u sebe pres systemovou schranku ctrl+c, ctrl+v kopirovat z jednoho beziciho vimu do druheho?

    Takze to mas pod X11? Pod jakym prostredim kdyztak?
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    DELVIT:
    KOJA: Vim ze to nedava smysl, reseni s scp samozrejme znam a pouzivam. Spis mi jde o to, ze neumim ve vimu zkopirovat text do schranky a vlozit ho jinam nez odkud jsem ho zkopiroval. Asi jsem blbe polozil otazku.
    KOJA
    KOJA --- ---
    SAMGARR: Sorry, ze se ptam tak blbe ale je to v klubu pro zacatecniky. Taky mi to nedava smysl. To se prihlasis pres ssh na jeden stroj, pustis tam vim, prihlasis se na dalsi stroj, tam taky pustis vim a chces ty dve instance nejak synchronizovat?

    Jestli chces jenom kopirovat data a mas pristup k obema pres ssh, tak se pres ssh prihlas na prvni stroj a tam odutd kopiruj pres scp na druhy.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    SAMGARR: nebylo by jednodussi prenos souboru pomoci scp/sftp nez to lamat pres koleno pres vim?
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Zdar, pouzivam Vim version 7.2.445 a bojuju s neprekonatelnym problemem. Potrebuju zkopirovat mezi dvema instancema vimu (pomoci ssh na dvou ruznych serverech) cely obsah souboru otevreneho ve vimu. Zkousel jsem nejake navody z google, prikazy jako :"*yy vypisou akorat neco jako no marks set...diky za tipy!
    NELDOR
    NELDOR --- ---
    DICK85: Over si, ze ta bootovaci partisna ma nastaveny "bootable" flag. Nektery BIOSy odmitaji zacit bootovat, pokud nejakou takovou nenajdou...
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    DICK85: pokud ti instalace na disk nezapsala MBR, tak PC "neví" odkud začít zavádět OS/loader..

    většinou se MBR instaluje automaticky samo se zavaděčem (grub/lilo/..), pokud si nevybereš jinak, ale netuším, jestli to nemá server verze nějak upravený
    DICK85
    DICK85 --- ---
    Ahoj,mám problém na tomto serveru (http://www.alza.cz/fujitsu-primergy-tx100-s2-d182361.htm) nainstaluju ubntu 10.04 pro servery. Celá instalace proběhne v pořádku,ale ve chvíli kdy proběhne restart a měl by začít nabíhat OS tak mi to napíše hlášku že není nainstalovaný žádný Os. Nějáka rada pro lamu? Díky moc
    PEPSIN
    PEPSIN --- ---
    MR_DAN: dik funguje
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    PEPSIN: v te nastavovaci utilitce od nvidie si nastav TwinView misto separate X screens
    PEPSIN
    PEPSIN --- ---
    Dotaz od linux lamy
    Mam kubuntu (kernel 2.6.32-34-generic), a pokousim se spachat dekstop na 2 monitorech, graficka karta je Geforce 9600GT, pouzivam nvidia driver ve verzi 195.36.24, k nastaveni jsem pouzil nvidia utilitku a zatim jsem se dotal k otmu ze na druhy monitor muzu pretahnou kurzor, ale zadne okno. (kurzor tam zobrazuje krizek)
    hadam ze trik je nekde v nastaveni KDE jenze kde ho hledat, date mi tip?
    RADICETA
    RADICETA --- ---
    RADICETA: A další možností je třeba Mint, konkrétně rolling verze LMDE.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam