• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    rdesktop do bezici session na widle? jak?


    ROENICK: dik, ja myslel ze je mapi este v alpha
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    ROENICK: jde to 100% ;), používál jsem to každý den několikrát. Měl jsem to i naskriptovane pro ruzne rozliseni monitoru... velmi uzitecna vec coz me ve windows jde asi nejak taky, ale nemel jsem silu to zatim hledat


    DICK85: není zač.
    DICK85
    DICK85 --- ---
    DELVIT: he jsem slepej. Děkuji
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    DELVIT: aha..asi to jde teda. Ted jeste globalne povolit RDP pripojeni. Mozna se toho dameware stejne budeme zbavovat :)
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    CHOROBA: no prave remote desktop je vsude zakazanej :/ a hlavne te to hodi na jinou plochu nez vidi uzivatel...u serveru jsem se dostal damewarem i rdp na stejnou plochu ale u beznyho kompu to nemam vyzkouseny
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    ROENICK:
    CHOROBA: pouzil bych take rdesktop, ktery dlouhou dobu pouzivam. Otazka je jesli to splni to pripojeni na remote session (ale to muzes preci pod svym uctem a pripojit se na session toho uzivatele uvnitr te remote desktop session).
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    ROENICK: aha, tgze vzdalenou plochu na widle jo?
    tak potom balik rdesktop a k tomu nejaky omalovanky pro Xka. esli mas gnome tak primo RemoteDesktop Client
    DICK85
    DICK85 --- ---
    Ahoj. Potřeboval bych jednoduchý porgrámek na Ip kamery. Jediné co od toho chci aby to umělo zálohovat v sekvencích třba po 500mb. A fungovaloto na Centosu. Děkuji za radu
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    CHOROBA: mame Exchange 2010

    kouzlo spocivalo v petiminutovym googleni -sosl jsem Evolution, evolution-mapi, pustil, vyplnil, bezelo :)

    Connect Evolution to Exchange 2007 MAPI
    http://www.ghacks.net/2010/04/27/connect-evolution-to-exchange-2007-mapi/

    jen mi to nejdriv neodesilalo maily ale stacilo vypnout secure connection a ok


    jenze vsechny tyhle VNC a teamviewery vyzadujou aby neco bezelo na klientovi zejo...nebo musi diktovat naky cisla atd...
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    vnc linuch umi, taky umi teamviewer. asi nejlepsi co sem zatim videl
    a ted mi prozrad to kouzlo, jak si pripojil evolution na exchange. Esli teda nemate exchange 2003
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    prosim o radu

    v praci ve windows domene pouzivame DameWare Utilities, takovej soft jak na vzdaleny pripojeni na plochu tak na naky dalsi veci co jdou zjistovat vzdalene o kompech (klienti jsou XP). Velkou vyhodou toho pripojeni na plochu je, ze pokud je clovek na vzdalenym kompu clenem administrators grupy, sluzba se vzdalene nainstaluje a spusti a na konci ji zase lze jednoduse vypnout a odebrat, uzivatel je clenem skupiny users a nemusi/nemuze ani nic prijmout/odmitnout (ale volame jim predem :D)

    napadlo me, ze bych se zbavil win a jel na linuxu.. nahodil jsem si posledni ubuntu, pridal se do domeny, nahodil Evolution, pripojil se na exchange, to vse je vpoho...akorat bych potreboval nakou alternativu k tomu pripojovani na windows kompy a hlavne abych nemusel nikde nic predem instalovat

    umi to nakej klon VNC nebo tak neceho? googlim zkousim a nic...remote desktopy jsou vsude bohuzel vyply (a navic tim se nepripojim na tu plochu kterou vidi user, nebo jo?)

    dik
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    pripadne smplayer umi titulky tahat sam.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    KAERO: Dík. Nakonec jsem českou diakritiku rozběhl na tom základním movie playeru za pomocí googlu + zdejších rad a experimentů, periscope určitě vyzkouším.
    KAERO
    KAERO --- ---
    BLOODRAT: subdownloader je takovy podivne poruchovy. nekdy stahuje, nekdy ne. mel jsem s nim problemy. periscope mi prijde lepsi.

    iconv je imho standartne nainstalovany, je to konzolovy program, to jest pustis si bash, a tam zadas neco jako
    iconv -f CP1250 -t UTF8 NAZEVSOUBORU

    ale kodovani lze menit ve skoro kazdem textovem editoru s grafickym rozhranim, ale tam uz ti nepomuzu - pouzivam vim, ale to je vyssi divci
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Btw, používáte někdo Subdownloader? Je třeba to nějak nastavovat? Takový už od pohledu užitečný program, který mi najde přesně co potřebuju, a když to má titule stáhnout, tak nic - stahování se zasekne a stojí na nule.

    (já vím, že to jsou hrozný důchodcovský dotazy, ale mám Linux třetí den, a horkotěžko se orientuju v základu...je tu milion věcí co mě baví a taková spousta užitečných vychytávek, že už si win nechám jen jako subsystém na hry a Ubuntu jako primární na práci - ale jak je sebemenší zádrhel, tak se nechytám a nemám šajnu, jak to opravit...)

    ESTEN: Ještě dotaz...kdeže ten program na konverzi titulků najdu? :o)
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    ESTEN: Já bych se obešel i bez titulí, ale žena není tak zdatná :o) Dík, zkusím.



    ESTEN
    ESTEN --- ---
    BLOODRAT: jestli podivnosti, tak to nebude fontem.

    Ja, kdyz uz me nekdo donuti k ceskym titulkum, je nejdriv prevedu z cp1250 na utf8 pomoci iconv, a nasledne alespon v mplayeru neni problem... rek bych, ze by stejne by to melo fungovat v ostatnich prehravacich.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Hoj, lame dotaz od týden nového a jinak spokojeného uživatele Ubuntu...netuší někdo, jak dát dohromady funkční font pro titulky do VLC nebo třeba i toho originálního Přehrávače filmů? Ať nastavím jakékoliv kódování/písmo, pořád mi místo diakritiky naskakují podivnosti.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    PUPU: Zrejme nejaky import funkce "obcas zapomenu credentials" z windows :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam