• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    Každý kdo chce poradit ohledně linuxu je na spravném místě. Přímý následovník audítka stejného názvu. Pravidla jsou stejná jako predchozí, hlavně žádné FLAME!
    Na Hompage klubiku najdete alternativy k aplikacim. Snazim se drzet ten list v aktualizovane a hlavne zajimave alternativy, kdyby ste chteli neco pridat do listu dejte vedet.

Jak se správně ptát:

1) Popište příznaky problému nebo chyby co možná nejjasněji a nejpečlivěji.
    2) Popište prostředí, ve kterém chyba nastává, tj. architekturu, operační systém, aplikaci, verzi, atd. Jmenujte distribuci a verzi systému (např. Red Hat 8.0, Slackware 5.1, atd.).
    3) Popište, jak jste se k chybě dostali, a jak jste se ji pokusili odhalit, isolovat a pochopit ještě předtím, než jste se zeptali.
    4) Popište relevantní změny v konfiguraci, které jste v poslední době provedli.
    5) Pokuste se už předem zodpovědět případné doplňující otázky.
    6) Na dlouhé výpisy použijte služby na to určené - pastebin - http://pastebin.com/
    rozbalit záhlaví
    BELIEVER
    BELIEVER --- ---
    ADMIX: Je to CD s vypálenými obrázky - vypáleno počítačem s windows. Nejdou mi v linuxu otevřít (jednotlivé složky a soubory tam vidím, ale neotevřu je). Říkám si, jestli to není kvůli systému souborů. Pod windows to přečíst jde.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    BELIEVER: zalezi co tam vypali, ale obecne prectes obema smery.
    BELIEVER
    BELIEVER --- ---
    Zdravím - asi hodně noob otázka: Když mi někdo vypáli na CD/DVD data pod windows, tak to na linuxu nepřečtu a naopak?
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    PISKVOR: Děkuji.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    CHEVALIER: Jo, prohledává i "skryté" (fskutčnosti jenom některé utility nevypisují soubory začínající tečkou, v tom je celá ta skrytost).
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    ajo, symlink!
    se mi povedla tudle lepsi vec, sem delal zalohu mysql pomoci dumpu pres rsync z jinyho stroje a chytre spustenym scriptem sem si smaznul /var/lib/mysql
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    PUPU: Delam ted se systemem, kterej pouziva tolik symlinku, ze neco takovyho uz _nedelam_ :D

mnohem horsi pocity mam, kdyz pisu update nebo delete from :)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    zvlast kdyz predtim napises cd /
    PUPU
    PUPU --- ---
    take mate takovy zvlastni pocit, kdyz pisete 'rm -rf *' ? ja pokazde...
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    GHORMOON: Děkuji.
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    zkusil jsem a neco v .svn mi to naslo, tak asi jo :D
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    Příkaz "find" prohledává i skryté adresáře, nebo je na to nějaká volba?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    OK1DF: Pár věcí mě napadá: Nějaký program/služba nevrací paměť. Restart programu, nebo OS jde například přes CRON. A nebo něco jiného :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    OK1DF: debian jake verze (mozny problem s kernelem)? pouziva se tam wifi (jsou dokumentovane problemy s ipw3945 ovladacem...)? Objevi se alespon neco na obrazovce...?

Dotaz pokladas prilis obecne na to, aby se dalo odpovedet.
    OK1DF
    OK1DF --- ---
    Ahoj,
    mam Debian na notebooku Dell D630 ridici toto zarizeni: www.ok0epb.cz . NTB se nepravidelne cca po 2 - 3 tydnech kousne a pomuze jedine restart. Myslim, ze by to vyresil pravidelny restart /treba kazdou nedeli/ a pak nasledne spusteni kontrolniho programu. Prosim, pomuze mi nekdo ??

Dekuji,
    Frantisek
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    Ahoj,možna to sem nepatří ale....Zkoušeli jste někdo instalovat nějak Javu do PocketBook(622)?
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    ano, zastrčila jsem tam tu kartu a dala "fdisk -l" a nic
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    VENDULKA: to nic udelat nema - resp kdyz to probehne tak to nic nenapise
    1) odloadnes modul
    sudo rmmod tg3

2) naloadujes modul
    sudo modprobe tg3

3) podivas se jestli se loadnul (proste jestli ti ho to vylistuje)
    lsmod | grep tg3

4) zkusis tu kartu
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    myslim jinou nez ubuntu :D nebo nejaky novejsi ubuntu/beta verzi
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    flashku s live distribucí mam, zkusim
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    VENDULKA: zkus si stahnout na flashku nejakou live distribuci a vyzkousej to v ni. pomoci unetbootin to zvladnes
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam