• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    Každý kdo chce poradit ohledně linuxu je na spravném místě. Přímý následovník audítka stejného názvu. Pravidla jsou stejná jako predchozí, hlavně žádné FLAME!
    Na Hompage klubiku najdete alternativy k aplikacim. Snazim se drzet ten list v aktualizovane a hlavne zajimave alternativy, kdyby ste chteli neco pridat do listu dejte vedet.

    Jak se správně ptát:

    1) Popište příznaky problému nebo chyby co možná nejjasněji a nejpečlivěji.
    2) Popište prostředí, ve kterém chyba nastává, tj. architekturu, operační systém, aplikaci, verzi, atd. Jmenujte distribuci a verzi systému (např. Red Hat 8.0, Slackware 5.1, atd.).
    3) Popište, jak jste se k chybě dostali, a jak jste se ji pokusili odhalit, isolovat a pochopit ještě předtím, než jste se zeptali.
    4) Popište relevantní změny v konfiguraci, které jste v poslední době provedli.
    5) Pokuste se už předem zodpovědět případné doplňující otázky.
    6) Na dlouhé výpisy použijte služby na to určené - pastebin - http://pastebin.com/
    rozbalit záhlaví
    SUK
    SUK --- ---
    ABDULAH: Pokud se nespoji se serverem, muze/bude problem pravdepodobne jiz jen v konfiguraci site. Co vypisou nasledujici prikazy?

    ip a
    route -n
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    DANIELSOFT:
    SUK:
    Ano mate 100% pravdu jde o to ze ten cubieboard ma bohuzel dost mizernou podporu a 80% z vyzkousenych images co jsem nasel nefunguje - proste to nenabootuje atd ...
    Byl to blbej kup na nauceni to nepopiram - ano presne receno obskurni HW bohuzel.
    Ve zbytku images je problem ten ze balickovaci system proste nefunguje, nespoji se se serverem atd ... coz je na prd protoze ty images neobsahujou skoro nic :-(((

    Zkousel jsem od images ubuntu lubuntu kubuntu primo pro cubieboard atd ... Jak co se nahrajou na NAND tak se bootujou z karty.
    Za ten odkaz dekuju okouknu to dale
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    ABDULAH: ad "nic nejde doinstalovat" - v Linuxu se instaluje SW nejlepe pres balickovaci system dane distribuce, kdyz sem napises, cos tam dal za distro, muzeme poradit zakladni prikazy k tomuto
    SUK
    SUK --- ---
    ABDULAH: Co si predstavujes pod navodem na linux? Zakladni prikazy? cp, mv, cd, ls a hlavne man...

    Muzes kouknout na tohle, mozna ze bude ku uzitku ;) http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=772

    Jinak predevsim to nejdulezitejsi bude nejaky navod od distribuce, kterou se tam snazis nacpat. A ktera to je, to my tady netusime :)

    Holt, provozovat Linuch na obskurnim hardwaru vyzauje nejaky znalosti ... nebo odvahu a trpelivost ;)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    vedel by nekdo o nejakym rozumnym navodu na linux? Mam v tom cubiboardu uz 8mej image nic nefunguje nic nejde doinstalovat a uz me to pekne zacina srat ... Kdyby nekdo vedel tak fakt moc diky
    PE5H4
    PE5H4 --- ---
    ERGOSUM: Diky za tip, nezkousel.
    PE5H4
    PE5H4 --- ---
    Ahoj, chtel bych se nekoho z Vas zeptat, zda-li jste se setkali s podobnym problemem, ktery se mi vyskytl v LaTeXu po nutnem upgradu z Xubuntu 12.04 na Xubuntu 14.04. Problem je ten, ze po tomto se mi "zblaznily" TeXove knihovny a po kompilaci (jako kompilator pouzivam Kile) mi vyjedou hlaseni: "Undefined control sequence \documentclass" ci misto documentclass "\usepackage". Kompiluji skrz PDFLaTeX, ale podobny problem mam i v PDFTeX, aj. Problem byl resen v tomto vlakne: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2240255 , nechce se mi ale preinstalovavat vsechny TeXove knihovny a veci kolem, jak tam bylo nahozeno jako mozne reseni. Tudiz by me zajimalo, zda se s tim jeste nekdo setkal a jak to resil? Doufam, ze muj dotaz neni moc OT. Diky!
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    PISKVOR: dekuji takze mechanika z notebooku s redukci uz se obednava na ebay :-)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ABDULAH: No, uplne presne jako HDD se to chovat nebude, ale DVD muzes nasdilet stejne jako libovolnou jinou slozku, treba pres Sambu. XBMC/OpenELEC to dela myslim i defaultne.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    Mel bych jeste jeden dotaz - bylo by mozny vzit DVD mechaniku pripojit k nejakymu blackboxu a na venek by se to sitove chovalo jako HDD aby zminenej obsah nacetla napriklad TV?
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    VYHULENY_UFO: klonem displeje myslim wireless display, tedy klon pres wifi. Vlastne presne to, co popisujes, jenom bez nutnosti tahat kabel.
    VYHULENY_UFO: dobre, takze linkovou rychlost mas 144Mbps. A jakou propustnost to dava realne? (treba pri kopirovani velkyho souboru nebo to zkus netperfem)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: tplink z alzy za 700kc s openwrt
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    AQUARIUS:
    v pohode vystreamuju fullhd film, pokud je to nejakej rip nad 13-15gb, tak mi stream zdrzuje spis disk.

    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    MRDAC_BEDEN: Tak to ani nahodou, narozdil od tebe jsem popsal aspon obecnej uvod a rek ji jak je to do toho terminalu dostane a jak ten problem vzniknul.
    Potom co bych se dozvedel, jaka karta tam je, bych tuporial zvladnul nalinkovat taky.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    AQUARIUS: nevim co myslis jako klon displeje, ale kazdopadne mi to funguje tak, ze kdyz pripojim televizi samsung k pocitaci (muzu vga i hdmi - respektive pres redukci, v notasu mam displayport) a ta tyvka se mi ozve jako druhej monitor a pravda, v jeho vlastnostech se da nastavit aby klonoval display z notasu. to je vec ovladacu a nastaveni, dela se to stejne pres xrandr.
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    KOLI:
    idealni by bylo, kdybys zvladla postupovat podle tohoto navodu:
    BinaryDriverHowto/AMD - Community Help Wiki
    BinaryDriverHowto/AMD - Community Help Wiki
    https://help.ubuntu.com/community/BinaryDriverHowto/AMD
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    AQUARIUS:
    VYHULENY_UFO: dneska jem to prochazel a moh bych predelat drzak TV - takze by se dala pripojit krabicka s TV pres DHMI pro obraz a Ethernetem pro data, bezdratovou klavesnici na ovladani mam a beha. Tm bych zahodil problem s prenosem.
    Pak uz jen ta wifi bude pro pripojeni kolemjdoucich a na internet - takze nejaky preroutovani dat by se hodilo.TV je plne inteligentni tudiz si umi najit na sitovym disku film a spustit coz vidim jako znacnou vyhodu.
    Momentalne ji vyuzivam na prehravan filmu z USB a hudby pripadne youtube ci internetovy radio - vypnu obrazovku nastavim spotrebu na min a zere to hovno.

    Torrent - stahovani na flash a pak jen zapnout disk nahulit a vypnout.
    Neco na stahovani treba z ulozto atd ...
    A pak jen to vypinani HDD SATA a nastaveni rizeni spotreby na maximum - wifi bluetooth atd Vypinani a pripadne zapnani pri pristupu na disk z venci - zapnuti TV atd ...
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    VYHULENY_UFO: tech 70Mbps je realna zmerena propustnost, 150/300 jsou marketingovy udaje.
    Jinak pres miniDLNA umis udelat klon displeje? Protoze to je to, o cem jsem mluvil ja, jinak streamovat obsah pres DLNA neni problem.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ABDULAH:

    AQUARIUS: ad 3:
    se samsungem spolehlive funguje

    ReadyMedia | SourceForge.net
    http://sourceforge.net/projects/minidlna/

    pres n wifi se da streamovat, ale 70mbps je fakt malo. nkovy wifi ti musi dat 150 a v lepsim pripade i 300.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    Tak se mi povedlo ten cubie board ozivit ale totalni porod. Na starym notebooku mi USB hazi chybi pri koprovani na NAND a na novym notebooku jsem zjistil ze pri pristupu pres USB 3.0 to vubec nejde. Takze po vyzkouseni asi 100 moznosti to tam konecne je.
    Poradil by nekdo jak tedka dal? Mam tam lubuntu cubieboard 1.05
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam