• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    COMATORY
    COMATORY --- ---
    ok kaslu na Fedoru teda... co doporucujete? potrebuju to vicemene jen na programovani a testovani. mam macbook pro retina (15") s nVidia grafarnou (plus Intel Iris).
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Netusite tady nekdo jak do Grubu2 pridat MacOS (10.10) na GPT disku, kdyz neni na samostatnym diskum (to umim) - tam staci ho jen nasmerovat na MBR nacte kod a jede? V diskuzicich sem nasel spoustu lisicich se navodu, ale nejak se mi nezadarilo.
    Teoreticky muze byt v haji i ta ta HFS partiona, kterou jsem clonoval z jinyho disku (Paragon kram), kterej bych pak rad odpojit z nej to beha.
    Mam problem najit i nejaky Mac compatible CD, se zavadecem, ktery by tu partitionu nasel - proste chameleon ci clover, chrimera boot cd, pro tyhle pripady.
    Pri nabehu Mac OS z toho samostatnyho disku sice Chameleona mam, ale najde jen nejaky oddily a zrovna tyhle patri mezi ty nefunkcni, ale nejsou jediny ne najde to i nektery Linuxy, ktery z grubu fungujou.

    Pak bych mel jeste druhej dotaz k Grubu2, na jinym kompu, se setkal se nekdo s tim, ze by mu nechtel grub nahodit OS, kterej je daleko od zacatku disku? Zkousel jsem nahazovat OpenSosaka(suse) a SteamOS, naistalovany nekde za 2.5 TB markem.., grub je najede, ale pak pri bootu dostanu - uknow filesystem error - je tam ext4 a kdyz ty oddily byly na disku jinde, tak to jelo, naclonovany jsou s nejvetsi pravdepodobnosti ok (pomoci osvedcenych toolu a z jinych OS data na tech oddilech prectu ok). Nazacatku disku toho GPT disku mam ten bios_boot_flag mini 128 MB gpt oddil - bez toho odmita - Boot repair cd vubec grub2 nainstalovat - abych vyloucil nejaky komplikace, tak jsem v ramci testovani tohohle mel pripojenej jen 1 disk.
    Kdysi si pamatuju, ze Wokna odmitaly bootovat dale nez na prvnich 32 GB respektive 128 GB disku, ale myslel jsem si, ze tohle uz je tak 8 let zpatky. Chipset intel Z68 (2011), BLIOS nejnovejsi -ale neni EFI, protoze ten pro tu moji desku vydali jen v beta kvalite (nejdou USB3 interni a odmitaj to fixnout).
    Grubensexu zdar.
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    PELDA: takhle od boku bych rek, ze s tim bud nemusis delat nic a cekej proste na dalsi release, nebo to v tom confu zakomentuj. Nebo to klidne zkopiruj do googlu;)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    COMATORY: ja nevim. cokoliv redhat based je pro me pain in ass.
    PELDA
    PELDA --- ---
    Upgradoval jsem Ubuntu na 14.04, vsechno zdase funguje, ale pri restartu Apache hazi tuto hlasku

    AH00548: NameVirtualHost has no effect and will be removed in the next release /etc/apache2/ports.conf:8

    co s tim?

    diky
    COMATORY
    COMATORY --- ---
    CHOROBA: podarilo se mi ten balicek najit treba takhle: http://fr2.rpmfind.net/...PM/rpmfusion/nonfree/fedora/21/i386/akmod-wl-6.30.223.248-5.fc21.i686.html
    ale je tam ta polozka `requires` a kdyz na nektery kliknu tak jim tam chybi link na stahnuti toho .rpm
    COMATORY
    COMATORY --- ---
    CHOROBA: diky za link. tohle ale vlastne jen vytvori instalacku s ulozitelnym prostorem. opravdu tam neni moznost k existujicimu disku (flashce) pridat dalsi oddil nebo je to moc komplikovane?
    jinak mam specificky duvod pouzivat Fedoru. opravdu nemuzu treba yumem nainstalovat potrebne balicky ve VM a pak je nejak prenest?
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    persistance install
    How to install Fedora on a USB flash drive with persistence install!
    http://www.instructables.com/id/How-to-install-Fedora-on-a-USB-flash-drive-with-pe/
    jinak normalne (debian based) je treba dodat k broadcomu akorat firmware. na fedore je to koukam trochu jebat
    COMATORY
    COMATORY --- ---
    COMATORY: jeste dodam ze mam Fedoru stejnou verzi i jako VM
    COMATORY
    COMATORY --- ---
    Mam na flashdisku nainstalovany Fedora 21 (pocitac je Macbook) a potreboval bych poradit s 2 vecma:
    1. flashka je naformatovana automaticky (jsou tam 3 oddily), rad bych vytvoril jeste jeden oddil exFAT abych mohl presouvat data mezi 2 systemy. ta graficka diskova utilita ve Fedore to asi nejak neumoznuje nebo na to nemuzu prijit.
    2. potreboval bych rozslapat internet. mam chipset na wifi Broadcom BCM43xx a bohuzel nemuzu pichnout pocitac ani na ethernet. nainstaloval jsem RPM Fusion z balicku, ale dale potrebuju instalovat `yum install kernel-devel akmod-wl` a ma to ruzne zavislosti. je mozne ten driver + zavislosti stahnout nekde jinde a pak je nainstalovat lokalne? (predpokladam ze ano, ale potrebuju vysvetlit jak).
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    Nestalo se nekomu ze po spusten systemu z SD karty se nemuze dostat na NAND? Jinak nand je normalne pristupnej z windows prea OTG a po vyndan kerty z nej nabootuje :-(
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    Mate nekdo zkusenosti s nastavovanm GPIO na tehle mrchach? Chtel bych rozjed onewire pro par teplomeru 18s20 a odstranit neprijemne vypinani disku po nabehu desky ... Kdy to spusti disk a po pul minute na tvrdo vypne napajeni a po 10t vternach ho to znova zapne. JInak zbytek jsem diky brachoj dal tak nejak dokupy. Taky bych rad nacet data ze zdroje - AXP209 svab co je spojenej s procakem pres I2C. To co jsem nasel na netu je nejak uplne mimo me. diky
    NEHEHEHEHE
    NEHEHEHEHE --- ---
    CHOROBA: Dakujem za pomoc. Teraz uvidím či to vlasne bude fungovať. Ešte raz díky! :)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    ctrl+o a ctrl+x dyk to mas na tom obraxzku ')
    NEHEHEHEHE
    NEHEHEHEHE --- ---
    CHOROBA: :D moja chyba a teraz ako dam uložiť?
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    sudo nano /etc/default/avahi-daemon
    ne deamon
    NEHEHEHEHE
    NEHEHEHEHE --- ---
    CHOROBA: ako zadam zo spodu tie možnosti?

    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    root. ne admin....
    sudo nano /etc/default/avahi-deamon
    NEHEHEHEHE
    NEHEHEHEHE --- ---
    PISKVOR: neviem či som to na 100% odinštaloval ale stále to vyhadzuje a vtedy nejde internet. Ked ho vypnem tak za 2-3 hodky už všetko funguje ako má. Hladal som vo fórach o linuxe a našiel som, že ked zmením etc/default/avahi-deamon a tam posledný riadok AVAHI_DEAMON_DETECT_LOCAL=1 na 0 malo by to byť vypnuté. Ale ked chcem tento subor uložiť vyhodí mi upozornenie že nemám právo na ukladanie tohto súboru. A pritom som prihlaseny ako admin a žiadny iný učet na zorine nemá.... :/
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    SUK: No ted si pripadam jak kretyno - heled ono to bezi. To je asi vasi karmou. STahuje to mrte megabajtu dat ...
    No kazdopadne diky :-))) jdu nainstalovat nejaky vokna atd :-)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam