KECAM: Tento argument jsem slyšel, když jsem začínal s Ubuntu, a přijde mi, že už tehdy nebyl tak aktuální. I jiné distribuce mají solidní dokumentaci, komunitu i user-friendly prostředí. Já jsem začínal na Ubuntu s Gnome a pak přešel k Mint Mate a žádný rozdíl v řešení problémů jsem nepozoroval. Spousta problémů je společná, takže to člověk může vygooglit na fórech Ubuntu, a fóra Mintu jsou taky aktivní. U mě vždycky nejvíc času zabere vlastní pátrání po příčině problému, u čehož se většinou něco nového naučím, a asi nikdy jsem se nezasekl na tom, že by mi nikdo neporadil. To už spíš člověk narazí na existující bug report a pak jen čeká, až to někdo opraví.
Stejně se člověk musí tak jako tak učit, a trpět Ubuntu s Unity jen kvůli víře, že mi na fórech Ubuntu nejlíp poradí s problémy, bych určitě nechtěl. Pokud se bavíme o níže zmíněných distribucích, je to dle mého názoru úplně jedno a člověk by si měl vybírat podle vlastního dojmu z pár minut v systému. Pokud se Wokurce líbí Kubuntu nebo Mint, ať je zkusí.