• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    KAERO
    KAERO --- ---
    LUDO: kdyz zvolim "send files" v kde connect na mobilu, tak mi nabidne treba androidi "Gallery", ve kterem ale nelze zvolit vice souboru, i kdyz podrzim prst (to jen problikne modry ramecek kolem obrazku a zase zmizi). Kdyz dam poslat soubory pres bluetooth, tak obdobne dostanu nabidku "Gallery", ve ktere normalne muzu oznacovat vice souboru, protoze na nahledech se objevi zaskrtavatka. U KDE connect ne. Mam adnroid 4.neco, je to starsi, ale mel jsem za to ze KDE connect vic souboru poslat neumi protoze pres bluetooth pres stejnou "Gallery" to jde.

    co se tyce tve zminky o tom ze telefon jde videt jako primountovany system - to taky nevidim. tobe se ten disk telefonu primountuje automaticky kdyz kde connect zjisti ze telefon je na siti?
    SUK
    SUK --- ---
    ROMANICAK: Nevim, co s tim ma spolecneho free verze - ja mam taky free a 64bit system frčá v pohode ;)
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    SUK:
    Vzhledem k free verzi VMboxu asi jen 32bit, diky!
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Pls muzete mi nekdo dat primej link, co mam stahnout, kdyz chci instalovat debian do oracle virtual boxu? mam intel cpu a nepotrebuju asi nic vic nez comman lajnu, ale nejak se nemuzu dohrabat co mam teda stahnout za image.
    SHINING_KATE
    SHINING_KATE --- ---
    SATAI: Pokud vím, zapracovali na tom, ale teď jsi mě zlákal pohrabat se ve zdrojácích :) SMS bohužel jak píše Ludo. Naštěstí je prakticky nepoužívám, takže v práci vypnuté, doma zapnuté.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    asi o tom víte, ale pro jistotu: Google photos umí zálohování fotek automaticky, ve zmenšené velikosti zdarma, má to super vyhledávání.
    LUDO
    LUDO --- ---
    KAERO: ked zvolim Send Files cez KDEConnect na mobile tak sa otvori systemova aplikacia na vyber suborov, nebude to skor verziou Androidu? inak staci normalne podrzat prst na nejake polozke a aktivuje sa rezim viacnasobneho vyberu
    KAERO
    KAERO --- ---
    LUDO: no a jak to delas? me se zaboha nepovedlo oznacit treba vice fotek aby se poslaly do pc. a posilat to (tukat to) po jedne je opruz.
    LUDO
    LUDO --- ---
    KAERO: na PC to vidis ako primountovany system, takze mozes lubovolne manipulovat

    pri posielani z mobilu je mozne zvolit viac suborov

    SATAI: posielanie notifikacii o SMS je mozne vypnut, selektivne nastavit ktore SMS sa nemaju poslat nie
    SATAI
    SATAI --- ---
    SHINING_KATE: Jak to ted vypada s bezpecnosti? Pokud si pamatuji, tak to nebylo idealni a navic i chybela moznost nastavit, ktere SMS se smeji dostat na pocitac.
    KAERO
    KAERO --- ---
    SHINING_KATE: umis z mobilu pres kdeconnect poslat vic nez jeden soubor najednou?
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    SHINING_KATE:
    Super dekuji pekne.
    SHINING_KATE
    SHINING_KATE --- ---
    RAGNAROK: Nevím co všechno umí AirDroid, ale na Linux používám KDE Connect (navzdory názvu funguje i v jiných desktopech, jen je potřeba počítat se trochu větším seznamem závislostí).

    Umí: Sdílet schránku, zobrazovat a posílat odpovědi na SMS, zobrazovat notifikace, zobrazovat stav nabití, spustit zvonění telefonu (když není k nalezení), pohodlně přenášet soubory, zobrazit notifikaci a ztišit zvuk na PC když někdo volá a z mobilu se dá používat jako dálkové ovládání k přehrávačům na PC nebo jako touchpad a klávesnice. (a pár dalších věcí které si nevzpomínám). Autor pracuje snad i na přenosu zvuku pro telefonování z PC.

    Jen to nefunguje přes internet, obě zařízení musí být na stejné síti… Což mi nikdy nechybělo.
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    Neznate nejakou peknou alternativu airdroid pro linux pekne prosim?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    BURYAN1: Jinak
    Ubuntu GNOME - Rozložení klávesnice
    http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=77293.0
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    BURYAN1: Myslíš qwerty / qwertz ? Změníš klávesnici. Nejsnáze asi na panelu pravým myšítkem, nastavení, odškrtnout "zachovat systémové rozvržení" a přidej klávesnic kolik chceš.
    Definovat si vlastní klávesnic, pokud by sis nevybral nějakou hotovou také můžeš. Ale nejspíš vystačíš s AltGr :-).
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    BURYAN1: Nejjednodušeji asi přepnutím z CZ na US/GB klávesnici... samotným stiskem tlačítka to moc nepujde, protože tam máš rozbrazené nejčastěji dva dost rozdílné layouty, ale přes Shift, AltGr a Shift+AltGr se dostaneš na spoustu kláves bez nutnosti přepnutí jazyka, jen budou ty znaky různě po klávesici...
    BURYAN1
    BURYAN1 --- ---
    Ahoj jak v linuxu na klavesnici přepnu znaky z levé strany na pravou ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam